حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای استفان لوفون نخستوزیر سوئد با اشاره به ظرفیتهای فراوان کشور ایران و سوئد برای ارتقای همکاریها، خاطرنشان کردند: از افزایش ارتباطات دو کشور در همهی عرصهها استقبال میکنیم و امیدواریم مذاکرات و توافقات انجامشده در عمل نیز تحقق پیدا کنند. حضرت آیتالله خامنهای سطح کنونی روابط ایران و سوئد را بسیار کمتر از ظرفیتهای موجود ارزیابی کردند و افزودند: سوئد بهدلیل ارتباطات طولانی با ایران، در چشم مردم ما کشوری خوشنام است و این خوشبینی ملتها به یکدیگر، زمینهی مناسبی برای توسعهی همکاریها خواهد بود.
ایشان با اشاره به رفتوآمد و مذاکرات برخی دولتهای اروپایی در تهران در طول یکسال و نیم اخیر و در عین حال عملی نشدن اغلب توافقات انجامگرفته، خطاب به نخستوزیر سوئد گفتند: با شناختی که از جنابعالی وجود دارد، شما فردی اهل اقدام و عمل هستید و انتظار میرود به نحوی عمل کنید که توافقات صرفاً بر روی کاغذ باقی نماند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، مهمترین ظرفیت ایران را «جوانان تحصیلکرده و بانشاط و آمادهبهکار، و ملتی پرشور و با عزم و ارادهی بالا» خواندند و با اشاره به راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن امسال گفتند: سالگرد انقلابها در دنیا به صورت تشریفاتی و با انجام رژهی نظامی در حضور تعدادی از نخبگان و سیاسیون برگزار میشود اما در ایران، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یک جشن واقعی است که بهدست خود مردم و با حضور همهی قشرها برگزار میشود.
ایشان این حضور پرشور و مثالزدنی را نشانهای شگفتانگیز و بیبدیل از نشاط و آمادگی ملت ایران دانستند و خاطرنشان کردند: تحلیلگرانی که از دور دربارهی ایران قضاوت میکنند، از درک این عظمت عاجز هستند. حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به رأی مثبت جمهوری اسلامی ایران به عضویت سوئد در شورای امنیت سازمان ملل، افزودند: شورای امنیت ظرفیت مهمی است که متأسفانه زندانیِ برخی قدرتهای بزرگ شده است اما در عین حال میتوان با ایفای نقشی سازنده، در جلوگیری از اِعمال استانداردهای دوگانه از سوی این نهاد تلاش کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، ریشهی مشکلات امروز منطقه را دخالت بعضی قدرتهای بزرگ خواندند و افزودند: آمریکا و بسیاری از قدرتهای اروپایی در ایجاد حوادث تلخ در سوریه و عراق نقش داشتهاند و مردم منطقه با آگاهی از این دخالتها، بهدرستی به آنها بدبین هستند. ایشان، راهحل مشکلات منطقه را در درون منطقه دانستند و با اشاره به وضعیت رو به بهبود در عراق، افزودند: امکان حل مسئلهی سوریه نیز به همین ترتیب وجود دارد اما لازمهی آن، قطع حمایت از تروریسم و جنگافروزی است. (خ-۱۳۱۹)