آیت الله حسینی بوشهری در دیدار مدیرکل کمیته امداد استان قم تبیین کرد:

رسیدگی به نیازمندان و شادکردن مصیبت دیدگان راه جبران گناهان بزرگ

رئیس جامعه مدرسین فریاد رسی نسبت به نیازمندان و مستمندان و شادکردن انسانی که مصیبتی به او وارد شده است را به عنوان دو عامل برای جبران گناهان بزرگ در کلام امیرالمؤمنین – علیه السلام – در حکمت 24 نهج البلاغه عنوان کرد.
دیدار نوروزی مدیرکل و مدیران کمیته امداد امام خمینی استان قم با آیت الله حسینی بوشهری

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در دیدار مدیرکل و جمعی از مدیران ارشد کمیته امداد امام خمینی استان قم، با اشاره به طی شدن روزهای پایانی ماه مبارک رمضان ابراز داشت: از خدای بزرگ می‌طلبیم که در این ماه مبارک رمضان که روزهای پایانی آن را سپری میکنیم، اعمال ما را مورد قبول درگاه خود قرار دهد و گناهان ما را ببخشد.

راه جبران گناهان بزرگ

وی به تبیین حدیثی از امیرالمؤمنین – علیه السلام – در تبیین راه جبران گناهان پرداخت و اظهار داشت: امیرالمؤمنین در این زیبا سخن می‌فرماید «مِن كَفّاراتِ الذُّنوبِ العِظامِ إغاثَةُ المَلهوفِ و التَّنفيسُ عنِ المَكروبِ» از جمله چیزهایی که کفاره گناهان بزرگ می‌شود – گناهان بزرگ را می‌توان به گناهان کبیره هم معنا کرد – و گناهان بزرگ را می‌پوشاند و جبران می‌کند، یکی فریاد رسی نسبت به نیازمندان و مستمندان است. یعنی آنچه که جزء مأموریت‌های اصلی کمیته امداد محسوب می‌شود.

امام جمعه قم اضافه کرد: اگر شما به داد نیازمندان نرسید، دیگران سوء استفاده می‌کنند. شما صرف نظر از اینکه یک آسیب اجتماعی را رفع می‌کنید، جلوی یک معضل اجتماعی و سیاسی را نیز می‌گیرید. ما باید مراقب این نظام باشیم و هر جایی که دشمن طرح و برنامه‌ای برای این کشور دارد، یا پیشگیری کنیم یا حداقل تدارک کنیم و مانع ادامه مسیر شویم.

وی خاطر نشان کرد: شما باید کوچه به کوچه به سراغ نیازمندان و مستمندان بروید. به خصوص کسانی که عفیف هستند و حتی اگر از گرسنگی بمیرند حاضر نیستند دستشان را مقابل کسی دراز کنند.

رئیس جامعه مدرسین در تبیین بخش دوم حدیث مذکور بیان داشت: گاهی از اوقات کسی فقیر و مستمند نیست، اما یک غم و مصیبتی به او وارد شده است. «و التَّنفيسُ عنِ المَكروبِ» یعنی شاد کردن انسانی که مصیبتی به او وارد شده است مانند تسلیت گفتن به داغدیده‌ای که کسی را از دست داده است. این فراز از روایت حتی انسان‌های بی نیاز را هم شامل می‌شود.

وی با اشاره به راه‌های جبران گناهان افزود: خدای متعال راه‌هایی را قرار داده است که در حقیقت آنچه را شیطان رشته است پنبه می‌کند و ما باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به مسئولین کمیته امداد استان قم ابراز امیدواری کرد: امیدواریم خداوند در انجام مأموریت‌هایی که دارید به شما توفیق دهد؛ اما نسبت به این وضع موجود قانع نباشید. امام کاظم – علیه السلام – می‌فرماید «اللّهُمَّ لا تَجعَلْني مِنَ المُعارينَ و لا تُخرِجْني مِنَ التَّقصيرِ» حضرت در بخش دوم می‌فرماید که خدایا مرا از مرز تقصیر بیرون مبر. یعنی همیشه احساس کنیم که بدهکاریم نه طلبکار.

شایان ذکر است در ابتدای این دیدار حجت الاسلام و المسلمین محمدطه مِهری، مدیرکل کمیته امداد استان قم، گزارشی از روند مثبت و رو به رشد مشارکت های مردمی، کمک‌های خیرین ارائه کرد.

توزیع بسته‌های معیشتی در ماه مبارک رمضان، برپایی سفره‌های اطعام برای نیازمندان و رتبه اول تا پنجم استان قم در موضوعات فرهنگی، مسکن و اشغال نیازمندان، از جمله محورهای گزارش وی در این دیدار بود.

دیدار نوروزی مدیرکل و مدیران کمیته امداد امام خمینی استان قم با آیت الله حسینی بوشهری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب