به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مراسم رونمایی از کتاب «نظریه فرایندی انقلاب اسلامی» با حضور آیت الله حسینی بوشهری و در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد. رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، قلم را از نعمتهای بزرگ الهی برشمرد و گفت: پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) میفرماید «القلم من الله نعمهٌ عظیمه ولولا القلم لم یستقم الملک والدین ولم یکن عیش صالح» یعنی قلم چنان میتواند در ملک و مملکت و دین نقش آفرین باشد که موجب استحکام بخشی جامعه گردد و حتی آرامش و تلطیف فضای اجتماع از رهگذر قلم میسر است. بنابراین حاکمان جامعه بایستی قدردان اهل قلم باشند. چه آن جا که به تبیین مطالب میپردازند و چه آن جا که نقد منصفانه را مد نظر دارند.
وی ادامه داد: نکته جالب در آخر این روایت نهفته است که زندگی گوارا در سایه سار قلم است. قلم است که به جامعه آرامش و انسجام می بخشد. آرامش جامعه از رهگذر قلم می گذرد چنان که مداد العلماء افضل من دماء الشهداء یعنی اهمیت و نقش قلم عالمان دین از خون های پاک شهیدان بیشتر است. طبعا این اثر و آثاری از این دست مشمول همین مواردند. وقتی نویسنده ای توانمند مانند نویسنده این کتاب، برای تألیف چنین اثری به منابع و مستندات بسیار متنوع و گوناگونی ارجاع میدهد، نشان از اهمیت علمی این کتاب دارد؛ چرا که از امتیازات یک اثر استناد به منابع قوی و متنوع است.
امام جمعه قم، جریان بحثهای علمی و برپایی نمایشگاهها و مراسم رونمایی از کتاب را برای جامعه، مفید ارزیابی کرد و افزود: تولید علم، تقویت بنیه علمی کشور، ارتقاء سطح آگاهی و بینش مردم و معرفی محققان و اندیشه ورزان به جامعه و جهان، از جمله فواید برپایی نمایشگاهها و مراسم رونمایی از کتاب و به طور کلی از جمله فواید جریان مباحث علمی در جامعه هستند. اهل قلم و صاحبان اندیشه، از مهمترین سرمایههای جامعه هستند و ما امروز بدون شک، سر سفره اندیشههای بزرگانمان نشستهایم و آن چه که داریم از تراوشات فکری آن بزرگواران است.
وی تحقیق و پژوهش را به عنوان یک اصل در کلام مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) مورد اشاره قرار داد و تکنولوژی و ابزارهای نوین را در تسهیل امر تحقیق و پژوهش مفید دانست و اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) میفرماید «عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارهای حوزه باید مورد توجه قرار گیرد». در گذشته محقق یا نویسنده برای دسترسی به فلان کتاب گاهی روزها، هفتهها و حتی سالها وقت صرف میکرد؛ ولی امروزه میتوان در کوتاهترین زمان ممکن، مطالب و منابع را یافت. محقق امروز ما باید این زمانی را که به لطف فناوری به دست آورده است، صرف اندیشه و بارور ساختن دانش خود سازد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه افزود: در روایات آمده است «عَلَیْنَا إِلْقَاءُ اَلْأُصُولِ وَ عَلَیْکُمُ اَلتَّفْرِیعُ» یعنی القاء اصول از طرف ما اهل بیت (علیهم السلام) است؛ اما تفریع و تبیین مطالب برعهده عالمان و محققان جامعه. در انقلاب اسلامی نیز تبیین و تألیف فلسفه سیاسی انقلاب، که گمشده بزرگ امروز ماست، بر عهده محققان و نویسندگان بزرگوار است. چنان که نویسنده گرانقدر این کتاب، همین کار را انجام دادهاند.
شایان ذکر است در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین علی بنایی گزارشی از عملکرد مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی ارائه نمود.