خبرروز ۱۴۰۰/۱۲/۱۷

نشریه خبر روز - خلاصه اخبار امروز

سالروز ولادت با سعادت سیدالساجدین حضرت علی بن الحسین علیه السلام را تبریک می گوییم

آیت الله العظمی نوری همدانی: تقویت جبهه مقاومت زمینه‌سازی برای ظهور است

آیت الله جنتی: همه ارکان دولت در مسیر فقرزدایی رئیس‌جمهور حرکت کنند

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: عملکرد چند جانبه بهترین راه کار مقابله با تهدیدات دشمن در فضای مجازی

آیت الله طبسی: فرهنگ انتظار سبب اقتدار شیعه است

 

 

 جام جم ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 قدردانی نمایندگان رهبر معظم انقلاب از فداکاری یادگاران دفاع مقدس
در سالروز ولادت با‌سعادت قمر بنی‌هاشم حضرت اباالفضل العباس علیه‌السلام و روز جانباز، هیأت‌هایی از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در منازل تعدادی از جانبازان سرافراز از رشادت‌ها و فداکاری‌های آنان تجلیل کردند. در تهران، حجج‌اسلام آقایان شکری، ابوترابی‌فرد، تقوی، حاج‌علی‌اکبری و اختری در منازل جانبازان حاضر شدند و ضمن کسب اطلاع از زندگی و شرایط آنان از مجاهدت‌های این یادگاران دفاع مقدس و دفاع از حرم قدردانی کردند.
قاضی‌زاده‌هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به منزل تعدادی از جانبازان رفت و با آنان گفت‌وگو کرد. همچنین نمایندگان ولی‌فقیه در مراکز استان‌ها و ائمه جمعه سراسر کشور نیز به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامی در منازل تعدادی از جانبازان سراسر کشور حضور یافتند و از این ایثارگران تجلیل کردند.

 

 همشهری ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 تأکید گروسی بر مذاکرات سازنده ایران و آژانس هسته‌ای
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی ‌اتمی در بیانیه‌ای ضمن ابراز خرسندی از مذاکرات سازنده با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، از حصول توافق درباره انجام «مجموعه‌ای از اقدام‌ها که راهنمای کار ما خواهد شد» خبر داد. رافائل گروسی در عین حال عنوان کرد که «کارهای زیادی پیش‌رو داریم و تازه شروع کرده‌ایم». وی ضمن تشریح همکاری‌های انجام‌شده میان ایران و این نهاد بین‌المللی، تصریح کرد که آژانس مشتاقانه منتظر است تا ۲۰مارس (۲۹اسفندماه) توضیحات کتبی، ازجمله اسناد پشتیبان مرتبط را درباره سؤالات مطرح شده توسط آژانس که ایران تاکنون به آنها رسیدگی نکرده‌است و درخصوص موضوعات مربوط به۳مکان خاص است، دریافت کند.

 

 کیهان ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 لاوروف و امیرعبداللهیان درباره اوکراین و توافق هسته‌ای گفت‌وگو کردند
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان و سرگئی لاوروف وزیران خارجه ایران و روسیه یک گفت‌وگوی تلفنی داشته‌اند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با اشاره به گفت‌وگوی خود با امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان گفت: بر این تاکید شد که احیای برجام باید بدون تبعیض قائل شدن، به تمامی طرفین حقوق برابر در رابطه با پیشرفت بی دردسر همکاری‌ در تمامی زمینه‌ها را مهیا کند. به گفته لاوروف دو وزیر خارجه همچنین درخصوص مسئله سوریه و اوکراین به گفت‌وگو پرداختند.

 اجرای فاز دوم طرح توسعه حرم حسینی به ایران واگذار شد
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از واگذاری عملیات اجرای فاز دوم طرح توسعه حرم مطهر امام حسین علیه السلام به مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی خبر داد. نامجو گفت: با عنایت اهل‌بیت علیهم‌السلام و با توجه به موفقیت مهندسان، کارگران و استادکاران ایرانی در اجرا و پیشرفت فاز نخست از طرح جامع توسعه حرم مطهر امام حسین علیه السلام، تولیت آستان قدس حسینی، تصمیم گرفت عملیات اجرایی فاز دوم این طرح را نیز به ایرانیان واگذار کند. وی با بیان اینکه بزودی کلنگ اجرای فاز دوم توسعه حرم مطهر حسینی به زمین زده خواهد شد، گفت: این طرح با زیربنای ۱۰۰ هزار مترمربع در دو طبقه در زیر زمین احداث می‌شود.

 

 شرق ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 احتمال سفر بایدن به عربستان برای ترمیم روابط
مشاوران جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، در حال بررسی سفر احتمالی او به عربستان سعودی‌ هستند. وب‌‌سایت اکسیوس در گزارشی در این زمینه نوشت: این سفر احتمالا در فصل بهار و با هدف ترمیم روابط با عربستان سعودی و تشویق این کشور به تولید نفت بیشتر انجام می‌‌شود. به گزارش اکسیوس، این سفر احتمالی بایدن که از موضع ضعف انجام می‌شود، تغییر مرکز ثقل بحران بازار انرژی پس از لشکرکشی روسیه به اوکراین را به نمایش می‌گذارد.

 

 ایران ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 ارتقای فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی می‌تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد
رئیس‌جمهور در مراسم سی‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، از برگزیدگان این جشنواره و نیز برگزیدگان بیست و سومین جشنواره جوان خوارزمی تجلیل کرد. آیت‌الله رئیسی توسعه علمی در کشور را حرکت مستمری توصیف کرد که آثار آن حتماً باید در رفع نیازهای کشور مشاهده شود.
وی درباره اینکه چگونه حرکت علمی می‌تواند در رفع نیازهای کشور مؤثر باشد، به پنج شاخص اشاره کرد که عبارت‌اند از: نافع بودن علم، تجاری‌سازی ایده‌های دانش‌بنیان، عدالت علمی، مردمی کردن علم و اخلاق‌مداری در علم. رئیس‌جمهور ضمن تبیین و تشریح هر یک از این پنج شاخص، تأکید کرد که ارتقای فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی در این پنج حوزه می‌تواند ضمن پاسخ به نیازهای جامعه، آثار و برکات فراوانی در رفع مشکلات داشته باشد.

 دسترسی سریع، نیازمند ابتکار عمل همه طرف‌ها
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور در دو پیام توئیتری نسبت به تحولات جاری در وین واکنش نشان داد. دریابان شمخانی با بیان اینکه چشم‌انداز توافق در مذاکرات وین به دلیل تأخیر واشنگتن در اتخاذ تصمیم سیاسی همچنان مبهم است، تصریح کرد: «دسترسی سریع به توافق قوی نیازمند ارائه ابتکارهای جدید از سوی همه طرف‌هاست.» وی در واکنش به درخواست تضمین روسیه از امریکا درباره برجام هم نوشت: «کنش‌های مثبت و منفی کشورهای حاضر در مذاکرات وین با هدف تأمین منافع انجام می‌شود و قابل درک است.» او تنها عامل مؤثر بر تعامل ایران با ۱+۴ را نیز «تأمین منافع مردم ایران» عنوان کرد و افزود: «ارزیابی مؤلفه‌های جدید مؤثر بر مذاکرات و اتخاذ ابتکارات مذاکراتی برای سرعت دادن به حصول نتیجه را در دستور کار داریم.»

 ۶/ ۱۵ میلیارد دلار قرارداد نفتی
وزیر نفت در توئیتر از امضای بیش از ۴۵ قرارداد و تفاهمنامه به ارزش ۱۵.۶ میلیارد دلار در ۶ ماه نخست دولت سیزدهم خبر داد. اوجی نوشت: «به لطف پروردگار متعال، در ۶ ماه نخست ‌دولت مردمی، ‌وزارت نفت بالغ بر ۴۵ قرارداد و تفاهمنامه با سرمایه‌گذاری ۱۵.۶ میلیارد دلار در زمینه توسعه میادین نفت و گاز، جمع‌آوری گازهای مشعل، احداث خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی، بهسازی پالایشگاه‌ها و ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز منعقد کرده است. وزارت نفت در ۶‌ماه گذشته معطل توافق وین نمانده و ‌توسعه و ‌سرمایه‌گذاری در اولویت اقدامات این وزارتخانه قرار دارد.»

 

 جمهوری‌اسلامی ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 خروش مردم پاکستان علیه تروریسم تکفیری و محکومیت انفجار در مسجد شیعیان پیشاور
هزاران نفر از مردم پاکستان، فعالان سیاسی، مذهبی و دانشجویان در شهرهای اسلام‌آباد، پیشاور، لاهور، اسکردو، کراچی، کویته، فیصل آباد و مولتان هواداران حزب مجلس وحدت مسلمین، شورای علمای شیعه و اعضای انجمن دانشجویان امامیه با برپایی تظاهرات گسترده‌ای، خواستار واکنش فوری و قاطع دولت و نهادهای امنیتی پاکستان، علیه تحرکات تروریستی و جلوگیری از عرض اندام تکفیری‌ها شدند. در جریان این راهپیمایی‌ها، شخصیت‌های سیاسی و مذهبی پاکستان ضمن اعلام همبستگی با خانواده‌های شهدای مسجد پیشاور، تعقیب، شناسایی و مجازات عوامل این جنایت هولناک را از دولت کشورشان خواستارشدند.

 

 وطن امروز ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 جانبازان ایران اسلامی مایه سرافرازی ملت ما هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی مجلس‌ضمن تبریک‌ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام اظهار داشت: جانبازان سرافراز کشور عزیز ایران اسلامی مایه سرافرازی ملت ما هستند و این روز را به آنها تبریک می‌گویم. ما در برابر عظمت روحی و صبر این عزیزان سر تعظیم فرود می‌آوریم و آنها را شهدای زنده انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس می‌دانیم. قالیباف افزود: جانبازان عزیز برای اسلام، انقلاب اسلامی و این مرز و بوم جان خود را در طبق اخلاص گذاشته‌اند و جا دارد از همه این عزیزان و همسران آنها که در بالاترین رتبه ایثار و فداکاری در کمک و نگهداری و پرستاری از آنها هستند قدردانی کرده و از آنها تجلیل کنیم.

 سامانه‌ پدافندی ایران چالش جدید نیروی هوایی اسرائیل است
روزنامه صهیونیستی با اشاره به قدرت سامانه‌های پدافندی ایران نوشت، صنایع دفاعی ایران قوی است و دائما برای بهبود و ساخت سامانه‌ها و عرصه‌هایی که می‌تواند اسرائیل را تهدید کند، تلاش می‌کند. روزنامه «جروزالم‌پست» در این مطلب نوشت، از زمانی که ایران سال گذشته سامانه‌های پدافند هوایی جدید را در سوریه مستقر کرده است، نیروی هوایی اسرائیل مجبور شده است نحوه انجام حملات خود را تغییر دهد.
به نوشته این روزنامه، سامانه‌‌های پدافندی ایران چالش جدیدی برای اسرائیل هستند. نیروی هوایی اسرائیل می‌داند که صنایع دفاعی جمهوری اسلامی قوی است و دائما برای بهبود و ساخت سیستم‌ها و عرصه‌هایی که می‌تواند اسرائیل را تهدید کند، تلاش می‌کند.

 تأثیر برنامه همکاری جامع ایران و چین بر توسعه خاورمیانه
وزیر خارجه چین در یک کنفرانس خبری به اهمیت برنامه همکاری جامع ایران و چین اشاره کرد. وانگ‌یی در یک کنفرانس مطبوعاتی سالانه گفت: انعقاد قرارداد همکاری جامع میان چین و ایران موجب بالا بردن موثر پیشرفت و توسعه در خاورمیانه شده است.

 

 جوان ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 دستور تعیین تکلیف ۴ هزار کانتینر اموال تملیکی
رئیس قوه قضائیه قضائیه با اشاره به وجود بالغ بر ۸ هزار کانتینر کالای تعیین تکلیف نشده فقط در یکی از بنادر کشور گفت: حدود ۴ هزار از این ۸ هزار کانتینر کالا تحویل سازمان اموال تملیکی برای تعیین تکلیف شده است که ضرورت دارد هرچه زودتر تعیین تکلیف این محموله‌ها انجام گیرد.
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه به یک روند و رویه هزینه‌ساز، غلط و بسترزای فساد در امر واردات کالا به کشور اشاره کرد و گفت: با کمال تأسف، اموال و کالا‌های ضروری و مورد نیاز با صرف هزینه و تحمل زحمت وارد کشور می‌شوند، اما به سبب ناهماهنگی‌ها و قصور‌ها و تقصیر‌ها طی مدت طولانی در انبار‌های گمرکات و بنادر می‌مانند یا متروک و فاسد می‌شوند یا در نتیجه این نگهداری طولانی هزینه مضاعف به بار می‌آورند که این امر به معنای تحمیل خسارت و هدررفت بیت‌المال است. وی همچنین بر مسدود کردن تمامی بستر‌ها و گلوگاه‌های فساد به‌ویژه در حوزه اراضی تأکید و بر همگرایی و هماهنگی هر سه قوه در تحقق این مهم تصریح کرد.

 زیر بار توافق بد نمی‌رویم
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از برگزاری نشست فوق‌العاده کمیسیون متبوعش در راستای بررسی میزان رعایت قانون مصوب مجلس در روند مذاکرات وین خبر داد. عباس‌زاده مشکینی با تأکید بر اینکه اگر طرف‌های غربی حسن نیت و جدیت داشته باشند، مسائل اختلافی حل شدنی است افزود: بدون شک قبل از اینکه این موارد تعیین تکلیف شوند، رضایت به توافق بد نمی‌دهیم و زیر بار چنین موضوعی نخواهیم رفت.

 

 آفتاب‌یزد ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 رایزنی الکاظمی با معاون وزیر خارجه آمریکا در امور ایران و عراق
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق با جنیفر گاویتو، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور ایران و عراق دیدار و رایزنی کرد. در این دیدار درخصوص روابط دوجانبه عراق و آمریکا و راه‌های گسترش همکاری‌های مشترک بحث و تبادل نظر شد.
الکاظمی در این دیدار بر لزوم حل مشکلات از طریق گفت‌وگو و راه‌های مسالمت‌آمیز به منظور ایجاد امنیت و ثبات و شکوفایی در منطقه تاکید کرد. بر اساس این گزارش، در این دیدار ماتیو تولر، سفیر آمریکا در بغداد حضور داشت.

 

 خراسان ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 کاترین شکدم فقط ۱۸ روز در ایران اقامت داشته است
یک منبع آگاه در قوه قضاییه در خصوص ماجرای کاترین شکدم جاسوس اسرائیلی و کمّ و کیف حضورش در ایران اظهار کرد: «بر اساس بررسی‌های دقیق انجام شده، نامبرده در طول سالیان گذشته پنج سفر به ایران داشته و در مجموع این پنج سفر نیز، صرفا ۱۸ روز در کشورمان اقامت و حضور داشته است که با ادعاهای مطرح‌شده هیچ تناسبی ندارد.» وی ادامه داد: «تمام اسناد و مدارک مربوط به سفرهای خانم شکدم به ایران و میزان اقامتش در کشورمان مشخص و موجود است و در صورت لزوم، رسانه ای خواهد شد.»

 

 رسالت ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 هدف گذاری تکمیل ۷۰۰ کیلومتر آزادراه و ۱۴۰۰ کیلومتر راه آهن
معاون وزیر راه و شهرسازی بهره‌برداری از ۷۰۰ کیلومتر مسیر آزادراهی جدید و بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر مسیر ریلی تا پایان دولت را بخشی از تعهدات وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد. خادمی اظهار داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به منظور توسعه شبکه حمل ونقل کشور در سال جاری به ویژه در بخش ریلی و آزادراهی پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی بالاتر و مؤثر در روان‌سازی ترافیک در کریدورهای اصلی در اولویت قرار گرفتند.

 

 مردم سالاری ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 براساس رفتار ایالات متحده تصمیم می‌گیریم
خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امورخارجه در نشست خبری:
ـ سفر آقای گروسی به تهران در چارچوب توافقات در حوزه فنی بین ایران و آژانس انجام شد.
ـ توافقی صورت گرفت که طی یکی،‌ دو ماه آینده همه سوالات با همکاری فنی بین ایران و آژانس و با رویکرد فنی و فاصله گرفتن از رویکرد سیاسی یا فشارپذیری آژانس پاسخ داده شود و این موضوع انجام شود.
ـ نکات اختلافی باقی مانده در جریان مذاکرات وین از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است البته اگر موضوع جدیدی را کسی اضافه نکند.
ـ اگر آمریکا رویکرد منطقی داشته باشد و دغدغه ایران و ۱+۴ را در نظر بگیرد و به این درخواست‌ها پاسخ مناسبی بدهد در کمترین زمان توافق در دسترس است.
ـ‌ ما هیچ زمانی را به عنوان ضرب‌الاجل نمی‌پذیریم. ملاک برای ما رسیدن به یک توافق خوب است، ‌توافقی که منافع ملت ایران در آن لحاظ شود.
ـ توافقی که در وین انجام می‌شود توافقی است که مسیر بازگشت آمریکا را در ازای پایبندی کامل و انجام تعهدات در ذیل برجام تعیین می‌کند.
ـ موضع جمهوری اسلامی‌ایران این است که ما براساس رفتار آمریکا تصمیم می‌گیریم و نه براساس پیام‌های غیرشفاف و اینکه بدانیم در نتیجه چه اتفاقی خواهد افتاد. تا به امروز هیچ تغییری در رفتار آمریکا در عرصه میدانی ندیده‌ایم.
ـ‌ اگر عربستان سعودی با این اراده قوی در بغداد حاضر شود که نتیجه مناسبی از این گفت‌وگوها حاصل شود جمهوری اسلامی‌ایران نیز آمادگی دارد که حداکثر سرعت را به برقراری روابط بین دو کشور ببخشد.
ـ سیاست و روش رژیم صهیونیستی هراس‌افکنی،‌ ترساندن، خرابکاری و دستکاری در هر گونه راه‌حل‌های دیپلماتیک برای مسائل بین‌المللی است.‌ ما از لفاظی‌های این رژیم هیچ‌ وقت نگرانی نداشته‌ایم.
ـ ما در حوزه های مختلف همکار روسیه هستیم و بر اساس چارچوب همکاری ها در حوزه انرژی و دیگر حوزه ها کار خود را به پیش می‌بریم.
ـ گفت‌وگوها بین ایران و آمریکا در مورد تبادل زندانیان پیشرفت‌هایی داشته است.
ـ منطقه اوراسیا به اندازه کافی بحران داشته و دارد و ما باید تلاش کنیم که مذاکرات به آتش بس فوری و حل و فصل دیپلماتیک این بحران منجر شود.

 

 آرمان ملی ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 پرداخت حقوق نجومی ممنوع شد
با تصویب مجلس، در سال ۱۴۰۱ صدور هر گونه مجوز جدید برای افزایش حقوق و مزایای مستمر و فوق‌العاده‌ها و نظایر آن توسط مراجع ذی‌ربط از جمله شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی، هیأت‌های امناء، مجامع عمومی شرکت‌ها و مؤسسات (به استناد اختیار مندرج در قانون تجارت)، شورای حقوق و دستمزد موضوع ماده(۷۴) قانون مدیریت خدمات کشوری و هیأت وزیران تحت هر عنوان و از محل هر نوع اعتبار، خارج از افزایش‌های فوق‌الذکر ممنوع است.

 

 قدس ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 مرزهای زمینی عراق برای سفر زیارتی بسته است
معاون امنیتی وزیر کشور از بسته بودن مرزهای زمینی با عراق خبر داد. میراحمدی افزود: استدعا داریم هموطنان از مراجعه به مرزهای زمینی به قصد عبور برای زیارت، خودداری کنند؛ زیرا تاکنون لغو روادید زمینی برای سفر به عتبات عالیات تغییر نکرده و این مرزها همچنان بسته است و اگر قانون جدیدی تصویب شود، به مردم اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

 اعتماد ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 شرکای اصلی تجاری ایران
سخنگوی گمرک ایران در خصوص مقاصد اصلی صادراتی کشور گفت: چین، عراق، ترکیه، امارات و افغانستان پنج مقصد اول صادراتی کالاهای ایرانی از ابتدای سال تاکنون بوده‌اند. لطیفی افزود: چین با ۲۵.۶۳ میلیون تن به ارزش ۱۲.۶۳ میلیارد دلار و با رشد ۴.۵ درصدی در وزن و ۵۶ درصدی در ارزش نسبت به سال گذشته در پله اول مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی قرار گرفته است.

 سه شرط روسیه برای پایان دادن به حمله در اوکراین
سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه به اوکراین اطلاع داده است که اگر کی‌یف شرایط مسکو را بپذیرد، «هر لحظه» ممکن است به عملیات نظامی خود پایان دهد. پسکوف در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «روسیه از اوکراین می‌خواهد تا فعالیت‌های نظامی خود را متوقف کند. آنها باید اصلاحاتی را در قانون اساسی خود ایجاد کنند که بر اساس آن اوکراین از هرگونه آرزوی عضویت در هر ائتلافی چشم‌پوشی می‌کند.»
وی افزود: «آنها باید به رسمیت بشناسند که کریمه سرزمین روسیه است و همچنین باید (جمهوری‌های) دونتسک و لوهانسک را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت بشناسند».

 

 اطلاعات ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 ماموریت رئیس جمهوری به معاون اجرایی برای بررسی معضل ریزگردها
معاون اجرایی رئیس جمهور از دستور ویژه رئیس جمهور برای پیگیری وضع ریزگردها در سفر به خوزستان خبر داد و گفت: گزارش جامعی از وضع ریزگردها با بازدید میدانی از خوزستان، به رئیس جمهور و شورای عالی محیط زیست برای اخذ تصمیم لازم ارائه می‌شود. مرتضوی با بیان این که بخشی از منشاء ریزگردها در داخل و بخش مهمی هم در خارج کشور است، افزود: وضع ریزگردها و طرح های در دست اقدام در این سفر پیگیری شده است.

 دولت الکترونیک مهمترین محرک موتور اقتصادی کشور است
معاون اول رئیس جمهوری در جلسه بررسی آخرین وضعیت عملکرد دستگاه های اجرایی در ارتباط با تسهیل و شفاف سازی فرایند مجوزدهی به کسب و کارها گفت: توسعه دولت الکترونیک و تسهیل و شفاف سازی فرایند صدور مجوزهای کسب و کار تنها راه مبارزه جدی با فساد، مهمترین محرک موتور اقتصادی کشور و بهترین وسیله ارتقای رضایتمندی مردم است. مخبر افزود: با روی کار آمدن دولت سیزدهم تلاش جدی در راستای پایش و تسهیل و شفاف سازی فرایند مجوزدهی به کسب و کارها انجام شده است که با به ثمر رسانیدن اقدامات دولت در این زمینه از طریق سامانه و درگاه های اینترنتی افتخار و دستاورد بزرگی برای دولت سیزدهم رقم خواهد خورد.

 

 شهروند ۱۷/۱۲/۱۴۰۰
 در ماجرای تضمین‌های برجامی سوءتفاهم شده؛ توضیح خواهیم داد
سفیر روسیه در ایران در پاسخ به سوالی درباره اظهارات وزیر خارجه این کشور در مورد تضمین‌های برجامی و ارتباط دادن آن با تحریم‌های روسیه پس از تحولات اوکراین گفت: «سوءتفاهمی در این خصوص پیش آمده است.» لوان جاگاریان تاکید کرد: «از مردم ایران می‌خواهیم که به اظهارات رادیوهای بیگانه مانند رادیو دیروز (فردا) گوش ندهند.»
وی اظهار داشت: «توضیحات لازم را از طریق منابع دیپلماتیک به طرف ایرانی خواهیم داد. ما رسما به دوستان ایرانی در این خصوص توضیح خواهیم داد.» لاوروف‌، وزیر خارجه روسیه گفته بود: «از سوی روسیه مشکلاتی وجود دارد. ما از همکاران آمریکایی خود ضمانت‌های کتبی خواسته‌ایم تا تحریم‌ها، بر حق ما برای تجارت کامل و آزاد اقتصادی، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های فنی-نظامی با ایران تاثیر نگذارد.»

 

 

اخبار خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری:

تقویت جبهه مقاومت زمینه‌سازی برای ظهور است
حوزه/ آیت الله العظمی نوری همدانی در پیامی به همایش ملی«شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» با تاکید بر نقش مهم جبهه مقاومت اسلامی در دفاع از کیان اسلام، گفتند: امروز تقویت جبهه مقاومت و ایستادگی درمقابل استکبار همان زمینه سازی برای ظهور است.ایشان در این پیام افزودند: در فرهنگ ما نیز بیش از دیگران به این اصل خدامحوری توجه می‌شود و در تعلیمات آسمانی ما این گونه آموخته شده که نتیجه کار با مومنان و صالحان است.ایشان همچنین تصریح کرده اند: بر این اساس، وظایف نیز برای ما معین شده‌ و مهمترین آن موضوع جهاد و مقاومت است انسان منتظر در این موضوع بسیار اثرگذار می‌شود نمونه بارز آن شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی بود.

عملکرد چند جانبه بهترین راهکار مقابله با تهدیدات دشمن در فضای مجازی
اختصاصی/ آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با دبیر شورای عالی فضای مجازی عملکرد چند جانبه، تولید محتوای مناسب و جلب اعتماد مخاطبین را تنها راهکار مناسب در مواجهه با دشمن در فضای مجازی دانست و افزود: اقدام عملی مناسب در عرصه فضای مجازی نیازمند هم افزایی بین حوزه و دانشگاه است. کلمات نورانی اهل بیت (علیهم السلام) باید در قالبی نوین به جهان عرضه شود. باید زمینه‌های مناسبی در اختیار حوزه علمیه قرارداده شود تا کار به صورت فعال دنبال گردد. هدف انقلاب ما تسخیر افکار جهانیان به واسطه تولیدات محتوایی مناسب است و این نیاز به کار جدی دارد.رئیس شورای عالی جامعه مدرسین درادامه پیش بینی آینده را از وظایف شورای عالی فضای مجازی توصیف کرد و ابراز داشت: امیرالمومنین (علیه السلام) می‌فرماید: «المؤمنون هم الذین عرفوا ما امامهم» یعنی انسان با ایمان کسی که منتظر نماند تا حادثه‌ای رخ دهد بلکه شرایط را پیش بینی کند و بر اساس آن برنامه ریزی نماید. فضای مجازی پیوسته در حال تکامل و تغییر است و باید اکنون با رصد دقیق، برای آینده برنامه ریزی‌های مناسب صورت پذیرد.

همه ارکان دولت در مسیر فقرزدایی رئیس‌جمهور حرکت کنند
شبستان/ رییس مجلس خبرگان رهبری امروز (سه شنبه ۱۷ اسفند) در نهمین اجلاسیه پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان رییس جمهور مبنی بر ریشه کنی فقر گفت: در این ایام پایان سال باید برای افراد فقیر و گرسنه فکری کرد و به جز حرف زدن به نتیجه عملی برسیم. من در این فصل آخر سال چیزی که مورد نظرم قرار دارد عنایت به قشر محروم جامعه است چراکه افراد عائله مند سختی می‌کشند، این در حالی است که علی علیه السلام طاقت نداشت گرسنه و فقیر ببیند و ما هم هرچه می توانیم باید به آنها کمک کنیم تا کسی در شب عید محروم نماند. آیت‌الله جنتی با تاکید بر اینکه همه اعضا و ارکان دولت در مسیر رئیس‌جمهور حرکت کنند، گفت: رئیس‌جمهور خودش مقید به حمایت از محرومان است.وی با تاکید بر اینکه حکومت علوی که ما در انتظار آن بودیم باید آثاری داشته باشد، افزود: اولین وظیفه حکومت اسلامی سیر کردن گرسنگان است اما لباس و وسایل زندگی و بهداشت هم لازم است اما حداقل آن برخورداری از آب و نان است.

فرهنگ انتظار سبب اقتدار شیعه است
شفقنا/آیت الله نجم الدین طبسی در آیین افتتاحیه همایش ملی«شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» اظهار داشت: انتظار و مقاومت از مباحث مهم است و باید روی آن سرمایه گذاری شود.وی افزود: فرهنگ انتظار از مکتب شیعه برخاسته و سبب اقتدار شیعه شده است، لذا دشمنان همه تلاش شان را برای از بین بردن این فرهنگ به کار گرفته اند.عضو جامعه مدرسین با اشاره به اقتدار فرهنگ شیعه در دنیا گفت: امروز در دنیا جایی نیست که از شیعه آل محمد(صلی الله علیه وآله) خالی باشد. نباید نگاه به تبلیغات سوء انسان های بی دین کرد. واقعیت چیز دیگری است. امروز شیعه در سرتاسر جهان گسترش پیدا کرده است اما با همه احوال، دوران غیبت بسیار سخت و سرنوشت ساز است.او افزود: پژوهشگران و محققان حوزه فرهنگ انتظار، از اصحاب رسول خدا(صلی الله علیه وآ له) می باشید، چرا که متوجه تهاجم دشمن شده اید و این نشان از نگرانی شما نسبت به اهداف و برنامه های ملحدین در مورد هجمه به فرهنگ انتظار است.

سیزدهمین روز جنگ در اوکراین
ایسنا /حمله روسیه به اوکراین درحالی برای سیزدهمین روز متوالی ادامه دارد که سومین دور مذاکرات صلح بین هیات‌های روسیه و اوکراین در روز دوشنبه پیشرفت اندکی داشت اما به راه‌حل قطعی منجر نشد.روسیه چهار شرط برای توقف حمله‌ها در اوکراین اعلام کرده است که شامل توقف اقدام نظامی از سوی اوکراین، تغییر قانون اساسی، به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه و به رسمیت شناختن استقلال جدایی طلبان دونستک و لوهانسک است.الکساندر کوبراکوف، وزیر زیرساخت اوکراین گفته است که از زمان حمله روسیه به این کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار به زیرساخت‌ها خسارت وارد شده است.

رفع تصرفات مقطعی نیست و ادامه دارد
ایسنا/ سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در بحث آزادسازی سواحل و حاشیه رودخانه‌ها با همکاری دستگاه قضایی و دولت اقدامات مفیدی انجام شده است، تاکید کرد که این اقدامات مقطعی نیست و ادامه خواهد داشت. وی همچنین یادآور شد: موضوع مبارزه با زمین خواری در دستور قوه قضاییه است و جنبه مقطعی ندارد و در این دوره دولت همکاری لازم را با قوه قضاییه دارد و خوشبین هستیم که این مبارزه به نتایج مفیدی برسد.خداییان در خصوص آخرین وضعیت پرونده دو سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه و گروهک تندر گفت: هر دو پرونده در جریان رسیدگی است و به اتمام نرسیده است.

صهیونیست‌ها بیش از ۷۰۰ زن و دختربچه فلسطینی را شهید و زخمی کردند
باشگاه خبرنگارن/.مرکز حقوق بشر المیزان عصر دیروز دوشنبه اعلام کرد نیرو‌های اشغالگر صهیونیست ۶۰ زن فلسطینی از جمله ۲۲ دختر بچه را از هشتم مارس ۲۰۲۱ تا هشتم مارس ۲۰۲۲ در نواز غزه به شهادت رساندند.این اطلاعات در گزارشی از مرکز حقوق بشر به مناسبت روز جهانی زن که مصادف با هشتم مارس هر سال است آمده است و توضیح می‌دهد که ۴ زن با گلوله‌های توپ و ۵۶ زن دیگر با راکت به شهادت رسیدند و ۶۴۵ زن هم زخمی شدند که از این میان آن‌ها ۲۴۸ نفر دختربچه بودند و این جنایات در آخرین تجاوز رژیم صهیونیستی در ماه مه سال گذشته صورت گرفت.

روسیه خواستار تضمین‌های کتبی درباره برجام شد
تسنیم/ روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال به نقل از دیپلمات‌های غربی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران در وین گزارش داد، روسیه خواستار تضمین‌های کتبی درباره این شده است که تحریم‌های غرب، همکاری روسیه با ایران را تضعیف نخواهد کرد.به گفته این دیپلمات‌ها تضمین‌های مورد نیاز روسیه شامل عدم به خطر انداختن مبادله اورانیوم با ایران است.وال‌استریت‌ژورنال همچنین نوشت، مذاکره‌کننده ارشد ایران به‌طور غیرمنتظره‌ای وین را با توقف مذاکرات ترک کرد. مشخص نشد که چرا آقای علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران وین را ترک کرد و چه زمانی برمی‌گردد.روزنامه وال‌استریت‌ژورنال به نقل از دیپلمات‌های غربی نوشت: اگر تصمیماتی در تهران و واشنگتن اتخاذ نشود، توافق هسته‌ای در خطر است.

آمریکا ممکن است به تنهایی واردات نفت روسیه را ممنوع کند
ایسنا/ جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس ویدئویی با مسئولان ارشد فرانسه، آلمان و انگلیس در حالی صبحت کرد که دولت واشنگتن همچنان به دنبال حمایت این سه کشور برای ممنوعیت واردات نفت روسیه است.کاخ سفید همچنین در حال گفت‌وگو با رهبران کنگره است که بر روی لایحه‌ای با هدف ممنوعیت واردات کالاهای روسیه کار می‌کنند.یکی از مقام‌های ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود همچنین گفت، هیچ تصمیم نهایی تاکنون گرفته نشده اما احتمالا درصورتیکه این تصمیم گرفته شود، فقط آمریکاست که ممنوعیت واردات نفت روسیه را اجرایی می‌کند.اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت، دولت برلین به عنوان بزرگترین خریدار نفت خام روسیه برنامه‌های مربوط به ممنوعیت واردات انرژی را رد کرده است و برنامه‌های خود را برای توسعه استفاده از منابع انرژی جایگزین تسریع بخشیده اما نمی‌تواند یک شبه واردات انرژی از روسیه را متوقف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب