در ابتدای این همایش مسؤول اداره مشاوره و خانواده معاونت تهذیب حوزه علمیه قم ضمن ارائه گزارشی از روند آغاز بکار و فعالیتهای دورههای آموزشی معارف اسلامی خانوادههای حوزویان، پیشگیری و درمان را دو هدف عمده واحدهای مشاوره دانست و گفت مراجعه ی حوزویان و خانواده آنان به مراکز مشاوره عمومی مشکلاتی را در پی داشته که با توجه به این محدودیتها تاسیس واحدها و مراکز مشاوره حوزه کارکرد بسیار مهم و قابل توجهی داشته است.
در ادامه این گردهمایی معاون جامعه و مردم جامعه مدرسین با ارزشمند خواندن فرصت ادامه تحصیل و آشنایی خانوادههای حوزویان با معارف دینی آشنایی همسران روحانیان با آموزههای دینی و مباحث روحی و تربیتی را زمینهساز رفع نگرانی و پیشگیری و رفع مشکل خانوادهها دانست و برگزاری دورههای معارف اسلامی و وجود مرکز مشاوره و دسترسی حوزویان به مشاوران متخصص را از امتیازات مراکز حوزوی در عصر حاضر برشمرد.
حجت الاسلام والمسلمین آشتیانی آشنایی خانوادههای حوزویان را با معارف دینی زمینهساز تربیت فرزندان و تفاهم بیشتر در خانواده و نیز تاثیرگذاری بیشتر حوزویان در عرصه تبلیغ دینی دانست.
وی اضافه کرد در زمانی که سطح تحصیلات عموم مردم بالا رفته اگر خانوادههای حوزویان از معلومات پایینی برخوردار باشند احساس یأس به آنان دست داده و باعث انزوای آنان خواهد شد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث تلخ یمن و بحرین و نیجریه و سایر کشورهای جهان اسلام هدف توطئههای دشمنان را نابودی دین اسلام عنوان کرد و گفت هر جا خون مسلمانی به ناحق بر زمین ریخته میشود باعث بالندگی و رویش جدید میشود و بر همین اساس می توان گفت توطئههای عربستان سعودی و صهیونیستها در مبارزه با مسلمانان قطعا نتیجهای برای آنان نخوهد داشت همچنانکه خون شهدای انقلاب اسلامی ثمره خود را در برقراری نظام اسلامی جمهوری اسلامی نشان داده است.
عضو جامعه مدرسین در پایان سخنان خود با یادآوری آیات قرآن غفلت از خداوند را زمینهساز سختیها و بنبستها در زندگی دنیا و عذاب آخرت عنوان کرد و در مقابل ارتباط دائمی با خداوند و شبزندهداری و معنویت و ارتباط با قرآن و پرهیز از حرص و طمع و توجه به وظایف دینی را موجب سعادت و آرامش دنیا و آخرت دانست.
در بخش پایانی این همایش حجت الاسلام والمسلمین زینتی به ارتباطات چهاردهگانه در زندگی اجتماعی انسان اشاره کرد و گفت ارتباط خانوادگی با هیچ یک از سایر ارتباط ها قابل قیاس نیست و اصول و مهارتهای ارتباطی در زندگی خانوادگی در سایر روابط دیگر وجود ندارد.
وی غیر مشروط بودن ارتباط در خانواده را یک اصل اساسی عنوان کرد و دور شدن برخی جوانان را از خانواده معلول برخورد نامناسب والدین با آنها دانست.
کارشناس امور خانواده اضافه کرد ارتباط خانوادگی قابل قطع شدن نیست و امکان ندارد ارتباط اعضاء خانواده در مرحلهای منقطع شود و در صورت قطع این رابطه افراد آن خانواده دچار قطع رحم و لعنت الهی و عدم پذیرش عبادات خواهند شد.
استاد حوزه و دانشگاه ارتباط خانوادگی را تنوعپذیر عنوان کرد و ارتباط شناختی، روحی- روانی، عاطفی، رفتاری- اخلاقی و جسمی – بدنی را از انواع ارتباط در خانواده معرفی کرد و توجه به همه اقسام ارتباط را در محیط خانواده لازم وغفلت از برخی از آنها را موجب اختلال در روابط موثر در خانواده دانست.