خبرروز ۱۳۹۸/۱۰/۰۸

  • آیت‌الله العظمی نوری همدانی: تفسیر و تاریخ مقارن در حوزه تدوین شود
  • رهبر معظم انقلاب: مردمی بودن به ادعا نیست، باید مانند مردم زندگی کنیم
  • آیت‌الله استادی: محققان حوزوی، تفسیرالمیزان را از مظلومیت بیرون بیاورند
  • آیت‌الله موسوی اصفهانی: مردم در انتخابات اقدامات نمایندگان فعلی را مورد ارزیابی قرار دهند
  • آیت‌الله کعبی: آشنایی با مسائل روز از واجبات روحانیت است
  • حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی: حضور مردم در راهپیمایی ۹ دی دشمنان را از فتنه انگیزی ناتوان می‌کند

 

** جام جم ۹۸/۱۰/۸
*  خودکفایی دفاعی الگوی پیشرفت سایر حوزه‌ها
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از خوداتکایی و خودکفایی در حوزه‌های دفاعی و نظامی به عنوان الگوی پیشرفت نظام اسلامی و عرصه شکست راهبرد دشمنان در مقابله با انقلاب اسلامی نام برد و یادآور شد: در حوزه‌های اقتصادی هم باید با الگوگیری از قطع هرگونه وابستگی در عرصه‌های دفاعی به خودکفایی و شکوفایی دست یابیم. امیر سرتیپ امیر حاتمی در بازدید از مجتمع‌های کشاورزی، دامپروری و روغن‌کشی سازمان اتکا در ورامین با اشاره به مسؤولیت خطیر و حساس دولت، نظام اسلامی و نیروهای مسلح در تامین امنیت ملی تصریح کرد: سرمایه‌گذاری و تحول و رشد اقتصادی کشور نیازمند استقرار امنیت پایدار در کشور است.
** همشهری ۹۸/۱۰/۸
*  کاردار کویت به وزارت خارجه احضار شد
به دنبال ملاقات نماینده یکی از گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب با برخی از مقامات کویتی و برگزاری نشست ضد ایرانی در کویت، عصر دیروز کاردار سفارت کویت در تهران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
** کیهان ۹۸/۱۰/۸
*  مردمی بودن به ادعا نیست باید مانند مردم زندگی کنیم
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در ابتدای جلسه درس خارج فقه روز سه‌شنبه ۳/۱۰/۱۳۹۸ ضمن شرح حدیثی درباره سیره‌ پیامبر اعظم(صلی‌الله‌‌علیه وآله‌وسلم) به بیان اهمیت مردمی بودن و انس گرفتن با طبقات مختلف مردم پرداختند. رهبر معظم انقلاب پس از بیان نمونه‌هایی از رفتار و سیره پیامبر(ص) فرمودند: اینکه ما این‌قدر می‌گوییم و می‌شنویم که باید مردمی باشیم، یعنی این. مردمی بودن به ادّعا کردن نیست. با مردم، با زندگیِ مردم کنار بیاییم، مثل مردم زندگی کنیم، با طبقات مختلف مردم انس بگیریم. این، معنای مردمی بودن است. بعضی از ماها که حالا معمّم هستیم، اگر مثلاً یک آدم ذی‌شأنی، آدم محترمی باشد، خب، سلام علیک می‌کنیم. اگر یک آدم فرودستی باشد، یک آدم مثلاً [سطح] پائینی باشد؛ نه، اعتنا و اهتمامی نمی‌کنیم! این، خلاف سیره‌ رسول الله است. سیره‌ پیغمبر این است که با فقرا و با ضعفا و مانند اینها کنار می‌آمد. به شئون ظاهری و آن چیزهایی که به حسب ظاهر موجب جلال و شوکت و این چیزها است، اهمّیّتی نمی‌داد.
*  افتتاح ۲۰۰۰ واحد مسکونی روستایی در خراسان جنوبی
رئیس ‌بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ساخت ۲۲ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم کشور خبر داد. سید مرتضی بختیاری در آیین بهره‌برداری از دوهزار واحد مسکن روستایی استان خراسان جنوبی که با حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس‌ سازمان برنامه و بودجه در روستای «هج و نج» شهرستان بیرجند برگزار شد اظهار داشت: از این تعداد پنج هزار واحد در خراسان جنوبی، پنج هزار واحد در کرمان، ۶ هزار واحد در سیستان و بلوچستان و یک هزار واحد هم طبق تفاهم‌نامه در استان دیگر ساخته می‌شود.
*  عاملان تحریک مردم رشت در شبکه‌های اجتماعی به دام افتادند
فرمانده انتظامی استان گیلان از شناسایی و دستگیری عاملان تحریک مردم در شبکه‌های اجتماعی به تجمع در شهرستان رشت خبر داد. سرتیپ «عزیزاله ملکی» گفت: ماموران پلیس امنیت عمومی استان در پی رصد و پایش فضای مجازی موفق به شناسایی ۴ نفر از عوامل تحریک مردم به تجمع در شهرستان رشت شدند. وی افزود: در بررسی فنی از گوشی تلفن همراه متهمان، ادله تحریک مردم به ایجاد اغتشاش و تجمع در شهر رشت کشف شد. متهمان با تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شدند.
** شرق ۹۸/۱۰/۸
*  برگزاری مجمع گفت‌وگوی تهران با محوریت «طرح صلح هرمز»
مجمع گفت‌وگوی تهران، بیست و سومین کنفرانس بین‌المللی خلیج فارس در تاریخ ۱۶ تا ۱۷ دی ماه سال جاری از سوی مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار می‌شود. دستور کار اصلی مجمع گفت و گوی تهران، بررسی آخرین وضعیت تحولات منطقه خلیج فارس، ارزیابی طرح‌های همکاری منطقه‌ای به ویژه طرح صلح هرمز و همچنین بحث و تبادل نظر درباره اصول و مولفه‌های اصلی برای ترتیبات جدید منطقه‌ای است. بر اساس این گزارش احتمالا یکی از سخنرانان افتتاحیه این اجلاس محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان خواهد بود.
** ایران ۹۸/۱۰/۸
*  «قانون» ملاک عمل هیأت‌های اجرایی است
با گذشت چند روز از ردصلاحیت تعدادی از چهره‌‏های سیاسی اصلاح‎طلب از سوی هیأت‎های اجرایی، رئیس ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و اعتراض به عملکرد این هیأت‎ها را اشتباه و غیرکارشناسی خواند.
جمال عرف، با بیان اینکه تفاسیر متفاوتی از عملکرد هیأت‎های اجرایی توسط جریان‎های سیاسی مطرح شد، گفت: ملاک عمل هیأت‎های اجرایی مر قانون انتخابات مجلس است نه جریان‎های سیاسی داوطلبان. افرادی که محکومیت قطعی داشتند، مدارک تحصیلی آنها نقص داشت یا برخی مقامات استعفا نداده بودند که صلاحیت آنها تأیید نشد. ۱۳هزار و۸۴۹ نفر تأیید و هزار و ۳۳۶ نفر تأیید صلاحیت نشدند. او گفت: در حال حاضر همه افرادی که تأیید صلاحیت نشده‌اند، می‌توانند به هیأت‌های نظارت شکایت کنند.
** جمهوری اسلامی ۹۸/۱۰/۸
*  اقدامات ثبات‌ساز را با هدف کاهش تورم ادامه می‌دهیم
رئیس کل بانک مرکزی از سیاست‌های جدید این بانک برای کنترل تورم خبر داد و اعلام کرد: بانک مرکزی، ضمن استمرار مدیریت اضافه برداشت بانک‌ها، با بکارگیری عملیات بازار باز، تلاش می‌کند تا نرخ سود بازار بین بانکی را به گونه‌ای مدیریت نماید که نرخ تورم کاهشی باشد. عبدالناصر همتی در تازه‌ترین یادداشت اینستاگرامی نوشت: این روزها، با استناد به لایحه بودجه ۹۹، فضای تبلیغاتی مملو از مطالب و شایعات درمورد بانک‌ها، روند تورم، نرخ ارز… می‌باشد. این فضاسازی‌ها، بطورمرتب و روزانه امنیت روانی اقتصاد کشور را نشانه گرفته است.
*  تفسیر و تاریخ مقارن در حوزه تدوین شود
آیت‌الله العظمی نوری همدانی در دیدار آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با اشاره به اهمیت توجه به قرآن و تفسیر در حوزه گفت: تهمت‌هایی ازسوی برخی نسبت به شیعه وجود دارد که شیعیان توجه لازم به قرآن کریم ندارند درحالی که این یک تهمت است و قرآن در همه آثار شیعیان مورد توجه است. وحدت بین شیعه و سنی از برکات انقلاب اسلامی و تدابیر حضرت امام است و در نتیجه انقلاب و با تاکید امام راحل ارتباط بین شیعه و سنی تقویت شده و وحدت و اتحادی به وجود آمده است که آثار آن را در دفاع مقدس مشاهده کردیم. در تاریخ شیعیان بسیار در مضیقه و تحت فشار بودند و زیر ظلم بدخواهان قرار داشتند اما با این حال علما در سخت‌ترین شرایط تشیع را حفظ کردند و اجازه نابودی مکتب اهل‌بیت(ع) را ندادند، در گذشته شرایط به گونه‌ای بود که شیعه و علمای آن حق اظهار وجود و نوشتن کتاب و آثار نداشتند. در کنار فقه مقارن که مورد توجه حوزه و علما است باید به تاریخ و تفسیر مقارن هم توجه شود تا مطالب تفسیری و تاریخی را به درستی برای جامعه بیان کنیم.
** وطن امروز ۹۸/۱۰/۸
*  عصبانیت پمپئو از آرامش ایران در ۵ دی
وزیر خارجه آمریکا بار دیگر اظهاراتی مداخله‌جویانه درباره ناآرامی‌های آبان‌ماه در ایران مطرح کرد. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در پیامی توئیتری در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفت مردم ایران حق دارند برای کسانی که در این ناآرامی‌ها جان باخته‌اند عزاداری کنند و مدعی شد حکومت ایران بار دیگر خشونت و قطعی اینترنت را اعمال کرده است. رسانه‌ها و گروه‌های ضدانقلاب از روزهای گذشته تبلیغات گسترده‌ای را برای ایجاد اغتشاش و ناآرامی در ایران در روز ۵ دی انجام داده بودند اما در این روز هیچ موردی از ناآرامی در هیچ یک از شهرهای ایران گزارش نشد.
*  مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق‌بشر در میانمار را محکوم کرد
 مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را در محکومیت نقض حقوق بشر و سرکوبگری دولت میانمار علیه مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها در منطقه «روهینگیا» تصویب کرد. این قطعنامه که با ۱۳۴ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۸ رای ممتنع تصویب شد، از دولت میانمار می‌خواهد هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را برای مقابله با نفرت‌پراکنی علیه روهینگیا و دیگر اقلیت‌ها در ایالت‌های «راخین»، «کاچین» و «شان» انجام دهد.
** جوان ۹۸/۱۰/۸
*  اقلیت‌های دینی از آزادی و رفاه کامل در ایران بهره‌مندند
ژرژیک آبرامیان در واکنش به اقدام وزارت امور خارجه امریکا مبنی بر قرار دادن نام ایران در فهرست کشور‌های ناقض آزادی ادیان، گفت: اقلیت‌های دینی از جمله ارامنه در کشور جمهوری اسلامی ایران در بهترین شرایط در جامعه و کشور زندگی می‌کنند و از تمام حقوق جمهوری اسلامی ایران بهره‌مند هستند. نماینده مسیحیان ارمنی حوزه جنوب در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ایالات متحده امریکا، هیئت حاکمه و در مجموع حاکمیت سلطه در جهان نسبت به ایران مغرضانه اظهارنظر می‌کنند و چنین اقدامی را می‌توان در قالب اعلامیه‌های سیاسی تعریف کرد که با هدف تشدید فشار به ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.
*  ایران مخالف ایجاد منطقه حائل در سوریه است
علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در دیدار با هیئتی از روسا و شیوخ قبایل و عشایر سوریه با اشاره به اینکه شما استوانه‌‌های مقاومت در سوریه هستید، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالف هر گونه دخالت خارجی در کشورهای منطقه است و در برابر ظلم، توطئه‌ها، ‌تجاوز و نقشه‌های شوم دشمنان برای تجزیه کشورهای منطقه در کنار مردم منطقه ایستادگی و مقاومت خواهد کرد. وی به موضوع ایجاد منطقه حائل در سوریه هم اشاره و تصریح کرد: ما مخالف ایجاد منطقه حائل به وسیله بیگانگان و دخالت خارجی در سوریه یا هر نقطه‌ای از منطقه هستیم چرا که به معنای تغییر بخشی از منطقه و جدا کردن کشورها و سپردن اداره آن به بیگانگان است که بی‌تردید در تضاد با منافع سوریه قرار دارد.
** آفتاب یزد ۹۸/۱۰/۸
*  جامعه را آماده کنیم بحران‌های سخت آمدنشان را خبر نمی‌دهند
علی ربیعی سخنگوی دولت اظهار کرد: از نظر بحران‌های طبیعی، کشوری هستیم که بیش از ۸۰ درصد بحران های شناخته شده طبیعی را با خود داریم. هر سال هم یک بحران جدی طبیعی برایمان اتفاق افتاده است. وی ادامه داد: ما باید جامعه را آماده کنیم. بحران‌های سخت آمدنشان را خبر نمی‌کنند. باید خیلی بنویسیم که جامعه‌ای که با بحران‌های مختلف رو به رو است؛ همه شانه‌هایشان را برای عبور دیگری باید بگذارند. مشارکت کردن مردم را باید بازنمایی کنیم.
*  «عبدالعزیز جراد» نخست وزیر جدید الجزایر شد
عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر، عبدالعزیز جواد را مامور تشکیل دولت جدید این کشور کرد. عبدالعزیز جراد، وزیر امور خارجه پیشین الجزایر و یک فرد آکادمیک است.
** رسالت ۹۸/۱۰/۸
*  پالرمو و CFT از دستور کار مجمع خارج نشده است
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با اشاره به آخرین وضعیت بررسی دو لایحه پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: این دو کنوانسیون که زیرمجموعه FATF هستند در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است و از دستور کار مجمع خارج نشده‌اند. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تأکید بر اینکه زمان بررسی این لوایح در مجمع تشخیص به پایان نرسیده است، ادامه داد: کارگروهی که برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT تشکیل‌شده نظر کارشناسی خود را به صحن مجمع ارائه می‌کند تا در آنجا درباره این موضوع تصمیم‌گیری شود.
*  غربی‌ها مسئول مرگ برجام هستند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: غربی‌ها مسئول مرگ برجام هستند. سید حسین نقوی حسینی با اشاره به برداشتن گام پنجم کاهش تعهدات برجام از سوی ایران اظهار کرد: اقدامات خصمانه و کینه‌توزانه آمریکا و همچنین رفتار‌های خارج از مقررات و عرف بین‌المللی این کشور مبنی بر خروج یک‌جانبه از برجام و همچنین عدم انجام تعهدات از سوی کشور‌های غربی عملا برجام را تبدیل به یک قرارداد بی‌خاصیت کرده است.او افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس مفاد برجام اقدام به کاهش تعهدات گام‌به‌گام برجامی کرده است و آنچه باعث شده این قرارداد کارایی خود را از دست دهد رفتار‌های خصمانه و خلاف قانون آمریکا و متحدان غربی آن است.
** مردم سالاری ۹۸/۱۰/۸
*  ادامه بررسی موضوع الحاق ایران به کنوانسیون CFT
چهارمین جلسه کمیسیون مشترک مجمع متشکل از سه کمیسیون «اقتصاد»، «سیاسی، دفاعی و امنیتی» و «حقوقی، قضایی» روز شنبه هفتم دیماه با موضوع بررسی الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سی.اف.تی برگزار شد. در این جلسه اعضای کمیسیون مشترک مجمع و نمایندگانی از وزارت امور خارجه و کارشناسان سایر پیرامون پیوستن جمهوری اسلامی به این کنوانسیون FATF به بحث و گفتگو نشستند. قرار است در جلسه آتی این کمیسیون، اعضا سناریوهای محتمل در پیوستن به کنوانسیون سی.اف.تی را بررسی کنند.
*  افشای مخالفت پنتاگون با خروج آمریکا از برجام
مایکل مولروی مسئول سیاست خاورمیانه‌ای پنتاگون که به تازگی کنار رفته است، درباره خروج آمریکا از برجام و مواضع پنتاگون در این باره می‌گوید: وزارت دفاع آمریکا با خروج از برجام مخالف بود اما نه به این دلیل که برجام توافقی بزرگ است بلکه به این دلیل که این توافق می‌توانست جاه طلبی‌های ایران برای دستیابی به جنگ افزار هسته‌ای را محدود کند.» وی می‌گوید که برجام رفتار به ادعای او شرورانه ایران را پوشش نمی‌داد. ما باید برجام را حفظ می‌کردیم و درباره رفتارهای شرورانه به توافقی دیگر دست می‌یافتیم. مسئول سابق سیاست خاورمیانه‌ای پنتاگون در ادامه با اشاره به سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران و ارزیابی درباره این کارزار می‌گوید: «کارزار فشار حداکثری وزارت امور خارجه فقط در زمینه ایجاد فشار اقتصادی موفقیت آمیز بوده است.»
** آرمان ۹۸/۱۰/۸
*  انتخاب رئیس هلال احمر قانونی نیست
دادستان دیوان محاسبات انتخاب سرپرست برای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر را غیرقانونی عنوان کرد. فیاض شجاعی گفت: براساس اصل ۱۳۵ قانون اساسی تعیین سرپرست از سوی رئیس جمهور محدود به وزارتخانه‌هاست، علاوه بر این جمعیت هلال‌احمر از قانون مدیریت خدمات کشوری هم مستثنی است و براساس این قانون هم نمی‌توان برای آن سرپرست تعیین کرد بنابراین انتخاب سرپرست برای جمعیت هلال‌احمر وجاهت قانونی ندارد.
*  تمایل عمانی‌ها به کالاهای ایرانی
مدیر کل توافقنامه‌ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی از علاقه‌مندی عمان به واردات از ایران به جای واردات از لبنان و سوریه خبر داد و گفت: کاهش تعرفه‌های بندری و گمرکی برای افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور در دستور کار است. محمدعلی اصل‌سعیدی‌پور با اشاره به موافقتنامه حمل‌و‌نقل دریایی و کشتیرانی تجاری میان ایران و عمان که دو هفته پیش به امضای وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر بازرگانی عمان رسیده است، اظهار کرد: این موافقتنامه پس از طی مراحل استصوابی لازم در دو کشور و بعد از تصویب مجلس به‌عنوان قانون ابلاغ می‌شود.
** قدس ۹۸/۱۰/۸
*  مبارزه با قضات فاسد آغاز شد
رئیس دیوان عالی کشور از آغاز برنامه مبارزه با قضات در دستگاه قضا خبر داد. حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم در مورد برنامه این نهاد برای برخورد با قضات فاسد، گفت: اگر تحول در بدنه قوه قضائیه انجام نشود، طبیعتا تحول واقعی را شاهد نخواهیم بود. وظیفه دستگاه قضاست که با هر نوع فسادی برخورد کند و از سوی دیگر مصمم است نسبت به سلامت خود،‌اقدامات لازم را مورد توجه قرار دهد. دستگاه قضا برنامه خود را برای برخورد با قضات فاسد آغاز کرده و رئیس قوه قضائیه نیز پیگیر این برنامه است.
*  با جامعه انسانی باید کریمانه رفتار کرد
آیت‌الله جوادی آملی در ادامه سلسله جلسات شرح نهج‌البلاغه با اشاره به فرازی از زیارت نامه امیرالمومنین(ع) اذعان داشت: ما در زیارت وجود مبارک حضرت امیر(ع) عرض می‌کنیم، شما صراط مستقیم و میزان اعمال هستید، یعنی دارید به ما یاد می‌دهید که ما چگونه زندگی کنیم؛ یک بخش مهم آن به این بر می‌گردد که ائمه(ع) هدفشان این است جامعه را به صورت متمدن بسازند. وی ابراز داشت: نخستین قدم برای اینکه جامعه متمدن شود، این است که افراد «وحدت» داشته باشند؛ به عبارت دیگر اختلاف نداشته باشند و هماهنگ با هم باشند؛ دومین قدم این است که مشکل دیگری را مشکل خودشان بدانند و «تعاون» کنند؛ مرحله سوم آن است که نه تنها مشکل دیگری را مشکل خود بدانند، ‌بلکه «کریمانه» مشکل یکدیگر را حل کنند؛ یعنی این تعاون، به نحو تعامل نباشد که مثلا مانند یک معامله اخلاقی با یک معامله اقتصادی باشد که در مقابل آن توقع داشته باشیم دیگری هم پاداش ما را با عمل خیر بدهد، بلکه به معنای حقیقی کلمه کریمانه باشد. باید با جامعه انسانی کریمانه رفتار کرد و قرآن و اهل‌بیت(ع) و وجود مبارک پیغمبر(ص) که خلفای الهی‌اند به وسیله مقال یا مقالت به ما می‌فهمانند که شما هم موظف هستید جامعه را کریمانه اداره کنید.
** خراسان ۹۸/۱۰/۸
*  ۱۶ استاندار تغییر کردند اصلاح‌طلبان رد شدند!
علی صوفی وزیر دولت اصلاحات با اشاره به رد صلاحیت اصلاح طلبان گفت: با اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان، ۱۶ استاندار مجرب تغییر کردند به همین دلیل هیئت‌های اجرایی با استفاده از بی‌تجربگی برخی از استانداران و فرمانداران، به قلع و قمع کاندیدا‌های اصلاح‌طلب پرداختند.
*  هر ابزار جاسوسی چه شناوری و چه پروازی در منطقه رزمایش را می‌زنیم
دریادار سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش در نشستی خبری به بررسی ابعاد رزمایش کمربند امنیتی دریا پرداخت. امیرسیاری درباره احتمال جاسوسی از رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین گفت: به طور قطع خیلی از کشورها دنبال این هستند که بدانند موضوع چیست. جاسوس‌ها هم فعال شدند، رزمایش مرکب شوخی‌بردار نیست و ماهم شوخی نداریم و هر ابزار جاسوسی چه شناوری و چه پروازی در منطقه رزمایش را می‌زنیم و قبلا هم این توانمندی خود را نشان دادیم.
** اعتماد ۹۸/۱۰/۸
*  نگرانی امریکایی‌ها از رزمایش سه‌گانه ایران، چین و روسیه
«کی.تی. مک‌فارلند» معاون پیشین مشاور امنیت ملی رییس‌جمهور امریکا ضمن ابراز نگرانی از رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند، آن را «سناریوی کابوس‌وار» توصیف کرد. مک‌فارلند در مصاحبه با شبکه «فاکس بیزنس» در این باره مدعی شد: «این حقیقتا یک سناریوی کابوس‌وار است. ما ۷۵ سال را صرف کردیم تا مطمئن شویم که روس‌ها و چینی‌ها ائتلافی تشکیل ندهند. ما همه چیز را امتحان کردیم، آغاز آن نیز با دولت [ریچارد] نیکسون بود که تلاش کرد بین دولت‌های چین و شوروی سابق اختلاف بیندازد و ما نهایتا بین آنها فاصله انداختیم». مجری این برنامه با «شوم» خواندن ائتلاف سه کشور «دشمن» امریکا، از وی پرسید که آیا باید نگران این رزمایش بود و مک‌فارلند نیز پاسخ داد: «کار دیگری که می‌خواهیم انجام دهیم، این است که مطمئن شویم روسیه با ایران متحد نشود. روسیه یک کشور محصور در خشکی است که به بنادر آب‌های گرم دسترسی ندارد. اما اگر با ایران مرتبط شود، به آن می‌رسد».
** شهروند ۹۸/۱۰/۸
*  حفظ توافق هسته‌ای سخت و سخت‌تر می‌شود
رئیس کمیسیون اروپا حفظ توافق هسته‌ای را امری دشوار خواند. اورسولا ون در لین، رئیس کمیسیون اروپا در گفت‌وگو با روزنامه ریپابلیکای ایتالیا، با مطرح کردن اینکه حفظ توافق هسته‌ای سخت شده است، گفت: «این کار سخت و سخت‌تر می‌شود، برای اینکه در این زمینه موفق بشویم، ایران هم باید به توافق پایبند باشد و چیزی است که در خطر است.» او در این باره توضیح بیشتری ارایه نکرد.
** اخبار خبرگزاری‌ها و سایت‌‌ ‌های اینترنتی
*   محققان حوزوی، تفسیرالمیزان را از مظلومیت بیرون بیاورند
حوزه/ آیت‌الله استادی در همایش ملی دیدگاه های علوم قرآنی مرحوم آیت‌الله العظمی فاضل لنکرانی با اشاره به ارائه تهمتی که به علامه طباطبایی زده می شود، افزود: تفسیر المیزان که افتخار شیعه است بی جهت مورد انتقاد قرار گرفته و آن انتقاد این است که نویسنده آن به روایات شیعه عنایت نداشته است. عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه این تفسیر(المیزان) به علت رواج داشتن و پرمخاطب بودن، فرصت تحقیقات محققانه در حاشیه آن را نیافته است، اظهار داشت: خوب است برخی این کار را انجام دهند زیرا همین سبب شده که برخی افراد بگویند علامه معتقد است ما در تفسیر نیازی به اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) نداریم.وی افزود: پیشنهادم به مسئولان حوزه این است که درس خارج تفسیر با حساب و کتاب راه بیفتد همچنین کار محققانه‌ای روی تفسیر المیزان صورت بگیرد تا تهمت بی‌توجهی علامه به روایت رد شود.
*   آشنایی با مسائل روز از واجبات روحانیت است
رسا/ آیت‌الله کعبی با اشاره به در پیش رو بودن دهه بصیرت گفت: ۹ و ۱۹ دی نشانه بصیرت ملت ایران به ویژه مردم قم است؛ ۱۹ دی نماد حضور به موقع و به هنگام روحانیت در صحنه دفاع از اسلام، مکتب اهل بیت(ع) مرجعیت و امام راحل بود، این حماسه منشأ پیروزی انقلاب شد و حرکتی به هنگام، مخلصانه و توأم با شجاعت و بصیرت بود.عضو جامعه مدرسین بی تفاوتی روحانیت نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی را بی معنا دانست و آشنایی با مسائل روز و بصیرت افزایی را از واجبات روحانیت عنوان کرد.
وی عنوان کرد: انجام وظیفه بصیرت انسان را افزایش می دهد و ما نمی توانیم در برابر آمریکا کوتاه بیاییم چرا که آمریکا طاغوت اکبر است و باید در برابر آن بایستیم.
*   مردم در انتخابات، اقدامات نمایندگان فعلی را مورد ارزیابی قرار دهند
حوزه/ آیت‌الله موسوی‌اصفهانی،با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب نسبت به اجرای عدالت تاکید دارند، یادآور شد: اگر اعضای هیات دولت، مجلس و همه مسئولان عادل باشند، آن زمان شاهد شکل گیری مدینه فاضله خواهیم بود.وی با گرامیداشت حماسه۹دی  یادآور شد: مردم با بصیرت ایران حماسه ۹ دی را رقم زدند. عضو جامعه مدرسین با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: افرادی که برای حضور در مجلس ، کاندید شده‌اند باید بار سنگین پیام شهدا را به یاد داشته باشند و بدانند که مجلس باید «شورای اسلامی» باشد.وی با تاکید بر اهمیت انتخابات بر سرنوشت کشور، اظهار داشت: مردم عملکرد نمایندگان فعلی را بخوانند و ببینند که چه اقدامی برای بیکاری انجام داده‌اند و یا تغییری در اوضاع مردم ایجاد کرده‌اند؟
*  حضور مردم در راهپیمایی ۹ دی دشمنان را از فتنه انگیزی ناتوان می‌کند
رسا/ حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی با اشاره به ضرورت حضور حماسی و پر شور مردم در حماسه نهم دی گفت: حماسه ایمانی و انقلابی مردم با فراست و با بصیرت ایران در ۹ دی ۸۸ در کور کردن چشم فتنه و صیانت از امنیت کشور و دفاع از ارزش‌ها و آرمان های انقلاب و حفظ دستاوردهای ارزشمند خون مقدس شهیدان و نصرت و یاری رهبری نقطه عطفی است که هیچگاه نباید فراموش شود. عضو جامعه مدرسین ادامه داد: در ۹ دی ماه سال ۸۸ بصیرت انقلابی ملت و حضور هوشمندانه و به هنگام در میدان برای دفاع از انقلاب و مدیریت حکیمانه و با فراست رهبر معظم انقلاب از مهم ترین عوامل خنثی سازی توطئه پیچیده دشمن بود.
*  دستگاه های نظارتی سازمانها در ارائه گزارش فساد کوتاهی می کنند
صداوسیما/ سخنگوی قوه قضاییه گفت: دستگاه‌های نظارتی درون سازمانی، کمترین گزارش دهنده فساد هستند.اسماعیلی با بیان این مطلب افزود: بیشترین مفاسد با نظارت دستگاه‌های برون سازمانی مشخص و گزارش می‌شود.وی با بیان اینکه ساختار مبارزه با فساد اشکال‌هایی دارد، گفت: روزنه‌های بروز فساد در ساختارها، نبود شفافیت در عملکردها و تصمیم گیری‌ها، امضاهای طلایی، سوءاستفاده برخی افراد از خلأ‌های قانونی و ضعف دستگاه‌های نظارتی از جمله این اِشکال هاست، اما اگر دستگاه‌ها، نظارت درون سازمانی داشته باشند از بسیاری از مفاسد جلوگیری می‌شود.وی افزود: اگر همه دستگاه‌ها وظایف قانونی خود را انجام دهند بخش زیادی از مفاسد اقتصادی از بین می‌رود، اما مشکل ما بیشتر از اینکه مربوط به نبود قانون باشد از اجرا نکردن قانون است.
*  استقبال از گروهک ضدایرانی خطرناک و بیهوده بود
مهر/ یک نماینده کویتی در پیامی توئیتری از اقدام «مرزوق الغانم» رئیس پارلمان این کشور در استقبال از یک گروهک تجزیه طلب ضد ایرانی و برگزاری نشست ضدایرانی در کویت انتقاد کرد. «خلیل عبدالله ابل» در صفحه توئیتر خود نوشت: استقبال از گروهک موسوم به کنفرانس آزادسازی الاحواز و تجلیل از آنها توسط رئیس مجلس امت از لحاظ سیاسی اقدامی خطرناک و بیهوده بود. وی افزود: این اقدام به نفع کویت نبود و حمایت رسمی از یک گروهک مسلحانه برعلیه کشور همسایه ای که منافع مشترکی با کویت دارد، پذیرفتنی نیست.
*  عربستان باید صلح را بپذیرد
مهر/ رئیس کمیته عالی انقلاب یمن رژیم سعودی را مواجه با مشکلات اقتصادی دانست و خواستار گردن نهادن این رژیم به صلح شد.«محمدعلی الحوثی» در توئیتر نوشت: عربستان با مشکلات اقتصادی مواجه است و راهکارهایی که انجام می‌دهد فایده نداشته و نخواهد داشت.وی همچنین افزود که عربستان باید برای کاهش هزینه‌های این جنگ به صلح تن بدهد.
*  ایران تسلیم جوسازی‌های سیاسی و تبلیغاتی نمی‌شود
مهر/سخنگوی وزارت  خارجه کشورمان در خصوص وضعیت خانم گیلبرت شهروند استرالیایی اظهار داشت: ایشان به اتهام نقض امنیت ملی ایران دستگیر شده و دادگاه صالحه نیز با رعایت تمام قوانین مربوطه حکم مقتضی صادر کرده است.موسوی افزود: تجربه نشان داده است جمهوری اسلامی ایران تسلیم جوسازی‌های سیاسی و تبلیغاتی نمی‌شود و این شهروند استرالیایی مانند هر محکوم دیگری که حکم قضائی دارد، دوره محکومیت خود را با برخورداری از همه حقوق قانونی طی می‌کند.وی در ادامه با اشاره به جزئیاتی از رفتارکاملا غیر انسانی دولت استرالیا با یک شهروند ایرانی افزود: افکار عمومی نحوه برخورد دولت استرالیا با خانم نگار قدس کنی را فراموش نمی‌کند که بدون ارتکاب کمترین جرمی بازداشت و ۲۸ ماه رفتار غیرانسانی با وی صورت گرفت.
*  وحشت نماینده آمریکا از ناتوانی کشورش در مقابله با اتحاد دریایی ایران، چین و روسیه
ایرنا/عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس آمریکا گفت اتحاد دریایی ایران، روسیه و چین خطرناک است و نباید به سادگی از پیامدهای رزمایش مشترک دریایی این سه کشور در اقیانوس هند گذشت.”جیم بنکز” نماینده جمهوریخواه و عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا به تلویزیون فاکس نیوز گفت:حضور چین در کنار ایران، زنگ خطری برای آمریکاست و فشار حداکثری به ایران باید ادامه یابد، زیرا موفق بوده است.وی درباره رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین افزود: نیروی دریایی هیچ یک از این سه کشور به تنهایی قابلیت رویارویی با توان نیروی دریایی ایالات متحده را ندارند اما گردهم آمدن ناوگان آنها در کنار یکدیگر برای یک رزمایش تحریک کننده، توانی فراتر از ناوگان ما خواهد داشت. ما نباید به سادگی از کنار این موضوع بگذریم.
*  «آنچه که در سوریه رخ داد فتنه بود نه جهاد»
رسا/ مبلغ وابسته به حکومت امارات با اظهار پشیمانی در حمایت از داعش حوادث سوریه را یک فتنه تمام عیار و نه جهاد توصیف کرد.در یک اقدامی جنجال برانگیز و از تلویزیون حکومتی «أبوظبی» ، شیخ وسیم یوسف از مبلّغان سرشناس اماراتی با حضور در برنامه «رحیق ایمان» ضمن اعتراف به حمایت کشورش از داعش، از  عقیده اشتباه خود در قبال رییس جمهور سوریه دست کشید.شیخ وسیم یوسف با اشاره به اوضاع نابسامان لیبی ومصرافزود: با گذشت این سال‌ها، آفتاب حقیقت از پشت ابر بیرون آمد. امنیت هر سرزمینی فراسوی تمامی جریان‌های دینی است. کشور، دولت و حاکمیت با رهبری پابرجا می‌ماند نه با فتوا. آنچه که در سوریه رخ داده فتنه بود و ما به غلط آن را جهاد عنوان می‌کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *