آیت الله کعبی: باید از گروه هایی که به نفرت مذهبی دامن می زنند بیزاری جست

حضرت آیت الله کعبی در دیدار با جمعی از  فعالان فرهنگی روسیه ابراز داشتند، باید از فضای عمومی جهان معاصر به صورت مطلوب بهره گرفت و از گروههایی که به نفرت مذهبی دامن میزنند بیزاری جست.

این عضو مجلس خبرگان رهبری، جهل مردم نسبت به آموزه های دینی را علل ترویج تکفیر و ترویج خشونت دانستند.  ایشان خاطر نشان کردند، چندین سال پیش در بوسنی همایشی با حضور  سران مذاهب اسلامی برگزار شد، که در آن همایش به این جمع بندی رسیدند، پیروان مذاهب(اربعه) اسلامی و شیعیان مسلمان محسوب می شوند و گروه های تکفیری و وهابیت از دین خروج کرده اند.

این استاد درس خارج حوزه علمیه ضمن گرامی داشت نام حضرت امام خمینی، یادی از نامه تاریخی امام راحل به گورباچف کردند، ایشان بیان داشتند: حضرت امام در آن نامه فرمودند صدای خورد شدن استخوانهای کمونیسم به گوش می رسد، امروزه تنها با بهره گیری از معنویت و اسلام به نجات دست می یابد،  در پاسخ به نامه حضرت امام خمینی شوارتزه وزیر خارجه شوروی به منزل امام آمدند؛ هر چند این دیدار به علت همزمانی با نماز چند دقیقه بیشتر طول نکشید، ولی وی تحت تاثیر شخصیت و سبک زندگی حضرت امام قرار گرفتند.

با گذشت زمان و شکل گیری فدراسیون روسیه و تحولات بین المللی در دوران معاصر، آقای پوتین خطر تکفیری ها را درک کرد و به حول و قوه الهی دولت روسیه اقدامات موثری در جهت از بین بردن این جریان برداشته است.

این عضو جامعه مدرسین به اعضای گروه توصیه کردند: ارتباط خود با حوزه های علمیه ایران و شیعه را گسترش دهید و کتاب های اثرگذار را به روسی ترجمه و این میراث علمی را در آن جامعه عرضه نمایید.

این عضو مجلس خبرگان رهبری مشکل امروزه انسان معاصر را دوری از معنویت دانستند، و راه کارهای حضرت امام خمینی را در ۵ اصل معرفی کردند.
۱- توحید و اعتقاد به لا الله الا الله موجب رستگاری جوامع انسانی است،  توجه داشته باشید که این شعار تشریفاتی نیست بلکه مبدا تحولات بنیادین، نفی ظلم و ستم،  نفی تجاوز و نفی طاغوت، نفی استکبار،  نفی مادی گرایی و در نهایت رسیدن به عزت  نفس و زندگی پاک معنوی است. توجه داشته باشید که بندگی خداوند موجب کرامت انسانی می شود، و ملتها بر این پایه باید با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند، در سایه اصل برادری، مسئولیت اجتماعی شکل می گیرد و مسئولیت اجتماعی زمینه ساز ساخت امت اسلامی است، در سایه ساخت امت اسلامی صلح و امنیت بر پایه عدالت شکل می گیرد.

این استاد حوزه مسجد را پایگاه امت اسلام خواند، و بیان داشت: طبق سیره رسول الله مسجد متعلق به یک قوم، نژاد و.. نیست، بلکه متعلق به هر انسان متعبدی است، امروزه مساجد باید پایگاه بزرگ بشریت و سنگر حرکت اصلاح طلبانه باشند.

۲- اصل دوم عقلانیت است، عقل مبنای انسان الهی و معرفت دینی است، این نوع عقلانیت باید در چارچوب دین باشد، زیرا عقل مادی توانایی به سعادت رساندن انسان را ندارد.

۳- اصل سوم: معنویت، تقوی و خودکنترلی است.

۴- اصل چهارم عدالت است. متاسفانه در اثر بی عدالتی هایی که امروزه در دنیا به وجود آمده است، بحران های متعددی شکل گرفته است، بحران مدیریت جهانی، بحران خانواده، بحران فقر، بحران اخلاق و معنویت، بحران امنیت، بحران عقب ماندگی و…

عضو جامعه مدرسین خاطر نشان داشتند: در تعالیم دینی ، جهاد و مقاومت برای حمایت از تمدن، علم، ایمان، حقوق بشر و تحقق صلح است و علت انزجاز جمهوری اسلامی ایران از  اسرائیل و آمریکا این است که این دو دولت ریشه همه مشکلات انسان معاصر هستند زیرا زبان آنان؛ زبان بی عدالتی و زورگویی است.

معیارهای دوگانه آنان در حقوق بشر تنها شاهدی بر عملکرد آنان است، کشتار انسان های بی گناه در  افغانستان، یمن، سوریه و برخی از کشورها و مناطق دیگر نتیجه تفکر آنان است.  

این استاد حوزه علمیه در خاتمه ، نگاه های فرقه ای یا قبیله ای در اسلام را خسارت آفرین دانستند و تاکید کردند: شعار همه مسلمانان باید تشکیل امت واحده باشد و مسلمان واقعی کسی است که به قرآن، سنت رسول الله عمل نماید و محبت اهل بیت(س) را در سینه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *