به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله محمدمهدی شبزندهدار در دیدار با مدیر، اساتید و طلاب حوزههای علمیه هرمزگان با تاکید بر اهمیت طلبگی گفت: طلبگی یعنی خادم علوم، اهداف و آرمان اهلبیت علیهمالسلام بودن، اگر انسان ارزش کاری که به آن اشتغال دارد را بداند هیچ گاه خسته نخواهد شد و تا رسیدن به نتیجه مطلوب دست از کار نمیکشد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گفت: طلبگی راه بسیار پر افتخاری است که خدای متعال از بین جوانان بسیاری، نصیب افراد خاصی نموده است و وظیفهای با ارزشتر از آن وجود ندارد. طلبگی در مسیر آرمان اهلبیت علیهمالسلام است که این آرمان دست انسانها را گرفتن و به ملکوت و رستگاری ابدیت رساندن و رهایی آنها از دست طواغیت و استعمارگران است.
آیتالله شبزندهدار با استناد به آیه ۳۵ سوره مائده«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ وَجَاهِدُوا فِی سَبِیلِهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ ای اهل ایمان، از خدا پروا کنید و دست آویز و وسیلهای برای تقرّب به سوی او بجویید؛ و در راه او جهاد کنید تا رستگار شوید.» گفت: ارکان موفقیت، تقوا، مجاهدت و ابتغای وسیله و جستجوی راه صحیحی برای تقرب به خداوند است.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: اولین وظیفه ما برای خدمت به اسلام، خودسازی در دو جبهه است؛ جبهه اول تهذیب نفس و دلدادگی و جبهه دیگر ملاّشدن به حدی که کلام الهی و فرمایشات اهلبیت علیهمالسلام را درست دریافت و به نحو احسن و هنرمندانه به دیگران منتقل کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه توصیههایی را نیز به طلاب کرد و گفت: در نظام طلبگی یکی از ارکان موفقیت مباحثه و پیش مطالعه است، نباید سنتهای کارآمد حوزه را که قرنها حاکم بوده و دارای نتایج درخشان بوده، فراموش کرد. یکی از علمای بزرگ مدفون در شیراز مرحوم آیتالله شیخ ابراهیم محلاتی است، که میفرمود “طلبهای که بدون پیش مطالعه در درس شرکت کند، فاسق است چون هم وقت خودش و هم استاد را ضایع میکند.
وی در پایان گفت: با برنامهریزی و جدیت میتوان فریب شیطان و نفس اماره و برخی از ابزارهای اغوا کننده را نخورد. در آغاز طلبگی از شهرستانهایی که دارای فضای آرام و خلوت برای تفکر و تهجد هستند و مناسبتر از قم برای طی دوره مقدمات حوزوی هستند استفاده کنید.
منبع: حوزه