رییس جمهور در اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین و علمای بلاد:

گفتمان دولت همان گفتمان امامین انقلاب است / تنها دولتی هستیم که بعد از انقلاب دارای سند تحول هستیم

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: گفتمان دولت را همان گفتمان حضرت امام و رهبر معظم انقلاب قرار داده‌ایم و همین گفتمان باید در جامعه در عرصه‌های مختلف اجرایی شود. ما بر اساس سند گام دوم، سند پایین دستی به عنوان سند تحول دولت مردمی را تهیه کرده‌ایم که روی آن کار فراوانی از سوی اندیشمندان انجام شده است و در اختیار همه مراکز علمی و فرهنگی و آحاد کشور قرار دارد و قابل نقد و بررسی است. در این سند سی و هفت موضوع که مهم ترین مسائل کشور است مورد بررسی قرار گرفته و برای آن راهکار تهیه و تدوین شده است.
سخنرانی رئیس جمهور در سیزدهمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور کشورمان امروز در سیزدهمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین و علمای بلاد که در قم در حال برگزاری است،  با قدردانی از برگزار کنندگان این اجلاسیه، حضور در قم و شرکت در اجتماع علما را توفیقی برای خود دانست.

وی ارتباط با حوزه‌های علمیه و خصوصا حوزه علمیه قم را توفیق و افتخاری برای دولت سیزدهم ذکر کرد و گفت: حوزه به عنوان خاستگاه و حامی انقلاب و نهادهای آن همواره خود را به نسبت به این حمایت متعهد می‌داند و این سرمایه بزرگی هم برای نظام و هم برای دولت و هم برای حوزه است.

رییس جمهور شکل گیری نظام اسلامی و ساختارها و نهادهای آن را بر اساس آموزه های دینی دانست و تاکید کرد: ما معتقدیم در برابر همه تمدن‌ها، تمدن اجتهاد ساز وجود دارد که در برابر مسائل از پاسخ باز نمی‌ماند و بر اساس فقه می‌تواند به نیازهای بشر پاسخگویی داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی این دعوت را مبتنی بر مبانی متقنی دانست که تاکنون توانسته در عرصه‌های مختلف زندگی اجتماعی اثرگذار باشد و در عرصه جهانی حرف داشته باشد و این اجلاسیه و همکاری‌ها می‌تواند اثر بخش و امید آفرین باشد.

رییس جمهور با تجلیل از کارنامه درخشان جامعه مدرسین قبل از انقلاب در زمینه مبارزه با انکر منکرات و بعد از انقلاب در تقویت اعرف معروفات یعنی نظام اسلامی، تصریح کرد: در این زمینه گام‌های مؤثری برداشته شده و وقتی به چهل ساله نگاه می‌کنیم می‌بینیم خدمات زیادی انجام شده، گام‌های مهمی برداشته شده؛ لکن این هم اندیشی‌ها و نشست‌ها ما را وامی دارد تا نسبت به کارهای انجام شده و نیز اقدامات متناسب بعدی تامل داشته باشیم.

 

باید نسبت به ضرورت مسئله تحول نگاه دقیق و همه جانبه داشته باشیم

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: با هدایت‌های حضرت امام، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، مراجع معظم تقلید و اساتید و علمای حوزه گام‌های خوبی برداشته شده است، اما نیاز است نسبت به ضرورت مسئله تحول نگاه دقیق و همه جانبه داشته باشیم.

وی اضافه کرد: داشتن نگاه تحولی امری لازم است، مسئله بعدی فرآیندهای تحول است که باید درباره آن فکر کنیم به چه شکل و چه شیوه باید این نگاه وجود داشته باشد و باید در این مسیر یک بازنگاه داشته باشیم. سومین مسئله تحول نهادی و ایجاد دگرگونی در ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است نه شاکله اداری صرف.

 

با مشارکت مردم است که کارها به سرانجام مطلوب می‌رسد.

رییس جمهور افزود: افزایش بهره بروری از همه امکانات و ظرفیت‌هایی که در کشور وجود دارد، امری مهم و لازم است، اگر این را داشته باشیم در همه عرصه‌ها رشد را شاهد خواهیم بود و این نیاز به فرهنگ سازی در حوزه مدیران و عموم مردم دارد؛ چراکه با مشارکت مردم است که کارها به سرانجام مطلوب می‌رسد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همگام و همراه شدن و مشارکت اجتماعی را در موفقیت برنامه‌ها نقش آفرین دانست و اضافه کرد: اساس و مبنای تحول را سند گام دوم انقلاب اسلامی قرار داده ایم، تمام تحول های ما باید مستند به این سند باشد. معتقدیم در این سند بسیاری از واقعیات موجود دقیقا ذکر شده و هم نگاه به آینده و کارهای پیش رو وجود دارد.

 

تنها دولتی هستیم که بعد از انقلاب دارای سند تحول هستیم

رییس جمهور تاکید کرد: گفتمان دولت را همان گفتمان حضرت امام و رهبر معظم انقلاب قرار داده‌ایم و همین گفتمان باید در جامعه در عرصه‌های مختلف اجرایی شود. ما بر اساس سند گام دوم، سند پایین دستی به عنوان سند تحول دولت مردمی را تهیه کرده‌ایم که روی آن کار فراوانی از سوی اندیشمندان انجام شده است، تنها دولتی هستیم که بعد از انقلاب دارای سند تحول هستیم و در اختیار همه مراکز علمی و فرهنگی و آحاد کشور قرار دارد و قابل نقد و بررسی است. در این سند سی و هفت موضوع که مهم ترین مسائل کشور است مورد بررسی قرار گرفته و برای آن راهکار تهیه و تدوین شده است.

رییس دولت سیزدهم اضافه کرد: این سند قابل نقد هست، اشکالی هم ندارد، اما این نگاه را در معرض توجه صاحبان اندیشه قرار داده‌ایم تا بتوانند دیدگاه‌ها و نظرات خود را بیان کنند.

 

اگر به گفتمان امام و رهبری عمل می‌شد در جایگاه امروز نبودیم

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: اگر آنچه امام و رهبری فرموده‌اند محقق می‌شد ما امروز شاهد برخی مشکلات و نابسامانی‌ها در حوزه فرهنگی و اقتصادی و سایر عرصه‌ها نداشتیم، اگر به گفتمان امام و رهبری در حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست عمل می‌شد آیا ما در جایگاه امروز بودیم.

وی اضافه کرد: برخی گاهی نگاه‌های خود را بر گفتمان حضرت امام و رهبر معظم انقلاب ترجیح دادند و همین مسئله ما در دچار عقب ماندگی‌هایی کرده است که این مسلئه بر کسی پوشیده نیست. این انقلاب این ظرفیت و توانمندی را دارد که تمام شؤون زندگی انسان معاصر را اداره کند و نسبت به آن‌ها اساس و مبنا و پایه استواری داشته باشد.

رییس جمهور بیان داشت: گلایه‌ها و نگرانی‌های موجود علما، صاحبان اندیشه نیز ناشی از همین است، اما راه، «تحول» است، ما می‌توانیم مبتنی بر همین اصول عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم، می‌توانیم دیپلماسی عزت مندانه و نه التماسی داشته باشیم؛ می‌توانیم اقتصاد بر اساس ظرفیت‌های داخلی داشته باشیم، هم می‌توانیم در منطقه در تجارت و اقتصاد حرف اول را بزنیم و هم از اصول و مبانی خود کوتاه نیایم. در عرصه فرهنگ می‌توانیم نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح جهانی توجه به معارف اهل بیت را داشته باشیم و در عین حال وادادگی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را نداشته باشیم.

وی افزود: بنده به عنوان یک طلبه همواره خود را محتاج به هدایت‌های مراجع و بزرگان می دانیم و معتقدم بر پایه همین گفتمان می‌توانیم حرف برتر را در منطقه و جهان داشته باشیم. گام مهم این قضیه باور داشتن است، باور داشته باشیم ما می‌توانیم، بسیاری خود را در مواجهه شدن با ادبیاتی و سخنانی ناتوان می‌بینند و خودشان را می‌بازند، باور داشته باشیم سخن و فرهنگ ما برتر است.

 

برخی خوب سخن می‌گویند اما وقتی نوبت به اجرا می‌رسد دل و جرأت لازم را ندارند

رییس جمهور تاکید کرد: برخی در سخن گاهاً خوب سخن می‌گویند؛ اما وقتی نوبت به اجرا می‌رسد دل و جرات لازم را ندارند و می‌گویند آیا واقعا می‌توانیم؛ مهم ترین نکته در این رابطه همان آموخته‌هایی است که حوزه و بزرگان به همه دولتمردان و مسؤولان یاد داده‌اند و رمز موفقیت همین است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در ادامه گزارشی از وضعیت اقتصادی طی دو ساله گذشته در قیاس با دوره گذشته بیان کرد و ادامه داد: ما علی رغم کسری بودجه، شرایط کرونا، کمبود کالاها، تحریم‌ها و  تنگناهای مالی و با توجه به ظرفیت‌های داخلی، اتکال به خدای متعال در دولت توانسته‌ایم رشد اقتصادی را به چهار درصد برسانیم این در حالی است که برخی به درستی دهه گذشته را دهه تعطیل می‌نامند.

وی ناترازی بانکی را از جمله عوامل تورم زا دانست و از تلاش و برنامه دولت برای کاهش تورم خبر داد و گفت: انشالله این مهم با تدبیر دولت سیزدهم و با همراهی ملت محقق خواهد شد.

رییس جمهور انزوای سیاسی و نا امید کردن مردم را دو نقشه دشمنان دانست و با بیان این که در هر دو عرصه شکست خوردند، از رکوردشکنی تجارت کشور در منطقه طی چهل ساله اخیر خبر داد و گفت: علی رغم کارشکنی‌ها به چندین اجلاسیه و نهادهای مهم اقتصادی ملحق شده‌ایم و به شریان‌های اقتصادی دسترسی داریم.

 

با نگاه «ما می‌توانیم» می‌توانیم برنده باشیم

وی با ارائه گزارش‌های آماری از پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، مالیات، شرکت‌های دانش بنیان،  تاکید کرد: با نگاه «ما می‌توانیم» می‌توانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم و پیش برنده باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی تقویت ایمان و امید و جهاد در تبیین را وظیفه همیشگی روحانیت و علما دانست و در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هک سامانه‌های سوخت، اظهار داشت: دشمنان دو بار از همین طریق دنبال توطئه گری و ایجاد نا امنی بودند، اما در هر دو پروژه د شمنان موفق به ناامید کردن مردم و ایجاد نا امنی نشدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص مسئله فلسطین که منبعث از مبانی امامین انقلاب است، تصریح کرد که امروز این حقانیت بر همگان ثابت شده و پرده از چهره رژیم کودک کش اسرائیل کنار زده است.

رییس جمهور در بخش پایانی سخنان خود از آمادگی دولت برای بهره مند شدن از دیدگاه‌های مراجع، علما و اساتید و فضلای حوزه خبر داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *