خبرروز ۱۳۹۹/۰۲/۰۹

هشدار ستاد کل نیروهای مسلح به ائتلاف آمریکایی؛ هرگونه اقدام غیرقانونی با برخورد قاطع نیروهای مسلح مواجه می‌شود

رئیس قوه قضاییه: هیاهو و حاشیهسازی مانع رسیدگی به تخلفات ارزی نمی‌شود

آیت‌الله اعرافی: جامعه بشری نیاز به منجی را احساس می‌کند

حجت‌الاسلام و المسلمین آشتیانی: همه افراد توانمند در رزمایش کمک به محرومان مشارکت فعال داشته باشند

رئیس بنیاد مستضعفان: شرکت‌های بنیاد مستضعفان امسال بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان مالیات می‌دهند

* جام جم ۹۹/۰۲/۰۹

** ۲۶ نفر از مدیران و کارکنان بانک مرکزی تحت تعقیب قرار گرفتند

جام جم/ علی القاصی دادستان تهران با ارائه گزارشی از نحوه رسیدگی به پرونده تخلفات ارزی بر مبنای گزارش دیوان محاسبات اظهار داشت: در سال ۹۸ و اواخر سال ۹۷ بر اساس گزارش های موجود، پرونده‎هایی تشکیل شده و کسانی که ارز دولتی برای کالاهای اساسی گرفتند و در بازار آزاد فروختند، به حبس طویل المدت و استرداد کل مبلغ ارز دریافتی محکوم شدند که در مرحله اجرای حکم هستند.

القاصی با اشاره به اعلام عدم رفع تعهد نسبت به۷/۴ میلیارد ارز دولتی توسط دریافت‎کنندگان آن اظهار داشت: بانک مرکزی مدعی شد که بخشی از این ارز صرف حوزه خدمات شده اما تاکنون سندی در این زمینه ارائه نکرده است. برخی مدیران و کارکنان بانکی نیز در فرایند تأمین و تخصیص ارز مرتکب تخلف شدند که ۲۶ نفر از بانک مرکزی و تعدادی هم از بانک‎های عامل تحت تعقیب قرار گرفتند که پرونده آنها در دادسرا و دادگاه در حال رسیدگی است.

* کیهان ۹۹/۰۲/۰۹

** هیاهو و حاشیهسازی مانع رسیدگی به تخلفات ارزی نمی‌شود

کیهان/ آیت‎الله رئیسی در جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضائیه در واکنش به گزارش دادستان تهران درباره پرونده تخلفات ارزی در سال ۹۷ و واکنش‎های متفاوت به این پرونده، تأکید کرد: قضات ما در رسیدگی به پرونده‎های قضایی به هیاهوهای سیاسی و جنجال‎ها توجه نکنند و از سوی دیگر هیچ‎گونه حاشیه‎سازی آنها را از عدل و انصاف خارج نکند.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم نظارت و شفافیت به‎عنوان دو اصل مهم حکمرانی و ناپسندخواندن نظارت‎گریزی، تصریح کرد: همه دستگاه‌ها باید از نظارت استقبال کنند و نباید اجازه دهیم با جنجال و حاشیه‎سازی و اظهارات نامناسب در رسیدگی به پرونده وقفه و خدشه وارد شود چرا که مسئله مربوط به بیت‎المال است.

** شرکت‌های بنیاد مستضعفان امسال بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان مالیات می‌دهند

کیهان/ سید پرویز فتاح درباره پرداخت مالیات توسط شرکت‌های بنیاد مستضعفان اظهار داشت:  شرکت‌های بنیاد، شرکت ثبت شده هستند بنابر این از قانون تجارت کشور تبعیت می‌کنند و موظف هستند اظهارنامه مالیاتی بدهند و تسویه مالیاتی بگیرند. بنیاد کاملاً مالیات می‌دهد و بدهی ندارد و همه حساب‌های بنیاد صاف است.

رئیس بنیاد مستضعفان ادامه داد: هنوز مجامع سال ۹۸ شرکت‌های بنیاد تشکیل نشده است اما پیش‌بینی می‌کنیم در سال ۹۹ بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان مالیات مربوط به سال ۹۸ را به دولت بپردازیم.

** حزب‌الله لبنان در سخت‌ترین شرایط قادر است به حملات اسرائیل پاسخ دهد

کیهان/ روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان، به نقل از رسانه‌های صهیونیستی نوشته: خودداری مقامات رسمی رژیم صهیونیستی از موضع‌گیری تهدیدآمیز علیه حزب‌الله، یک رویکرد و حرکت سنجیده است، چرا که سران سیاسی و فرماندهان نظامی این رژیم می‌دانند که حزب‌الله به هر گونه حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد. این روزنامه در ادامه نوشته: «سکوت ادامه دار مقامات رسمی اسرائیل در قبال عملیات نفوذی اخیر در مرز‌های لبنان با فلسطین‌اشغالی، تصادفی نیست و به نظر می‌رسد مسئولان امنیتی در تل‌آویو درک می‌کنند افزایش سطح تهدید متقابل، شاید به واکنش مقاومت منجر شود و بر داخل اسرائیل، تأثیرات منفی خواهد داشت. این چیزی است که سران اسرائیل با توجه به چالش کنونی یعنی شیوع ویروس کرونا، خواهان آن نیستند».

* شرق ۹۹/۰۲/۰۹

** ماهواره «نور»نشان داد که تحریم‌ها مانع رشد علمی کشور نشده است

شرق/ سخنگوی سپاه پاسداران با اشاره به پرتاب ماهواره نور در مورد بازخوردهای جهانی این اتفاق گفت: «بازخورد جهانی این اتفاق این بود که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها اذعان کردند که تحریم‌ها نتوانسته هیچ خللی در پیشرفت‌های علمی جمهوری اسلامی پیش بیاورد و با وجود تحریم‌های سنگین، جوانان این کشور با عزم و اراده توانستند راهی را که طراحی کرده بودند طی کنند».سردار شریف افزود: «این جمله کلیدی آنان بود و اذعان کردند که اگرچه تحریم‌ها وضعیت معیشتی مردم را تحت‌تأثیر قرار داده است؛ اما نتوانسته پیشرفت‌های علمی کشور را متوقف کند. گروه دیگر آنان نیز گفتند که اگر کشوری در سایه تحریم بتواند چنین اقداماتی را انجام دهد، قطعا قادر است اقدامات دیگری ازجمله تأمین معیشت مردم خود را هم انجام دهد».

** خروج ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از عراق

شرق/ استرایپس، تارنمای رسمی نظامیان آمریکایی، نوشت که واشنگتن دو هزار و ۵۰۰ نیروی هوابرد از لشکر ۸۲ خود را از عراق و کویت به آمریکا بازمی‌گرداند. بر پایه این گزارش، نیروهای لشکر ۸۲ برای پشتیبانی از فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) وارد منطقه شده بودند.

* وطن امروز ۹۹/۰۲/۰۹

** هرگونه اقدام غیرقانونی با برخورد قاطع نیروهای مسلح مواجه می‌شود

وطن امروز/ ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیه‌ای به آمریکا و متحدان او هشدار داد هنگام عبور از آب‌های انحصاری اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فضای هوایی این مناطق به قوانین و مقررات بین‌المللی احترام بگذارند و از ایجاد هرگونه تنش و درگیری خودداری کنند.

ستاد کل نیروهای مسلح طی بیانیه‌ای خطاب به آمریکا و متحدان او نسبت به بر هم زدن ثبات و امنیت منطقه و انجام اقدامات ایذایی و تحریک‌آمیز در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان هشدار داد. در این بیانیه تاکید شده است: 

«همان‌گونه که بارها اعلام شده است، جمهوری اسلامی ایران آغازگر هیچ‌گونه تنش و درگیری در منطقه نبوده و نیست اما همواره  با آمادگی، صلابت و  قدرت از تمامیت ارضی خود دفاع می‌کند و بدیهی است هرگونه ماجراجویی،  اقدام ایذایی و تحریک‌آمیز منجر به عکس‌‌العمل قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خواهد شد که عواقب آن متوجه نیروهای متخاصم از جمله آمریکا خواهد بود».

** پمپئو جهان را ناامن‌تر کرده است

وطن امروز/ وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر تصریح کرد: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، وزیر نفرت در طول ۲ سال و نیم فعالیت خود به معنای واقعی هیچ دستاوردی در دیپلماسی نداشته است. در ادامه این توئیت آمده است: در دوران وزارت او جهان ناامن‌تر شده، آمریکا بیش از پیش مورد تنفر واقع شده، بیشتر تحقیر شده، هیچ صلحی به دست نیامده و هیچ ثباتی به هیچ جای دنیا بازنگشته است.

* جوان ۹۹/۰۲/۰۹

** کرونا بد‌ترین شوک منفی به اقتصاد امریکا است

جوان/ مشاور اقتصادی دونالد ترامپ ضربه ناشی از شیوع ویروس کرونا به اقتصاد را تاریخی توصیف و در مورد وضعیت اقتصادی ابراز نگرانی کرده است. کوین هسـست گفته است: «پیامد‌های شیوع ویروس کرونا فکر می‌کنم بد‌ترین شوک منفی است که به اقتصاد ما وارد شده است». هسست افزود: «ما شاهد افزایش بیکاری در سطحی هستیم که در حال رسیدن به دوره رکود بزرگ است».

مشاور اقتصادی ترامپ گفت: «ممکن است نرخ بیکاری حتی بیش از ۱۶ درصد شود. فکر می‌کنم چند ماه پیش‌رو اوضاع وحشتناکی را شاهد باشیم. اعداد و ارقام بدتر از چیزی خواهد شد که ما تا به حال دیده‌ایم». هسست تأکید کرد: «برای گذر از این بحران و بازگشت خوش‌بینی‌ها واقعاً به سیاست‌های خردمندانه و اساسی نیاز است». به گفته او مشاوران ترامپ در حال آماده کردن پنج یا شش ایده در مسیر کمک به اقتصاد برای ارائه به کنگره هستند.

** خروج کرونا از ۱۱۶ شهرستان کشور

جوان/ طبق آمار‌های وزارت بهداشت طی دو هفته گذشته ۱۱۶ شهرستان کمتر از یک بیمار در روز داشتند، برخی مناطق هم میزان بیمارشان صفر بوده، برخی مناطق هم ۲/ ۰ یا ۳/ ۰ بیمار در روز داشته‌اند و در وضعیت سفید قرار دارند و حدود ۶۰ شهرستان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

روز گذشته مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۱ هزار و ۴۷۲ نفر رسید. از این تعداد تا کنون۷۰ هزارو ۹۳۳ نفر از بیماران، بهبود‌یافته و ترخیص شده‌اند. ۹۶ بیمار کووید۱۹ هم جان خود را از دست دادند تا مجموع جانباختگان این بیماری به۵ هزارو ۸۰۶ نفر برسد. با وجود این دیروز برای نخستین‌بار بعد از ۳۶ روز آمار مبتلایان به کووید ۱۹ به زیر هزار رسید.

* آفتاب ۹۹/۰۲/۰۹

** آمریکا معافیت عراق برای خرید برق از ایران را تمدید کرد

آفتاب یزد/ یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفت: واشنگتن معافیت عراق برای خرید برق از ایران را برای یک بازه زمانی ۳۰ روزه تمدید کرده است. این مقام آمریکایی که به نامش اشاره‌ای نشده، اعلام کرد که ایالات متحده معافیت عراق از تحریم‌ها برای خرید برق از ایران را تمدید کرده است اما این تمدید این بار برای یک بازه زمانی کوتاه‌تر یعنی ۳۰ روز انجام شده است. او ادامه داد، به محض آن که «دولتی معتبر» در عراق تشکیل شود، واشنگتن امکان تمدید مجدد این معافیت را بررسی خواهد کرد. این مقام آمریکایی گفت: وزیر (امور خارجه آمریکا) با این تمدید کوتاه‌مدت موافقت کرد تا زمان لازم برای تشکیل دولتی معتبر فراهم باشد. او افزود: این معافیت در ۲۶مه به پایان خواهد رسید.

** عربستان جزء ۵ کشور اول جهان از نظر هزینه تسلیحاتی

آفتاب یزد/ عربستان سعودی جزء پنج کشور اول جهان از نظر هزینه تسلیحاتی در سال ۲۰۱۹ میلادی شد. فهرست پنج کشور اول جهان نشان می‌دهد که عربستان بعد از کشورهای آمریکا، چین، هند و روسیه در رتبه پنجم قرار دارد. عربستان در این فهرست در رتبه پنجم و بالاتر از فرانسه، انگلیس، ژاپن، آلمان و کره جنوبی قرار گرفته است. این کشورها به ترتیب رتبه های ششم تا دهم را به خود اختصاص داده اند.

* خراسان ۹۹/۰۲/۰۹

** تأیید نشدن مدرک تحصیلی یک نماینده منتخب

خراسان/ سخنگوی شورای نگهبان از تایید نکردن مدرک تحصیلی یک منتخب مجلس آینده از سوی وزارت علوم خبر داد. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اظهارکرد: وزارت علوم مدرک تحصیلی سینا کمالخانی منتخب حوزه تفرش در مجلس یازدهم شورای اسلامی را تایید نکرد. وی در پاسخ به این سوال که اگر شبهات مطرح شده درباره مدرک تحصیلی منتخب حوزه  تفرش تایید شود، تکلیف چیست، تاکید کرد: اگر مدرک تحصیلی وی مورد تایید قرار نگیرد، ما انتخابات را در تفرش ابطال و انتخابات میان دوره ای برگزار خواهیم کرد.

* ایران ۹۹/۰۲/۰۹

** پیش‌‌بینی ۳۰ هزار میلیارد تومان واگذاری در سال جاری

ایران/ اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری در جلسه شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، با اشاره به گزارش سازمان خصوصی سازی، از پیش‌بینی واگذاری‌ها به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری خبرداد. او تصریح کرد: نباید فضای منفی علیه خصوصی سازی وجود داشته باشد و همه کمک کنند که بخش خصوصی واقعی میدان دار اقتصاد کشور‌باشد.

جهانگیری با اشاره به گلایه رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی آن طور که مورد انتظار بوده اجرا نشده است، حساسیت نادرست نسبت به ثروتمند شدن افراد در جامعه را نشأت گرفته از تفکرات سوسیالیستی در ذهن برخی افراد خصوصاً‌ بعضی از مسئولین پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و تأکید کرد: مقام معظم رهبری در بالاترین سطح نظام، ابهام‌ها را از پیش روی بخش خصوصی برداشته‌اند و کسانی که در اجرای این قانون مسئولیت دارند اما کوتاهی می‌کنند، باید در پیشگاه ملت پاسخگو باشند.

**  ایران در رقابت جهانی تولید واکسن کرونا حضور دارد

ایران/ رئیس جمهوری افزایش تعداد پارک‌های علم و فناوری را بسیار ارزشمند عنوان کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان در سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد تومان فروش محصول داشته‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه هم‌اندیشی با مدیران پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه دنیا وارد یک رقابت برای کشف واکسن کرونا شده‌اند، گفت: ما نیز در داخل این رقابت هستیم و اگر بتوانیم زودتر از دیگران به نتیجه برسیم، حرکتی مهم از لحاظ سلامت، نجات بشر و اقتصاد کشور خواهد بود. روحانی همچنین پیشنهاد داد که در شرایط کنونی ۴۳ پارک علم و فناوری کشور با یک تقسیم کار، روی بخش‌های تخصصی‌تر در حوزه‌های تشخیص و تولید تجهیزات و مراقبت فعال شوند.

* رسالت ۹۹/۰۲/۰۹

** واکنش سخنگوی دولت به احتمال پرداخت حقوق‌ نجومی

رسالت/ علی ربیعی درباره اینکه افزایش حقوق کارمندان در سال ۹۹ که به دلیل عدم تعیین سقف می‌تواند تداعی کننده حقوق‌های نجومی باشد، گفت: در بخش دولتی به‌طور کلی خارج از قواعد امکان پرداخت وجود ندارد.

سخنگوی دولت ادامه داد: امکان پرداخت در بخش شرکت ها بود از اینجا هم مطمئن هستیم که پرداخت غیرمتعارف نمی شود. طبق قانون ۹۸، مجلس دهم حداکثر حقوق را ۳۲ میلیون تومان تعیین کرد این در حالی است که برای سال ۹۹ هیچ گونه استثنا  و سقفی برای حقوق‌های کارمندان تعیین نشده است و در سال ۹۹ ممکن است حقوق بالاتر از ۵۰ میلیون تومان هم داشته باشیم.»

** ملت ایران همیشه خود برای سرنوشتش تصمیم می‌گیرد

رسالت/ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صفحه شخصی خود در توییتر با بازنشر خبر خروج آمریکا از برجام برای ایجاد کمپین فشار حداکثری علیه کشورمان نوشت: دو سال پیش، پمپئو و رئیسش اعلام کردند که مشارکت آمریکا در برجام را پایان می‌دهند، با این امید که فشار حداکثری آن‌ها ایران را به زانو دربیاورد.  بعد از شکست تحقیرآمیز این سیاست، پمپئو می‌خواهد دوباره به مشارکت در برجام برگردد. به رویاپردازی خاتمه دهید، ملت ایران، همیشه خود برای سرنوشتش تصمیم می‌گیرد.

* مردم سالاری ۹۹/۰۲/۰۹

** افزایش تحریم‌ها علیه ایران غیرانسانی است

مردم سالاری/ روسای جمهور ایران و کرواسی در یک گفت‌و‌گوی تلفنی بر توسعه و تعمیق مناسبات و همکاری‌ها تاکید و بر ضرورت همکاری همه کشورها برای مقابله با ویروس کرونا که تقریبا همه کشورهای دنیا را درگیر کرده است، تاکید کردند.

روسای جمهور دو کشور همچنین در این گفت‌وگوی تلفنی ضرورت همراهی و یاری همه کشورهای جهان در شرایط سخت امروز و مقابله با رفتارهای یک‌جانبه‌گرایانه برخی کشورها را مورد تاکید قرار دادند. رئیس جمهور کرواسی در این گفت‌وگوی تلفنی با اشاره به روابط خوب دو کشور و اهمیت توسعه و تعمیق مناسبات با ایران، گفت: ایران به عنوان کشوری با تمدن دیرینه و جایگاه ممتاز در منطقه از اهمیت ویژه‌ای برای کرواسی برخوردار است. «زوران میلانوویچ» اقدام آمریکا در افزایش تحریم و فشار علیه ایران در این شرایط سخت را  غیرانسانی و نادرست خواند.

** حمله آمریکا به سازمان بهداشت جهانی

مردم سالاری/ رهبر اقلیت جمهوری خواه در مجلس نمایندگان آمریکا گفت، عملکرد سازمان جهانی بهداشت طوری است که انگار «سازمان بهداشت ووهان» است. در حالی که ایالات متحده در بحبوحه شیوع کروناویروس عمدتا در قرنطینه به سر می‌برد و این کشور بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس را داشته است، کاخ سفید انتقاداتی را علیه سازمان جهانی بهداشت و دولت چین مطرح کرده و هر دو را به لاپوشانی اطلاعات حیاتی متهم می‌کند.«کوین مک کارتی» رهبر اقلیت جمهوری خواه در مجلس نمایندگان آمریکا یکشنبه در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: با نگاهی به سازمان جهانی بهداشت و مدیریت کنونی آن می‌توانید دریابید که این نهاد همچون یک سازمان جهانی عمل نمی‌کند بلکه بیشتر به سازمان بهداشت ووهان شباهت دارد.

* آرمان ۹۹/۰۲/۰۹

** حمایت نانسی‌پلوسی از بایدن

آرمان ملی/ نانسی‌پلوسی، نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا و رئیس‌مجلس نمایندگان ایالات‌متحده، با ارسال پیامی ویدئویی از جو بایدن برای کسب نامزدی کاندیدای حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، حمایت کرد. وی در این پیام ویدئویی گفت: باعث افتخار من است تا حمایت خود از جو بایدن را اعلام کنم؛ چراکه او یک رئیس‌جمهور فوق‌العاده خواهد بود. او می‌داند که چگونه کارها را مدیریت کند.

** ذخایر استراتژیک تامین است

آرمان ملی/ مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: اکنون با وجود شیوع بیماری کووید-۱۹ در کشور، ذخایر استراتژیک کالاهای‌اساسی تامین و حتی در مواردی بیش از نیاز داخلی است و نگرانی در این خصوص نداریم. حجت براتعلی، افزود: طبق تکلیف ابلاغی شورای‌عالی امنیت ملی، ذخایر چهار قلم کالای‌اساسی شامل گندم، روغن، شکر و برنج همیشه در یک سطح تامین است؛ به‌طوری‌که سالانه سطح ذخایر برنج ۶۰۰ هزارتن،  روغن ۶۰۰ هزارتن ، شکر ۵۰۰ هزارتن و گندم پنج میلیون تن تعیین شده است. او با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی ایران تنظیم بازار کالاهای‌اساسی همچون  گندم، آرد، شکر و برنج را برعهده دارد، اظهار کرد: سال گذشته (۱۳۹۸) براساس تکالیف مقررشده درمجموع نزدیک به ‌۲۳ میلیون تن کالای‌اساسی و راهبردی تامین و به‌بازار تزریق شد.

* آفرینش ۹۹/۰۲/۰۹

** واضح است چه کسی موجب پیش‌برد رقابت تسلیحاتی در منطقه ما است

آفرینش/ نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل در پیامی توییتری با اشاره به گزارشی درباره مخارج نظامی کشورهای مختلف، آمریکا را باعث پیش‌برد رقابت تسلیحاتی در منطقه معرفی کرد.

 مجید تخت روانچی نماینده دائمی کشورمان در سازمان ملل در پیامی توییتری درباره رقابت تسلیحاتی کشورهای مختلف نوشت: «گزارش اندیشکده SIPRI درباره مخارج نظامی جهان در سال ۲۰۱۹ کاملا واضح است:آمریکا با صرف ۷۳۲ میلیارد دلار که ۴/۳ درصد از تولید ناخالص داخلی آن می‌باشد، بیشترین هزینه را کرده است.

عربستان سعودی با ۹/۶۱ میلیارد دلار که ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی آن است، در رده پنجم قرار دارد.

ایران با هزینه کردن ۶/۱۲ میلیارد دلار که۳/۲ درصد از تولید ناخالص داخلی آن است در رده هجدهم قرار دارد.

بنابراین، چه کسی در حال پیش‌بردن رقابت تسلیحاتی در منطقه‌ی ما است؟»

* اعتماد ۹۹/۰۲/۰۹

** نشانه‌ای از وضعیت غیرعادی در کره شمالی وجود ندارد

اعتماد/ «کیم یئون‌چول» وزیر اتحاد کره جنوبی می‌گوید دولت سئول به‌قدری از توانمندی اطلاعاتی لازم برخوردار است که تایید کند هیچ نشانه‌ای از وضعیت غیرعادی در کره شمالی وجود ندارد. کیم در جلسه‌ای خصوصی پشت درب‌های بسته، ضمن رد گزارش‌ها درباره بیماری «کیم جونگ‌اون» رهبر کره شمالی و عمل قلب وی، گفت: بیمارستانی که به عنوان محل مداوا نام‌برده شده از توانایی اجرای چنین جراحی برخوردار نیست. با این حال «یون سانگ‌هیون» رییس کمیته اتحاد و امور خارجی در پارلمان کره جنوبی، صبح روز گذشته در یک نشست تخصصی گفت: اینکه کیم جونگ‌اون مدتی است در انظار عمومی ظاهر نشده، نشان از آن دارد که وی اخیرا به صورت عادی به فعالیت مشغول نبوده است.

* شهروند ۹۹/۰۲/۰۹

** ۲٪ افزایش نرخ تورم در فروردین ۹۹

شهروند/ مرکز آمار ایران اعلام کرد در فروردین ۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۴۲.۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۱‌درصد افزایش نشان می‌دهد.

در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان‌های کردستان و کهگیلویه و بویر احمد با ۳.۸‌درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان آذربایجان ‌غربی با ۱.۱‌درصد افزایش است.

نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به فروردین ۹۹ برای خانوارهای شهری به عدد ۳۱.۹‌درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان ایلام (۳۸.۴ درصد) و کمترین آن مربوط به استان فارس (۲۷.۱ درصد) است.

** پرونده سقوط هواپیما از محورهای گفت‌وگوی ظریف و وزیر خارجه اوکراین

شهروند/ وزیر امور خارجه ایران و اوکراین تلفنی گفت‌وگو کردند. محمدجواد ظریف و کولبا دمیترو در گفت‌وگویی تلفنی آخرین تحولات روابط دو جانبه، مبارزه با شیوع کرونا و نیز پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی را بررسی کردند.

* اخبار خبرگزاری‌ها و سایت‌های اینترنتی

** جامعه بشری نیاز به منجی را احساس می‌کند

حوزه/ آیت الله اعرافی در پیامی خطاب به طلاب، فضلا، مدیران حوزه های علمیه نقاط مختلف جهان بر لزوم تداوم حرکت علمی حوزه های علمیه از طریق ابزارهای ممکن و همچنین مطالعه و برنامه ریزی طلاب و محققان دینی برای جهان پس از کرونا تاکید کرد. در این پیام آمده است: بشر از این همه بحران و چالش نگران و مضطرب و خسته شده و کمتر دوره ای بوده است که جامعه بشری در همه جای عالم به قدر امروز احساس نیاز به منجی و یک دست قدرت الهی، قدرت معنوی و امامت معصوم داشته باشد.

** همه افراد توانمند در رزمایش کمک به محرومان مشارکت فعال داشته باشند

تسنیم/حجت‌الاسلام‌والمسلمین آشتیانی کمک به محرومین جامعه را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: رزمایش کمک به نیازمندان که توسط مقام معظم رهبری تبیین شد باید مورد توجه اقشار جامعه باشد، باید با تمام توان افرادی که توانمندی دارند در این رزمایش مهم شرکت کنند. عضو جامعه مدرسین با اشاره به جایگاه کمک به نیازمندان در ماه رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماه رحمت الهی است و همه اقشار جامعه باید از امکانات لازم برای روزه گرفتن برخوردار شوند.

** انتقاد تحلیلگر آمریکایی از پمپئو برای فعال کردن مکانیسم ماشه برجام

صدا و سیما/ استفن والت، تحلیلگر برجسته آمریکایی در توئیتی نوشت: تلاش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا برای راه انداختن مکانیسم ماشه در برجام آن هم پس از خروج آمریکا از این توافق مانند این است که مردی همسرش را ترک کند و طلاق بگیرد آن وقت بگوید که باید درباره این که زن سابقش با چه کسی قرار می‌گذارد تصمیم گیری کند.

** عادی‌سازی فرهنگی با اشغالگران صهیونیست مردود است

مهر/«عبدالحکیم حنینی» عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی حماس از اقدام سران عرب در عادی سازی فرهنگی با رژیم صهیونیستی به شدت انتقاد کرد. بر اساس این گزارش، وی در این خصوص تصریح کرد: عادی سازی فرهنگی اعراب با اشغالگران صهیونیست مردود است. این در حالی است که سران کشورهایی نظیر عربستان، بحرین و امارات علیرغم انتقادات گسترده همچنان به عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی در عرصه‌های مختلف ازجمله فرهنگی، ادامه می‌دهند.

** عادی سازی روابط با استفاده از سریال‌های تلویزیونی، «خیانت بزرگی» است

 تسنیم/ «محمد عبد السلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن با اشاره به پخش سریال‌های تلویزیونی شبکه سعودی «MBC» در ایام ماه مبارک رمضان درباره عادی سازی روابط جهان عرب با رژیم صهیونیستی گفت: بازاریابی برای اسرائیل و کنار زدن موضوع فلسطین، «خیانتی بزرگ» به امت اسلام است. گفتنی است همزمان با آغاز ماه رمضان سریالی با عنوان «مخرج ۷» در شبکه « MBC» پخش می‌شود که بازیگران این سریال به صورت واضح عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را تبلیغ می‌کنند. یکی دیگر از این سریال‌ها، سریال کویتی به اسم «ام هارون» است که درباره تاریخ یهود در کویت صحبت می‌کند و هنرمندان کویتی غالب شخصیت‌های اصلی سریال را تشکیل می‌دهند.

** آمریکا نمی‌تواند به مکانیسم ماشه علیه ایران متوسل شود

ایرنا / نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد: آمریکا نمی‌تواند به مکانیسم ماشه در برجام علیه ایران متوسل شود.  میخاییل اولیانوف در توییتی نوشت: به نظر می‌رسد آمریکا قصد دارد بطور جدی اعلام کند که عضو برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باقی می‌ماند. وی افزود: آمریکا می‌خواهد با این ادعا تاکید کند که حق دارد براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مکانیسم ماشه (مکانیسم اعمال تحریم‌ها) علیه ایران را بکار اندازد. وی این رفتار آمریکا را بیشرمانه و به شدت سودجویانه خواند.

** تمامی طرف‌های درگیر در یمن وارد مذاکره شوند

فارس/ «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل از تمامی طرف‌های درگیر در یمن خواست تا برای حل اختلافات وارد مذاکرات شوند. وی در ادامه خواستار اجرای توافق «ریاض» و تمرکز تلاش‌ها برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در یمن شد. لازم به ذکر است نیروهای وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن شامگاه ششم اردیبهشت در اقدامی که علیه دولت هادی و متحد سعودی است، اعلام خودمختاری کردند و همزمان با بیانیه رئیس این شورا –مقیم در امارات- تحرکات نظامی خود را در عدن از سر گرفتند.

** ترامپ: به دنبال اعمال جریمه علیه چین هستیم

تسنیم/ «دونالد ترامپ» رییس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود در کاخ سفید گفت که بازگشایی اقتصادی سریع‌تر از آنچه مردم ایالات متحده انتظار داشته باشند، اتفاق خواهد افتاد. ترامپ در مورد وضعیت سلامت رهبر کره شمالی ابراز امیدواری کرد که حال وی مساعد باشد و به زودی اطلاعات بیشتری درباره سلامتی وی به دست ما خواهد رسید. رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که  چین باید به خاطر شیوع ویروز کرونا پاسخگو نگه داشته شود  و واشنگتن اعمال جریمه علیه این کشور را مورد بررسی قرار می‌دهد. وی تاکید کرد که چین به عنوان منبع ویروس کرونا خیلی سریعتر می‌توانست انتشار آن را متوقف کند تا به دیگر مناطق جهان گسترش نیابد.

** گفت‌وگوی پمپئو و لودریان درباره ایران

ایسنا/مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه شب گذشته درباره پرتاب اخیر ماهواره نور از سوی ایران گفت‌وگو کردند. بر اساس این گزارش، همچنین مورگان اورتاگوس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره در بیانیه‌ای نوشت که پمپئو و لودریان درباره اقدامات مقابله با تروریسم و مسئول دانستن ایران به خاطر آنچه عدم رعایت قطعنامه‌های سازمان ملل عنوان شده است، گفت‌وگو کردند.

**  آیا آمریکا چیزی را درباره شیوع کرونا پنهان می‌کند؟

فارس/ دولت چین اتهامات دولت آمریکا مبنی بر اینکه پکن اقدام به نشر اطلاعات گمراه‌کننده درباره ویروس کرونا کرده را رد و واشنگتن را به پنهان‌کاری در این خصوص متهم کرد.  وزارت خارجه چین خاطرنشان کرد که این کشور «قربانی» اطلاعات نادرست در خصوص شیوع بیماری کووید-۱۹ است.  وزارت خارجه چین لحظاتی بعد توئیت دیگری منتشر کرد و نوشت: «تردیدهای فزاینده‌ای درباره نحوه مدیریت آمریکا در کووید-۱۹ وجود دارد، به عنوان مثال اولین عفونت کرونا چه زمانی در آمریکا اتفاق افتاد؟ آیا دولت آمریکا چیزی را پنهان می‌کند؟ چرا آنها می‌خواهند دیگران را مقصر کنند؟ مردم آمریکا و جامعه بین‌المللی از دولت آمریکا جواب می‌خواهند».

** هنوز با پایان بحران کرونا فاصله داریم

فارس/ «آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد دنیا هنوز با به پایان رسیدن شیوع بیماری همه‌گیر جهانی «کووید-۱۹» (بیماری کروناویروس ۲۰۱۹) فاصله دارد. تدروس آدهانوم گفت سازمان جهانی بهداشت هنوز از سیر صعودی شیوع این بیماری در آفریقا، آسیای شرقی، آمریکایی لاتین و برخی کشورهای آسیایی نگران است. وی اضافه کرد: موارد ابتلا و مرگ بر اثر این بیماری در بسیاری از کشورها به دلیل ظرفیت ضعیف اخذ تست از شهروندان کمتر از حد واقعی گزارش می‌شود.

** مبتلایان به کرونا در آمریکا از ۱ میلیون نفر فراتر رفت

فارس/تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا ۷ رقمی شد و به بیش از ۱ میلیون نفر رسید. همچنین تعداد قربانیان کرونا در این کشور به بیش از ۵۶ هزار نفر رسیده است. همچنین «جو بایدن» معاون رئیس جمهور سابق آمریکا و نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری گفته است که آمریکا در حال حاضر به کانون همه‌گیری کرونا تبدیل شده و بیشترین آمار مبتلایان و تلفات کرونا متعلق به این کشور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *