آثار و برکات وقف، بعد از مرگ انسان نیز هم‌چنان باقی می ماند

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله حسینی بوشهری در دیدار حجه الا سلام و مسلمین اسکندری مدیر کل اوقاف استان قم، با اشاره به اهمیت و جایگاه وقف در اسلام گفت: وقف یکی از سنت های اصیل اسلامی است که پایه گذار آن نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) و اولیای الهی بوده اند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به روایت «کُونُوا دُعَاهً لِلنَّاسِ‌ بِغَیْرِ أَلْسِنَتِکُمْ» خاطرنشان کرد: در سیره ائمه اطهار(علیهم السلام) نیز وقف مورد تأکید قرار گرفته و ائمه(سلام الله علیهم) نیز موقوفات متعددی داشتند به طوری که آن حضرات باغ هایی را ایجاد یا چاه هایی را حفر کرده و برای فقرا وقف می‌کردند.

وی افزود: در سیره علماء بزرگ نیز توجه خاصی به سنت وقف شده است و از وقف به عنوان صدقه جاریه نام برده شده به گونه‌ای که آثار و برکات وقف بعد از مرگ انسان نیز هم‌چنان وجود دارد.

رییس شورای عالی جامعه مدرسین با اشاره به حمایت سازمان اوقاف از علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان، تاکید کرد: تنوع کارهای سازمان اوقاف، بسیار حائز اهمیت است و از امتیازات این سازمان به شمار می آید. وی ادامه داد: اگر قسمتی از این موقوفات در راه رشد علمی دانشجویان صرف شود، در این صورت این دانشجو خود را مدیون میداند و در نتیجه تمام تلاش خود را می کند تا به این کشور خدمت کند.  

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عرصه های مختلف کشور به ویژه عرصه علمی در شرایط کنونی نیازمند موقوفات جدیدی هستند عنوان داشت: لازم است روحانیت و حوزه‌های علمیه با توان تبلیغی که دارند برای گسترش فرهنگ وقف کار تبلیغی انجام دهند تا علاوه بر وقف نسبت به مجالس دینی و عزای سیدالشهداء(علیه السلام) در عرصه های دیگر که مورد نیاز جامعه دینی است، موقوفاتی بوجود بیاید.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به  جایگاه وقف خاطر نشان کرد: وقف اختصاص به فضای شیعی ندارد و در فضای اسلامی کاملا وجود دارد، حتی در نگاه وسیعتری، درمسیحیت برخی از مراکز شان که رنگ و لعاب دینی هم ندارد یک سلسله موقوفاتی دارند.

امام جمعه قم تصریح کرد: با شرایطی که الان جامعه ما دارد، موقوفات جدید ایجاد نمی شود. وی راه حل این کار را ایجاد نهضت وقف دانست و گفت: کارگروهی تشکیل شود تا در احیاء و ایجاد وقف کمک کنند.

دبیرشورایعالی حوزه های علمیه اعتماد سازی را یک ضرورت برشمرده و تصریح کردند: آن چه از اهمیت بالایی برخورداراست و متأسفانه گاهی در کشور ما نادیده گرفته می شود، ضرورت اعتماد سازی است. اگر اعتماد سازی کنیم و اعتماد عمومی افزایش پیدا کند، طبیعتا درهمه عرصه ها و صحنه ها، مردم حرف های مسئولین را قبول کرده و دراعتماد به آن تردید نمی کنند. اما اگر خدای ناخواسته با صحبت ها و اقدامات ما اعتماد سوزی به وجود بیاید آن موقع بی اعتمادی مانند سیلی است که آمده و سیل بندی هم جلویش نیست. و در این شرایط اگر بهترین حرف ها هم زده شود و بهترین وعده ها هم داده شود، عملاً کاری جلو نمی رود.

گفتنی است در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین اسکندری گزارشی از برنامه های این سازمان ارائه داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب