به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به نقل از شبستان، آیت الله العظمی مظاهری در درس اخلاق هفتگی که به صورت مجازی ارائه شد به موضوع دعا و فطرت دعاجوی انسان اشاره کرد و اظهار داشت: فطرت انسان همانطور که خداجو است دعاجو نیز بوده و به دنبال درخواست از پروردگار است.
رئیس حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه افراد لجوج هم در شرایط سخت که بی کس میشوند سراغ دعا میروند، افزود: فطرت انسان لجوج در این شرایط بیدار شده و از غفلت بیرون آمده و رهایی از سختی را از پروردگار مسئلت میکند.
وی ادامه داد: اقامه نماز و عبادت باعث بیداری فطرت و رهایی از لجاجت و کفر میشود و به همین خاطر به اقامه نماز روزانه توصیه شده و انسان به حد توانایی خود باید ذکر بگوید تا دچار غفلت نشود و از اضطراب و آشفتگی میکاهد.
آیت الله مظاهری با بیان اینکه انسان تا حد توان در ساعات روزانه ذکر بگوید تا فطرتش دچار غفلت نشود، تصریحکرد: همه انبیا برای تبیین این موضوع آمدند و همه عبادتها و فرائض به خاطر ذکر و یاد حضرت حق بوده تا رفاقت ما را با معبود همیشگی بوده و فطرت بیدار باشد و حجابهای ظلمانی از بین برود.
وی به رفاقت انسان با معبود اشاره کرد و اذعان داشت: رابطه انسان با پروردگار گرچه ارتباط خالق و مخلوق محسوب میشود ولی باید به قدری تقویت شود که به رفاقت برسد.
مرجع تقلید عالم تشیع دعا و مناجات را عامل تقویت این رفاقت دانست و خاطرنشان کرد: گناه مانع از دعا و رفاقت با پروردگار میشود و روند رو به افزایش گناه مشکلات انسان را دو چندان کرده و معضلات زیادی را به وجود میآورد.
وی یادآورشد: انسان اگر ارتباط معنوی انسان با حضرت حق تقویت شود آنگاه پروردگار عالم نیازها و دغدغه ها را پاسخ داده و دنیا و آخرت آباد خواهد شد.