به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله اعرافی در دیدار شهردار تهران بر همکاری دولت و مجلس با شهرداری تهران برای پیشرفت، آبادانی و تقویت بنیه فرهنگی و تمدنی اسلامی بر پایه منظومه گفتمان دینی و الگوسازی تاکید کرد و گفت: تهران، قم و مشهد از جمله کلان شهرهایی هستند که میتوانند به عنوان الگو در سطح جهان تاثیرگذار باشند، لذا میبایست برنامهها و خدمات آن مناسب این کلان شهرها باشد تا بتوانند در جهان و منطقه ایفای نقش کنند.
مدیر حوزههای علمیه افزود: داشتن نگاه جامع فرهنگی و تمدنی بر اندیشه اسلامی از جمله مسائل گفتمان انقلاب است. نگاه تمدنی به معنای این که در کنار علم و فناوری معتقدیم براساس اندیشه ناب اسلام، قرآن و معارف الهی نظام اندیشه اسلامی نظاماتی دارد که میبایست بر همه جنبهها سایه بیندازد. در همین رابطه امام راحل این کار بزرگ را از حوزه علمیه قم آغاز کردند و پرچمدار این عرصه مهم شدند. از ارکان مهم این اندیشه تمدنی، امامت و ولایت است و البته چنین اندیشه و گفتمانی هم در بسیاری از جاها فهم نمیشود. این همان راز مهم تفاوت گفتمان انقلاب و نظامات مبتنی برآن با تفکر و اندیشه های استکباری است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در قرون گذشته شیخ بهایی علم و فناوری و تمدن را در اصفهان آمیخته کرد که گوشهای از آن را میتوان در مدرسه چهارباغ اصفهان به چشم دید. معماری که با علم و فناوری و تمدن آمیخته شده که برگرفته از نگاه عمیق دینی و دانش معاصر و روز است. جامعه اسلامی و شهرهای کلان ما نیازمند چنین آمیختگی هستند و این ضعف جدی است که باید جبران شود. جبران کننده چنین ضعفی میبایست حوزه و مراکز علمی باشند. پرتو افکنی علم روز و درآمیختگی با تمدن و اندیشه اسلامی و نظامات آن از این دو مرکز انتظار میرود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: باید کاری کنیم توجه به نظامات اسلامی و اندیشهای آمیخته با علم و فناوری در شهرسازی جلوه و تجلی کند و این هم نیازمند تحقیق و مطالعه عمیق علمی است. دانشگاهها و مراکز علمی میتوانند در این امر مهم نقش آفرین باشند و انتظار هم همین است. مباحث این چنینی مبتنی بر فعالیت علمی و مطالعات دقیق پژوهشی است.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به موضوعات مطروحه درباره جابجایی پایتخت، بیان کرد: نباید مشکلات تهران را به دیگر نقاط منتقل کرد، بلکه باید مشکلات این کلانشهر را حل کرد. این وظیفه البته به تنهایی از عهده شهرداری تهران خارج است و مستلزم هم افزایی دولت و دیگر دستگاههاست.
در ادامه این جلسه دکتر زاکانی شهردار کلان شهر تهران مهمترین برنامههای این شهرداری را تحول در عرصههای سبک زندگی، مدیریت شهری، فناوری و کالبد شهری و ارائه خدمات مناسب شهروندان و رفع بیعدالتی خدماتی و الگوسازی تهران و مشارکت دادن مردم در برنامهها و توجه به کارکرد مساجد و ارائه برنامههای فرهنگی با محوریت مدارس آموزرش و پرورش عنوان کرد.
منبع: حوزه