شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»

آیت الله العظمی سبحانی در دیدار اعضای ستاد مرکزی اعتکاف:

معتکفان برای نجات مسلمانان از شرایط دشوار دعا کنند

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: آنچه امروز بر مسلمانان می‌گذرد در تاریخ کم‌سابقه است و غفلت جهانی نسبت به این فجایع مسئولیت دعا، توسل و بیداری امت اسلامی را سنگین‌تر می‌کند.
آیت الله العظمی سبحانی در دیدار اعضای ستاد مرکزی اعتکاف: معتکفان برای نجات مسلمانان از شرایط دشوار دعا کنند

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله العظمی سبحانی در دیدار اعضای شورای علمی و رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با تقدیر از فعالیت‌های صورت‌گرفته در عرصه ترویج آیین معنوی اعتکاف بر نقش بنیادین معنویت در حقیقت وجود انسان تأکید کرد.

وی اظهار داشت: بخش مهمی از انسانیت انسان به معنویت باز می‌گردد و اگر معنویت از انسان گرفته شود حقیقت انسانی او تضعیف خواهد شد. خداگرایی و توجه به عالم والا جزو فطرت و ذات انسان است و تصور بیگانگی خداخواهی با هویت انسانی برداشتی نادرست از حقیقت فطرت الهی انسان است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه عبادات اسلامی در هدایت انسان به سوی معنویت افزود: یکی از مهم‌ترین عباداتی که انسان را متوجه عالم والا می‌کند اعتکاف است. عبادتی که انسان با بریدن از مشغله‌های روزمره و امور مادی فرصت بازگشت به خدا فطرت و درون خود را می‌یابد. اهمیت اعتکاف به حدی است که پیامبر اکرم(ص) پس از آن‌که در جنگ اُحد توفیق انجام آن را نیافتند در سال بعد بیست روز معتکف شدند و در روایات، مدت‌های مختلفی برای اعتکاف ایشان نقل شده است.

آیت‌الله العظمی سبحانی با اشاره به شرایط امروز جهان و غلبه نگاه مادی بر زندگی بشر تصریح کرد: هرچه بتوانیم با روش‌های صحیح عاقلانه و درست مردم را به سمت معنویت سوق دهیم بسیاری از مشکلات فردی و اجتماعی حل خواهد شد و زندگی‌ها شیرین‌تر می‌شود و آتش جنگ‌ها و خودخواهی‌ها فروکش خواهد کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری برخی احکام شرعی اعتکاف بر لزوم توجه به حرمت خرید و فروش در ایام اعتکاف تأکید کرده و خاطرنشان کرد: در شهرهایی مانند قم امکانات لازم برای معتکفان فراهم است اما در مناطق کم‌جمعیت‌تر باید مراقبت بیشتری نسبت به رعایت احکام شرعی صورت گیرد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم همچنین بر ضرورت تقویت محتوای معنوی اعتکاف تأکید کرده و گفت: شایسته است در هر شبانه‌روز دست‌کم دو واعظ یکی در نوبت صبح و دیگری عصر یا شب به‌طور متمرکز به بیان مباحث معنوی و اخلاقی بپردازند چرا که معنویت اساس هویت انسان را تشکیل می‌دهد و دوری از آن موجب تضعیف انسانیت می‌شود.

آیت‌الله العظمی سبحانی در ادامه با اشاره به وضعیت جهان اسلام از معتکفان خواست در ایام اعتکاف برای نجات مسلمانان از شرایط دشوار کنونی وحدت امت اسلامی و رفع ظلم‌ها دعا کنند و افزود: آنچه امروز بر مسلمانان می‌گذرد در تاریخ کم‌سابقه است و غفلت جهانی نسبت به این فجایع مسئولیت دعا توسل و بیداری امت اسلامی را سنگین‌تر می‌کند.

وی در پایان با تأکید بر اهمیت دعا و توسل در برابر توطئه‌های دشمنان اسلام برای دست‌اندرکاران اعتکاف آرزوی توفیق کرده و ابراز امیدواری نمود که این حرکت معنوی زمینه‌ساز تقویت ایمان اخلاق و وحدت در جامعه اسلامی باشد.

دیدار اعضای شورای علمی و رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با آیت الله سبحانی

دیدار اعضای شورای علمی و رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با آیت الله سبحانی (2)

دیدار اعضای شورای علمی و رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با آیت الله سبحانی4

منبع: حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *