سی و هشتمین همایش خانواده‌های حوزویان در جامعه مدرسین برگزار شد

سی و هشتمین همایش خانواده‌های حوزویان از سوی معاونت جامعه و مردم صبح روز چهارشنبه مورخ 1394/10/2 در جامعه مدرسین برگزار شد.
بدون تصویر

در این گردهمایی معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم، روحانیان و خانواده‌های آنان را منسوب به امام زمان عج دانست و تاکید کرد همانگونه که روحانی بودن و خانواده حوزوی بودن جایگاه ویژه‌ای دارد و هیچ کار دیگری را بهتر از آن نمی‌دانیم مسئولیت روحانیان و خانواده ایشان نیز مضاعف است.

حجت الاسلام همتیان با اشاره به آیات و روایات افزود همانطور که انبیاء و اولیاء در برابر ترک اولی هم ممکن است به عقوبت‌هایی مبتلا شوند تاکید کرد، ما هم باید در تمام بخش‌های زندگی به مبانی دینی و احکام شرعی مقید باشیم و بیش از مردم عادی درعمل به واجبات و مستحبات بکوشیم.

وی مطالعه و تأمل در حالات افراد موفق و شکست خورده را برای عبرت گیری از سرنوشت آنان ضروری عنوان کرد وگفت: بهره‌گیری بهینه از فرصت‌های موجود لازم است زیرا این فرصت دائمی نیست و نمیدانیم تا کی در اختیار ما خواهد بود.

سخنران این همایش بر لزوم تغییر سبک زندگی و بازگشت به فرهنگ دینی در تمام ابعاد زندگی و احیاء سنت‌های جاری در زندگانی گذشتگان که از قرآن و روایات اخذ شده است تاکید کرد و شب زنده داری و انس با خداوند را برای پیشرفت معنوی لازم دانست.

وی توجه به قرآن و تلاوت مستمر آن و انس اعضاء خانواده با کلام وحی را از ارکان سبک زندگی اسلامی برشمرد و بر نهادینه کردن آن در تربیت فرزندان تاکید کرد.

معاون تهذیب حوزه علمیه قم ضمن اشاره به آسیب‌های ناشی از رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی، صرف وقت برای این ابزارها را از عوامل دوری از معنویات و غفلت از اهداف معنوی دانست و مدیریت استفاده از رسانه‌ها را از شروط لازم برای پیشرفت علمی و معنوی طلاب و خانواده‌های آنان عنوان کرد.

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین کرمی موضوع ارتباط در خانواده‌ را مورد بحث قرار داد و با اشاره به اهمیت ارتباط صحیح اعضاء خانواده، عدم برقرای تفاهم عاطفی و اعتقادی را از پیامدهای عدم ارتباط صحیح عنوان کرد.

وی احساس بی علاقگی اعضاء خانواده نسبت به یکدیگر و افزایش طلاق و فاصله گرفتن اعضاء از یکدیگر و نفوذ افکار منفی در بین آنان و نیز ضعف کارآیی در امور فردی و فقدان توان انجام وظایف متقابل را از دیگر پیامدهای ارتباط غیر صحیح دانست.

استاد حوزه و دانشگاه کاهش اعتماد به نفس در سنین زیر ۳۰ سال و افسردگی و امثال آن را در افراد بالای ۴۵ سال از دیگر عوارض فقدان رابطه با خدا و اعضاء خانواده عنوان کرد.

کارشناس امور خانواده انزوا و گوشه گیری و دوری از افراد اجتماع ، مقصر و گنهکار دانستن دیگران ،کاهش خلاقیت و عدم قدرت حل مشکلات را از دیگر آثار منفی ندانشتن ارتباط خوب دانست.

وی در دو بخش دیگری از سخنان خود به آسیب‌های تربیتی عدم ارتباط صحیح والدین و تاثیر آن بر فرزندان اشاره کرد و تاثیر رفتارهای ناصواب والدین را در نسل‌های بعدی مورد تأکید قرار داد و ارتباط غیر مؤثر بسیاری از زوج‌ها را ناشی از عدم شکل‌گیری روابط صحیح در دوران کودکی آنان دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه تغییر سبک زندگی و بی توجهی به دستورات و توصیه‌های دینی را زمینه‌ساز بروز بسیاری از مشکلات در خانواده و اجتماع دانست و با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر سبک زندگی دینی، آشنایی با آموزه‌های دینی وعمل به دستورات الهی را ضامن آرامش و رسیدن به زندگی مطلوب عنوان کرد.

وی خواب پیش از نیمه شب شرعی و بیداری قبل از اذان صبح را از عوامل تاثیرگذار در داشتن روحیه شاداب و بهداشت جسمی و روانی دانست و با تأکید بر راستگویی و عدم زمینه‌سازی برای دروغگویی فرزندان ، پرهیز از عجله در قضاوت نسبت به دیگران ، پرهیز از تذکر پی در پی به دیگران، توجه به تفاوت‌های طبیعی زن و مرد را در ارتباط‌های اجتماعی بسیارمؤثرعنوان کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب