آیت الله اعرافی: حوزه نمی‌تواند نسبت به نیازهای نظام و کادرسازی برای حاکمیت بی توجه باشد

علیرضا اعرافی - آیت الله اعرافی

مدیر حوزه‌های علمیه نظام سازی و حضور اندیشه دینی در ساحت‌های تقنین را نیازمند برنامه ریزی و البته ماموریت حوزه دانست و گفت: حوزه نمی‌تواند نسبت به کادرسازی برای نظام بی‌توجه باشد و چشم و گوش بر نیازها ببندد.

 

 

 

 

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علماء بلاد، با راهگشا خواندن فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سخنرانی به مناسبت ۱۹ دی و نیز مباحث مطرح شده از سوی مراجع عظام تقلید و علمای اعلام در اجلاسیه دوازدهم جامعه مدرسین، تاکید کرد که این مسائل و نکات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه به تشریح و تبیین رسالت بین المللی انقلاب اسلامی و حوزه های علمیه، وظایف و ماموریت های حوزه در قبال انقلاب اسلامی پرداخت.

مدیر حوزه های علمیه تولید اندیشه و دانش و نظریه پردازی را یکی از مهم ترین ماموریت های حوزه در قبال انقلاب اسلامی دانست و یادآورشد: حوزه ما باید پیشگام در سیاست، دارای مواضع روشن در حمایت از انقلاب اسلامی باشد و در عین حال باید به نیازهای گوناگون پاسخ دهد. وقتی خورشید انقلاب اسلامی بر ایران تابید و بر مقاومت جلوه گر شد، باید بدانیم که صدها پاسخ متوجه آن می شود.
وی افزود: انقلاب اسلامی با همین تولیدات حوزه شکل گرفت و امروز هم در تداوم آن نیاز به اندیشه و تولید فکری دارد، ما به عنوان حوزه مسؤولیت سنگین داریم، رسالت شورای عالی و مدیریت حوزه ها بسیار سنگین است.

آیت الله اعرافی، گسترش مرزهای علوم اسلامی به سمت پرسش های نو و نظام های جدید با تکیه بر منهج اجتهادی را امری بسیار مهم دانست و گفت: گاهی عده ای حرف های سبک و حرف های غیر علمی می زنند، گاهی هم عده ای وارد می شوند و حرف های غیر دقیق و غیر اجتهادی می زنند، فقه ما جواهری و ریشه دار است که پای آن بزرگانی کم نظیر ایستاده اند.

مدیر حوزه های علمیه اضافه کرد: در حوزه مباحث کلامی و عقلی قطعا باید با تکیه بر منابع کتاب و سنت گسترش کمی و کیفی داشته باشید، نمی شود بدون علوم عقلی دقیق در برابر برخی شبهات قد علم کرد.

وی با تاکید بر ورود عالمانه به مسائل، نظام سازی و حضور اندیشه دینی در ساحت های تقنین را نیازمند برنامه ریزی و البته ماموریت حوزه دانست و گفت: با هدایت های رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید و شورای عالی در این حوزه کم و بیش اقداماتی انجام شده است.

وی اضافه کرد: حوزه نمی تواند نسبت به کادرسازی برای نظام بی توجه باشد و چشم و گوش بر نیازها ببندد، در طرح امایش حوزه‌های علمیه بیش از هفتاد عنوان کارویژه برای حوزه شناسایی شده، برای هر کدام نیز نیازمند به تربیت نیرو و کادر هستیم.

مدیر حوزه های علمیه خروجی هدفمند حوزه را ناظر به نیازهای نظام دانست و با بیان این که در این زمینه کارهای خوبی انجام شده است، گفت: در حوزه دو خط را به موازات هم باید دنبال کنیم، نخست، خروجی هدفمند برای پاسخگویی به ساحت های مختلف نیاز حاکمیت، و دوم صیانت و حمایت از استعدادهای برتر و ممتازان حوزه که در این زمینه با کمک نهادهای مختلف حوزوی طرح هایی شروع شده است.

آیت الله اعرافی اقدامات انجام شده در راستای تحقق ماموریت‌های حوزه را ناکافی خواند و عنوان داشت: کار ویژه دیگر حوزه در قبال انقلاب اسلامی تولید گفتمان و جهاد تبیین است؛ ما نیازمند آن هستیم که اتصال ما با طبقات مختلف برای تبیین اندیشه انقلاب و نشان دادن راه و روش اسلام وجود داشته باشد. در این زمینه نمایندگان ولی فقیه، علمای بلاد، ائمه جمعه این رسالت را داشته اند.

وی نسبت حوزه با انقلاب اسلامی را حمایت و نصح خیرخواهانه دانست و داشتن مواضع روشن و حضور در عرصه‌های سیاسی متناسب با جایگاه حوزه را ماموریت دیگر حوزه های علمیه و روحانیت ذکر کرد.

آیت الله اعرافی سیاست مرکز مدیریت حوزه های علمیه و شورای عالی را واسپاری بیشتر اختیارات به مراکز استانی دانست و یادآورشد: انتظار می رود که متناسب با این مساله کیفیت برنامه ها نیز در کنار تقویت مباحث علمی و اخلاقی مدنظر باشد. حرکت به سمت درس های خارج دقیق و متقن شروع شده و الان پنجاه درس خارج رسمیت یافته که البته میزان آن کم است.

مدیر حوزه های علمیه تاسیس رشته های متناسب با نیاز استان‌ها را در دستور کار مرکز مدیریت دانست و همچنین دیگر رویکردهای مدیریت حوزه را برای تقویت و توسعه استان‌ها تشریح کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *