رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ایجاد احساس امنیت در جامعه را فراتر از ایجاد امنیت دانست و تنها راه حل معضلات و آسیبهای اجتماعی را، برخورد با علل و عوامل اصلی عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در دیدار فرماندهی انتظامی کل کشور با آیت الله حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم احساس امنیت را فراتر از وجود امنیت توصیف کرد و گفت: احساس امنیت را در مردم نهادینه کنید زیرا تأثیرات روانی آن بسیار فراتر از خود امنیت است.
وی با اشاره به اهمیت بررسی علل ایجاد جرائم و آسیبهای اجتماعی خاطر نشان کرد: یک راه برخورد با آسیبهای اجتماعی، برخورد با معلول است که هیچگاه مشکل را بر طرف نخواهد ساخت و پیرو همین نوع از برخورد است که با تکرار این آسیبها، در جامعه، رو برو هستیم.
امام جمعه قم ادامه داد: راه دوم در برخورد با معضلات اجتماعی، ریشه یابی و پیدا کردن منشأ این آسیبها است. مجموعه انتظامی کشور با انجام مطالعات و بررسی علل این آسیبها و البته ارائه راهکار مناسب به دستگاههای قانونگذار و سایر دستگاههای مربوطه، میتواند در حل این معضلات و آسیبها، به صورت فعال وارد عمل شود.
وی وجود عنصر بازدارندگی در قوانین را هدف اصلی از قانونگذاری عنوان کرد و افزود: از طرفی قوانین باید بازدارندگی لازم و کافی را در پی داشته باشد و از طرف دیگر زمینه سازی مناسب قبل از اجرای قوانین انجام گیرد و در مواردی از مجازاتهای جایگزین استفاده شود تا دیگر شاهد تکرار جرائم در سطح جامعه نباشیم.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه انعطاف در برخورد با مجرمین را در عین صلابت ضروری دانست و گفت: برخورد با مردم باید آمیزهای از صلابت و انعطاف باشد و در هر منطقه باتوجه به شرایط خاص آن منطقه متفاوت باشد. کما اینکه در احکام اسلام و همچنین سیر تشریع آنها انعطاف به خوبی مشاهده میشود.
وی تسهیل کار مردم در حیطه وظایف مجموعه انتظامی کشور را مورد اشاره قرارداد و افزود: با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی، ایجاد امنیت، هوشمند سازی و تسهیل کارهای مردم با استفاده از بسترهای نوین، پیوسته معنا و مفهوم تازهای مییابد که نباید از آن غافل شد.
آیت الله حسینی بوشهری مجموعه انتظامی کشور را پناهگاه مردم توصیف کرد و گفت: نیروی انتظامی پناهگاه مردم است و مردم نیز به آن چشم امید دوختهاند. تمامی مردم و مسئولین باید مجموعه انتظامی کشور را به خوبی بشناسند و قدر دان تلاشهای آن باشند.
وی حماسه ۱۹ دی و سالروز شهادت شهید قاسم سلیمانی و ایام حزن اهل بیت علیهم السلام را یاد آور شد و ضمن تجلیل از مقام شامخ این شهید از خود گذشته، قیام تاریخی مردم قم در نوزدهم دی سال ۵۶ را سبب تسریع در تحقق انقلاب اسلامی دانست و ایام شهادت حضرت زهراء را تسلیت گفت.
شایان ذکر است، در ابتدای این جلسه، سردار حسین اشتری گزارشی از فعالیتها، چشماندازها و برنامههای نیروی انتظامی ارائه کرد و گفت: در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری مد ظله العالی مبنی بر ارتقاء مجموعه انتظامی کشور، فعالیتهای زیادی در راستای ارتقاء بعد معرفتی، ارتقاء تواناییها، هوشمند سازی پلیس و آنلاین سازی خدمات برای شهروندان، صورت گرفت.
وی ادامه داد: به سبب اقدامات مثبتی که انجام گرفت شاهد افزایش سطح رضایت مردم از پلیس و به طور کلی مجموعه انتظامی کشور بودیم؛ اما به این حد قانع نیستیم و تا حد مطلوب و ایدهآل فاصله داریم.
فرماندهی انتظامی کل کشور ضمن اشاره به لزوم برخورد و بررسی عوامل و اسباب ایجاد جرائم خاطر نشان کرد: قانون در برخی موارد بازدارندگی کافی را ندارد. هزینه جرم باید افزایش پیدا کند تا شاهد تکرار جرائم از سوی مجرمین نباشیم.