حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس مکتب امام (ره) را همان مکتب اسلام دانست و اظهار داشت: اگر ویژگیهای شخصیتی امام خمینی(ره) به خوبی شناخته شود، مکتب امام(ره) نیز شناخته خواهد شد.
وی بر همین اساس اسلام را یک دین جهانی و جاودان دانست که همه جهان و همه زمانها را در نظر داشته و در این راستا دارای شاخصهایی است و افزود: اسلام برای علم، دانش، پرورش، تقوا، حکمت، بصیرت و بینش اهمیت بسیاری قائل است.
حجتالاسلام علیدوست مثلی که قرآن کریم برای پیامبران تعریف میکند را به مثلث آموزش، پرورش و بینش تعبیر و اضافه کرد: این سه ویژگی شاخصهای مکتب اسلام است و امام(ره) به عنوان کسی که مکتبش جدای از مکتب اسلام نیست، همه این شاخصها را داراست.
وی با بیان اینکه امام(ره) اهل تقوا، زهد، علم، قلم و کتاب است، تصریح کرد: حتی مخالفان امام(ره) نیز ایشان را به عنوان انسان وارستهای میشناسد، چراکه امام(ره) دارای بینشی وسیع بوده و دقیقاً آنچه قرآن کریم مطرح میکند، در زندگی ایشان وجود دارد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شاخص دیگر اسلام را “اصل جذب حداکثری و دفع به مقدار ضرورت ” عنوان کرد و با بیان اینکه در سیاست امام(ره) این اصل نیز وجود دارد، افزود: شاخص دیگر اسلام صداقت و برخورد صادقانه رهبران اسلامی با مردم است که در طول انقلاب اسلامی شاهد صداقت امام(ره) و برخورد صادقانه ایشان با مردم بودیم.
وی با تأکید بر اینکه مکتب امام(ره) همواره کشور را از همه فتنهها و انحرافات کشور عبور داده است، یادآورشد: باید توجه داشت که بخشی از جلوگیریها توسط خود افراد صورت میگیرد، یعنی ممکن است مکتبی این اقتضا را داشته باشد اما تنها کسانی که به این اقتضا باور دارند، از این مکتب استفاده کنند.