آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با مدیر عامل بانک رفاه کارگران:

بانک باید به عنوان ابزار تسهیل تولید در جامعه فعالیت کند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر بانک‌ها با اهداف و انگیزه دینی اداره شوند، دیگر نه به عنوان یک بنگاه اقتصادی بلکه به عنوان ابزار تسهیل تولید و امورات مردم، در جامعه حضور خواهند داشت.
دیدار مدیر عامل بانک رفاه با آیت الله حسینی بوشهری

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مدیر عامل بانک رفاه کارگران با آیت الله حسینی بوشهری دیدار و گفت و گو کرد. رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر در شرایط کنونی بانک‌ها با انگیزه و اهداف دینی و اسلامی اداره شوند، مشکلات عدیده‌ای در جامعه حل خواهد گشت.

وی ادامه داد: بانک نباید به عنوان یک بنگاه اقتصادی بلکه به عنوان ابزار تسهیل تولید و امورات مردم در جامعه فعالیت کند. اکنون که بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب گذشته است، پیوسته آرزو داشته‌ایم که مسئله بانکداری تغییر و تحول یابد.

وی با اشاره به لزوم تغییرات جدید در نظام بانکداری کشور افزود: خاستگاه بانک جوامع غیر اسلامی است و بعد از انقلاب اسلامی سعی کرده‌ایم آن را کمی بومی و مطابق با احکام اسلام تغییر دهیم؛ اما همچنان به هدف نهایی نرسیده‌ایم و مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم) نیز از وضعیت موجود گله مندند.

امام جمعه قم با اشاره به لزوم چارچوب سازی برای مسائل اقتصادی نظام اسلامی گفت: نظام اسلامی باید چارچوب داشته باشد و تنظیم آن وظیفه حوزه علمیه است؛ البته اجتهاد پویا سبب شده تا اختلاف نظرهایی نیز وجود داشته باشد؛ اما می‌توان در موارد اختلاف با استفاده از نظرات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) از تشتت آراء جلوگیری کرد و نظام واحدی را برای پیاده سازی آماده ساخت.

وی خطاب به مدیر عامل بانک رفاه کارگران کشور افزود: اقدام شما در الگو سازی عملیاتی برای پیاده کردن احکام اسلام در نظام بانکداری، راه زیادی را در پیش رو دارد؛ اما رویکرد و نگاه شما، هم خداپسندانه و هم امید بخش است؛ چرا که روحانیت به خاطر تضاد وضعیت نظام بانکداری با برخی احکام اسلام، پیوسته مورد سؤال و اتهام بوده است.

شایان ذکر است در ابتدای جلسه دکتر اسماعیل لـله گانی، مدیر عامل بانک رفاه کارگران، گزارشی از اقدامات و تلاش‌های این بانک به منظور الگو سازی بانکداری اسلامی در عقود مشارکتی ارائه نمود و گفت: الگویی را در این مورد طراحی کرده‌ایم و بانک مرکزی موافقت کرده تا این طرح به صورت آزمایشی اجرا شود. امید واریم با اجرای این طرح دیگر شاهد تعطیلی واحد‌های تولیدی توسط بانک‌ها نباشیم؛ چرا که با اجرای این طرح، بانک به عنوان شریک واقعی در طرح‌های عملیاتی حضور پیدا خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب