اطلاعیه تبریک جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت سالروز افتتاح مجلس شورای اسلامی
در تاریخ ۰۷/۰۳/۱۳۶۲
بسم الله الرحمن الرحیم
سه سال قبل در روز هفتم خرداد ماه و همزمان با ولادت با سعادت اولین کوکب برج ولایت و میزان عدالت حضرت علی(ع) مجلس شورای اسلامیافتتاح گردید، با شروع کار مجلس که پس از مقام رهبری (ولایت فقیه) در قانون اساسی بالاترین و مهمترین مرکز و مرجع قانونی کشور است.
فصل نوینی در تاریخ شکوهمند انقلاب اسلامیایران گشوده شد و مجلس که به بیان امام امت فراهم آمده از الله اکبرهای مردم است در جهت تثبیت جمهوری اسلامیو تدوین قوانین الهی گامهای موثری را یکی پس از دیگری برداشت و بحمدالله تاکنون در جهت رفع ظلم و ستم و برقراری عدالت اجتماعی بر مرّ قرآن و سنت با نظارت شورای نگهبان که خود نیروی عظیمی است در کنار مجلس با موفقیت چشمگیری به پیش رفته است.
گرچه در طول این مدت سه سال بدخواهان و حسودان و دشمنان داخلی و خارجی همواره در جهت تضعیف این ارگان الهی کوشیدهاند و با سنگ اندازیها و مخالفتهای گوناگون و ترور نمایندگان خواستهاند مانع پیشرفت آن شوند و یک بار هم در حادثه دلخراش هفتم تیر که منجر به شهادت آیتالله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از جمله قریب 30 تن از نمایندگان گردید تصمیم داشتند مجلس را از فعالیت بازدارند و به خیال خائنانه خود جامه عمل بپوشانند لکن از آنجا که همواره الطاف بی کران خداوند منان با انقلاب اسلامیایران و مردم با ایمان ما بوده است این نقشه شوم چون دیگر مکرهایشان نقش بر آب گردید و بر خلاف تصور باطل منافقان بی بصیرت مجلس با قامتی استوار و اراده پولادین مردانی الهی و علماء مجاهد و روشن فکر همچنان در جهت پیشبرد اهداف عالیه اسلامی و رفع استضعاف بکار خود ادامه داد و اکنون از حسن اتفاق در سالروز ولادت یگانه منجی عالم بشریت و آخرین اختر فروزان آسمان ولایت که مسلمین جهان به جشن نشستهاند سالروز افتتاح مجلس را گرامی داشتهایم در حالی که پارلمان مراحل بسیار حساسی را در جهت قانونگذاری و در ابعاد مختلف پشت سرگذارده و همانگونه که در بیانیه قبلی جامعه مدرسین یادآوری شد فعالیتهای سه ساله این ارگان در ابعاد سیاسی ـ اجتماعی ـ فرهنگی و نظامی بسیار چشمگیر و قابل ملاحظه است که اینک بطور اشاره بر نمونههایی از این فعالیتها مرور میکنیم.
یکی از مسائل حساس که مجلس به عهده گرفت و به خوبی از عهده انجام آن برآمد در بعد سیاسی حل مسأله گروگانها بود و دیگری رأی بر عدم کفایت سیاسی بنی صدر خائن و عزل او از مقام ریاست جمهوری همچنین برخورد با گروهکهای مخرب و مفسد و افشاء خیانات منافقین و لیبرالها.
مسأله دیگر دادن رأی اعتماد به دولتهای شهید رجائی ـ شهید باهنر ـ آیتالله مهدوی و جناب آقای موسوی و بررسی وضعیت وزراء و دادن رای اعتماد به هر یک از اعضاء این کابینهها، جهت دادن به روند جنگ تحمیلی و اعزام نمایندگان محترم به جبههها و تشریک مساعی با رزمندگان و فرماندهان نظامی که در این قسمت شهید عزیز چمران نقش مهمی را ایفا نمود.
اعزام نمایندگان به کشورهای دور و نزدیک جهت بررسی مسائل سیاسی ـ اقتصادی ـ فرهنگی و غیره و زمینهسازی در جهت ایجاد روابط فیمابین ایران و آن کشورها.
تصویب بیش از ۲۵۰۰ ماده قانونی در امور قضایی در رابطه با حدود و قصاص و دیات اسلامیتصویب حدود ۲۵۰ طرح و لایحه که هر یک بطور متوسط دارای 12 ماده قانونی است و انجام نیمی از تکالیفی که قانون اساسی به عهده مجلس گذارده.
یکی دیگر از فعالیتهای مجلس شورای اسلامی کار مداوم کمسیونها است که شرح حال هر یک نیاز به بیانی مفصل دارد. در این کمسیونها از خبرهها ـ صاحب نظران در فنون مختلف و رجال وارسته علمی دعوت میشود و گاه دهها ساعت در مورد یک موضوع مطالعه و بحث و گفتگو میشود که عصاره آن زحمات به صورت یک طرح و یا یک ماده واحده در چند سطر خلاصه و در جلسه علنی برای نمایندگان گذارده میشود. مسأله دیگر که باید یادآوری شود موقعیت شخصی نمایندگان است.
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در این دوره اکثراً از چهرههای سرشناس انقلاب و رجال دینی و علمی هستند که در به ثمر رساندن انقلاب هر یک سهمی بسزا داشته محرومیتها، زندان و شکنجه و تبعیدها را تحمل کردهاند و بعضی از ایشان هنوز آثار شکنجه در بدنهایشان باقیست. در عین حال در انجام کارها مردانی بی ادعا ـ کم توقع ـ پرتلاش و سخت کوشند، در انجام مسؤولیتهای محوله نه به یک سبک اداری (و ۸ ساعته کار) که بعنوان وظیفه شرعی و الهی با دلسوزی برخورد میکنند و در نتیجه همین روحیههای متعالی است که کارشان در این مدت کوتاه آنچنان چشمگیر و قابل توجه بوده است چنانکه امام بزرگوار بارها ایشان را ستودهاند و از مجلس و علماء و دانشمندان و اسلام شناسان بزرگی که در آنجا مشغول خدمت به اسلام و مسلمین هستند تجلیل نموده فرمودهاند: «شما (نمایندگان) عصاره فضائل این ملت هستید.» و هم فرمودند «وقتی دشمنان اسلام دیدند مجلس از چنین نیروهایی برخوردار است آن را هدف قرار دادند.» و در پاسخ یاوه سرایانی که نمایندگان مجلس را وابسته به حزب و گروه خاصی قلمداد میکردند فرمودند «این مجلس است که در مقابل انحراف ایستاده است و وابسته به هیچ حزب و گروهی نیست.» آری این عزیزان، متعهد به اسلام و انقلاب و یاران امام و برگزیدگان این ملتند و اگر تعهد به فضائل انسانی و سجایای اسلامیگناه است تنها گناه اینان همین است و اینگونه روش و اخلاق بوده است که همواره آنان را مورد هجوم دشمنان داخلی و خارجی قرار داده است پارلمانی که شخصیتهای بزرگ علمی ـ دینی و سیاسی و فرزانههایی چون شهید رجائی، باهنر، منتظری، چمران و آیت و دهها شهید نامدار دیگر عضویت آن را داشتهاند افتخار این ملت است.
و این نمایندگان با ایمان و دلسوزی که (منهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر) اکثراً از خانوادههای متدین و شریف و نجیب جامعه بوده و هستند. که ازباب نمونه تنها بذکر ریاست محترم مجلس اکتفا میکنیم.
ایشان از خانواده شریف و مؤمنی هستند که از نظر مادی در سطحی متوسط میباشند و اگر در زندگی شخصی وی کسی دقت کند تغییر و تفاوتی نسبت به گذشته و دوران قبل از پیروزی در زندگی ایشان نخواهد دید از نظر اخلاق و رفتار اجتماعی هرگز مسؤولیتهای مختلف از عضویت در شورای انقلاب تا ریاست مجلس نتوانسته در روحیات طلبگی و صفا و تواضع ایشان و همسنگران مومن و متعهد اثر بگذارد. زیرا او دوستانش از محضر استادی بزرگ چون امام خمینی آموختهاند و شیفتگان خدمتند نه تشنگان قدرت ـ آری این خدمتگزاران به اسلام و مسلمین به عنوان وظیفه در جهت رضایت خدا تلاش میکنند و جز سعادت جامعه توقعی ندارند.
همواره با مردم در تماسند در نمازهای جمعه و مجالس سخنرانی و محافل دینی دوش بدوش و گام به گام با آنان در حرکتند و هر هفته با تماس تلفنی دردهای مردم را میشوند و در پی چاره میکوشند و چنین رابطهای بین مردم و نمایندگان در جهان مانند ندارد. همانگونه که با توجه به حجم کار مجلس مقدار مصرف بودجه مجلس شورای اسلامیدر بین پارلمانهای دنیا بی نظیر است در پایان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن تبریک خجسته زاد روز عدالت گستر جهان مهدی موعود(عج) و سالروز افتتاح مجلس شورای اسلامیخواستار توفیق روز افزون ملت ایران بویژه نمایندگان محترم بوده، طول عمر امام امت را تا ظهور حضرت بقیهالله ارواحنا فداه از درگاه ربوبی مسألت دارد. والسلام علی عبادالله الصالحین و رحمهالله و برکاته