آیت الله کعبی در مصاحبه‌ای:

دشمنان تلاش می‌کنند بین اسلامیت و ایرانیت دو قطبی سازی کنند

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: محور انسجام و همبستگی اسلامی، فرهنگ غنی ایرانی است. دشمنان اسلام و ایران تلاش می‌کنند با ایجاد دو دستگی‌های کاذب بین اسلامیت و ایرانیت دو قطبی سازی کنند. آنان از طریق فضای مجازی که در دسترس‌ترین امکان عمومی است، تلاش می‌کنند فرهنگ بی‌عفتی و برهنگی را در جامعه ایران گسترش دهند. باید مراقب بود که به نام آزادی فرهنگ بی بند و باری و برهنگی ترویج نشود و به نام ترویج اخلاق و آداب اسلامی و ایرانی، عقلانیت و مصلحت کنار گذاشته نشود. به نظر بنده افراط و تفریط در هر دو عرصه محکوم است.
عباس کعبی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از ایسنا، آیت الله عباس کعبی در گفت‌وگو با این خبرگزاری، با بیان اینکه شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران ریشه در عمق تاریخ اسلامی و ایرانی دارد، اظهار کرد: ملت ایران دارای روحیه آزادی خواهی، بیگانه ستیزی، مبارزه با دشمنان، استقلال طلبی، اتحاد و همبستگی، روحیه ضد استبدادی و ضد استعماری، اسلام خواهی، جوانمردی، عشق به مکتب اهل بیت و ولایت، ظلم ستیزی و عدالت خواهی، عزت طلبی، عاطفه قوی و خانواده دوستی است؛ این ویژگی‌های هویتی و شخصیتی ایرانیان به علاوه اعتقادات عمیق مذهبی شیعی موجب شد تا مردم به ندای امام خمینی لبیک بگویند و در طول سال‌های نهضت و مبارزه که از سال ۱۳۴۱ آغاز شد در کنار ایشان و بقیه علما و بزرگان حوزه‌های علمیه بایستند.

امام خمینی با پشتوانه مردم، مبارزه با طاغوت را آغاز کرد

آیت الله کعبی ادامه داد: عشق و علاقه به پیامبر اسلام و اهل بیت ایشان آنچنان در مردم ایران قوی و عمیق است که حاضر هستند از جان و مال خود بگذرند، اما دست از اهل بیت بر ندارند؛ همانطور که در طول تاریخ در راه، مسیر و مکتب حسین بن علی (ع) و غدیر حرکت کردند. امام خمینی در دوران سخت رضاخانی با اتکا به خدا و به پشتوانه مردم، مبارزه با طاغوت را آغاز کرد و در جای جای دوران مبارزه و نهضت چه در داخل کشور و چه در دوران ۱۴ ساله تبعید به تدریج بذر انقلاب را در فکر و قلب مردم ایران کاشت.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ریشه‌های تاریخی عشق و محبت به امام حسین (ع) از یک طرف و روحیه ظلم ستیزی و عزت طلبی موجب شد مردم به ندای رهبرشان لبیک بگویند و این بستری شد برای شکل‌گیری زمینه‌های انقلاب اسلامی؛ به این ترتیب وقتی رهبر نهضت اسلامی پرچم مبارزه با ظلم و بیداد و استبداد را بلند کرد به تدریج بیداری ملت ایران و همراهی با ایشان رقم خورد.

خودباوری از ویژگی بیداری ملت ایران در دوران مبارزه بود

وی خودباوری و عزم و اراده را از جمله ویژگی بیداری ملت ایران در دوران نهضت و مبارزه برشمرد و گفت: ملت ستم دیده و رنج کشیده ایران که دوران بدی را در دوره رژیم پهلوی می‌گذراند وقتی مرجعی از جنس و با دردی مشابه دردمندی خودشان دیدند با او همنوا و همراه شدند و به پشتیبانی و حمایت از رهبر دینی‌شان که به تدریج به رهبر سیاسی شان علیه رژیم پهلوی تبدیل شد، پرداختند.

انقلاب اسلامی ایران مکتبی، توحیدی و تمدنی با مقیاس جهانی است

آیت الله کعبی بیان کرد: ملت ایران ندای استقلال، آزادی و نه شرقی نه غربی را در طول سال‌های مبارزه آموخت و پای آن ایستاد و با اهدای جان‌ها و هر آنچه که در توان داشت، آن را به ثمر رساند. اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را خوب توصیف کنیم باید بگوییم انقلاب اسلامی یک انقلاب فطری، توحیدی و مملو از کرامت و عزت انسانی در مقیاس جهانی است؛ از این جهت می‌توان ادعا کرد انقلاب اسلامی ایران مکتبی، توحیدی و تمدنی با مقیاس جهانی است. انقلاب اسلامی ایران قبل از آنکه برخی آن را انقلاب اجتماعی، سیاسی یا فرهنگی بدانند، انقلابی مکتبی مبتنی بر ارزش‌های انسانی و الهی است و به بیان دیگر انقلاب اسلامی انقلابی است بر پایه ارزش‌های اسلامی و انسانی برای ایجاد تغییر در دنیای معاصر و شکل دهی تمدنی بزرگ و نوین در مقیاس جهانی. این انقلاب با همه عظمتش زمینه و بستری برای ظهور منجی عالم بشریت، حضرت مهدیِ موعود عجل الله است.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امتداد انقلاب اسلامی را باید در عمق ریشه‌های تاریخی تمدنی ملت ایران، باورها و ارزش‌های اصیل اسلامی و انسانی آنان و مکتب عاشورا و فرهنگ انتظار جستجو کرد.

وی سپس به تبیین دلایل پایداری و خطرات بالقوه انقلاب اسلامی پرداخت و ادامه داد: زمینه های شکل‌گیری انقلاب اسلامی علت ماندگاری انقلاب اسلامی است. به قول فلاسفه علت محدثه انقلاب همان علت مبقیه انقلاب است. به عبارت روشن‌تر موضوعات و شاخص‌هایی که موجب پایداری انقلاب اسلامی شده است عبارتند از اسلام ناب محمدی بر پایه مکتب اهل بیت، رهبری تمدن ساز امام و مقام معظم رهبری، اجرایی کردن تئوری ولایت فقیه در عرصه حکمرانی و حکومتداری بر پایه حضور ملت در صحنه های سیاسی و اجتماعی، حمایت و مشارکت اقشار مختلف جامعه در صحنه انقلاب و صبر، مقاومت و ایستادگی مردم.

ریشه‌های عمیق تمدنی و نگاه به افق‌های آینده ملت ایران را مصمم و امیدوار به آیندهِ حیات بخش و نجات بخش کرده است.عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: انقلاب اسلامی ایران طی ۴۶ سال گذشته نشان داد از استحکام ایمانی و معنوی و انسجام و همبستگی ملت بر پایه هدایت‌ها، حمایت‌ها و مدیریت ولی فقیه برخوردار بوده است. ملت ایران در این فرار و فرودها و دست‌اندازی‌های دشمنان انقلاب، مقاوم و مستحکم شده است. ریشه‌های عمیق تمدنی و نگاه به افق‌های آینده ملت ایران را مصمم و امیدوار به آیندهِ حیات بخش و نجات بخش کرده است. انقلاب اسلامی عمق راهبردی منطقه و روابط بین‌الملل برای شکل دادن نظام روابط بین‌الملل بر پایه عقلانیت، معنویت، عدالت و حل بحران‌های اجتماعی است.

دشمنان در طی ۴۶ سال گذشته به دنبال تضعیف اقتدار ملت ایران بوده‌اند

آیت الله کعبی متذکر شد: همانطور که ما به شکل‌گیری انقلاب اسلامی مباهات می‌کنیم به همان صورت و بلکه بیشتر دشمنان انقلاب اسلامی در پی از هم پاشاندن و نابود کردن زمینه‌های شکل‌گیری انقلاب اسلامی هستند. آنان همواره طی ۴۶ سال گذشته در پی تضعیف اقتدار ملت بزرگ ایران بوده‌اند. طرح‌هایی چون اسلام ستیزی، ایران ستیزی، شیعه ستیزی، جنگ ترکیبی، جنگ شناختی از جمله طراحی‌های پیچیده دشمنان برای ایجاد یاس، ناامیدی و تزلزل در باورها و اراده‌های ملت ایران نسبت به آرمانها و اهداف شکل گیری انقلاب اسلامی بوده است.

وی افزود: این اقدامات خصمانه و پیوستهِ دشمنان در کنار جهل ها، بی‌ارادگی‌ها، غفلت‌ها، ندانم کاری‌ها و ناکارآمدی‌ها می‌تواند ظرفیتی را برای تضعیف انقلاب اسلامی به وجود آورد. به این موضوعات باید استفاده نکردن از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های انسانی و طبیعی کشور را هم افزود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به راه‌های حفظ اعتماد و همراهی مردم با نظام و انقلاب گفت: از نظر ساختاری چند نهاد در کشور داریم از جمله نهادهای حاکمیتی، نهادهای تصدی گر خدمات ملی، نهادهای انقلابی و نهادهای مردمی. اگر بتوان شبکه هوشمند پیوند امت و امام را بر پایه حضور موثر مردم در صحنه و حکمرانی مردمی را سامان داد و نیروهای متعهد، مومن و انقلابی را تربیت کرد و پرورش داد بقای انقلاب اسلامی تا ظهور مهدی موعود تضمین می‌شود.

آیت الله کعبی با اشاره به یکی از  زمینه‌های نارضایتی و بی‌اعتمادی مردم نسبت به حاکمیت و نظام گفت: انقلاب اسلامی حاوی شعارها و آرمان‌های انسانی و اخلاقی مبتنی بر عفت و نزاکت است و خانواده بنیادی و حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی، علمی، دانایی و ایفای نقش سازنده در جامعه همزمان در کنار ایفای نقش مادری و همسری جزو اصول بنیادی اسلامی و ایرانی است.  زنِ تراز انقلاب اسلامی زنی است که در همه عرصه‌های علمی و عملی نمونه و پیشتاز باشد. دشمنان نظام و انقلاب وقتی نمی توانند از راه‌های دیگر  به انقلاب اسلامی ضربه بزنند تمرکز خود را روی دختران و زنان ایرانی قرار داده‌اند و به بهانه برابری حقوق زن و مرد و لزوم ورود به عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی، شعار زن زندگی آزادی را رواج دادند تا بنیانهای باوری، اخلاقی و اعتقادی جامعه را یکجا هدف قرار دهند.

وی اظهار کرد: غرب در پی ترویج بی‌عفتی و بی‌حیایی در جامعه ایران، تحت لوای برابری حقوق زن و مرد است؛ از این رو  مسئولان در داخل کشور باید بتوانند بین حقوق اجتماعی زنان و توطئه های دشمنان تفاوت قائل باشند تا عوامل اقتدار زن ایرانی تضعیف نشود. نباید از خاطر برد که مسئله حجاب و عفاف یک مسئله ریشه‌ای است که ریشه در فرهنگ ملت ایران دارد و اتفاقاً باعث انسجام و همبستگی ملی می شود.

دشمنان تلاش می‌کنند بین اسلامیت و ایرانیت دو قطبی سازی کنند

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: محور انسجام و همبستگی اسلامی، فرهنگ غنی ایرانی است. دشمنان اسلام و ایران تلاش می‌کنند با ایجاد دو دستگی های کاذب بین اسلامیت و ایرانیت دو قطبی سازی کنند. آنان از طریق فضای مجازی که در دسترس‌ترین امکان عمومی است، تلاش می‌کنند فرهنگ بی‌عفتی و برهنگی را در جامعه ایران گسترش دهند. باید مراقب بود که به نام آزادی فرهنگ بی بند و باری و برهنگی ترویج نشود و به نام ترویج اخلاق و آداب اسلامی و ایرانی، عقلانیت و مصلحت کنار گذاشته نشود. به نظر بنده افراط و تفریط در هر دو عرصه محکوم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *