برخورد سلبی خط آخر است

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه‌ علمیه قم، حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری در دیدار با مسئول حراست دانشگاه آزاد اسلامی ضمن خوشامدگویی به مهمانان گرامی وی را فردی با دغدغه دینی توصیف کرد و اذعان داشت که دغدغه مندان همراه با نگاه دینی و الهی، بنابر وعده خداوند مورد نَصر و توجه واقع خواهند شد. «إن تنصر الله ینصرکم و یثبت اقدامکم.»

رییس جامعه مدرسین، شهر قم را شهر کریمه اهل‌بیت(علیهم السلام)، شهر مرجعیت، حوزه علمیه قم و دارالمؤمنین معرفی کرد و قم را حرم همه اهل‌بیت (علیهم السلام) دانست و خاطر نشان کرد: در آن روایت واردشده است که «إنّ لللّه حرماً و هو مکه و لرسول الله حرماً و هی مدینه و لأمیرالمؤمنین حرماً و هو کوفه و لنا اهل البیت حرماً و هی بلده قم». دو نکته در این روایت وجود دارد اول اینکه لنا در این روایت یعنی همه اهل‌بیت (علیهم السلام) از پیغمبر گرفته تا آخر و نکته دوم این‌که حضرت فرمود بلده قم یعنی کل شهر قم نه‌فقط حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها). البته حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) جایگاه و اعتبار ویژه‌ای دارد، یکی از امام‌زادگانی است که چند امام معصوم از آن نام‌برده‌اند، و این امتیاز ویژه‌ای به قم می‌دهد.

امام جمعه قم در ادامه گفت: حضرت رضا (علیه‌السلام) در روایتی می‌فرمایند«إذا نزلت بکم شدیده فاستعینوا بنا» یعنی هنگامی‌که دچار سختی شدید و توی یک بحران گرفتار آمدید و احساس کردید که دیگر راه برون‌رفت ندارید، از ما اهل‌بیت کمک بخواهید. قرآن هم می‌فرماید:«و ابتغوا إلیه الوسیله» و در روایات ما وسیله به اهل‌بیت تفسیر شده است.

حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری سخنان خود را مقدمه‌ای برای بیان جایگاه قم و اهل‌بیت(علیهم السلام) دانست و گفت: توسعه علمی جزء افتخارات و برگ برنده‌های یک کشور است؛ علم یک اعتبار ذاتی دارد و مرزی برای آن وجود ندارد. بنابراین حرمت عالم باید حفظ شود خداوند در قرآن می‌فرماید:«هل یستوی الذین یعلمون و الذین لایعلمون» و همچنین می‌فرماید: «یرفع الله الذین آمنوا و الذین اوتوا العلم درجات.»

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان، تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی در آن سال‌ها را کمکی برای گسترش دانش در کشور توصیف کرد و خاطر نشان کرد:  در اینجا یک پسوند اسلامی وجود دارد که یعنی ما با جهت‌گیری اسلامی این دانشگاه را راه‌اندازی کردیم و به‌عبارت‌دیگر اینجا باید صبغه اسلامی داشته باشد.

رئیس جامعه مدرسین ادامه داد: وظایف شما به‌عنوان حراست محدود و دارای مرزبندی است ولی این مرز را باید به‌خوبی پاسداری کنید و مطمئن باشید که در بخش‌های دیگر هم تأثیر گزار خواهد بود.

وی حق‌الناس را مهم شمرد و اظهار داشت: سعی کنید حق کسی بی‌جهت ضایع نشود؛ روی هر گزارشی که به شما داده می‌شود تحقیق کنید و به یکی دو گزارش اکتفا نکنید چراکه آبروی هر فردی دارای اهمیت است.

حضرت آیت‌الله حسینی بوشهری اداره بهتر کشور را درگرو خروجی‌های مراکز علمی دانست و خاطر نشان کرد: اگر نمایندگان مجلس، وزرا و مجموع مسئولین کشور را نگاه کنید خواهید دید که اکثر آن‌ها از فارغ‌التحصیلان کشور خودمان هستند و کشور دست این‌ها سپرده‌شده است؛ خوب عمل کنند یا بد.

وی مسئولیت تربیت‌یافتگان در نظام آموزشی کشور را بسیار سنگین دانست و خاطرنشان کرد: کسانی که در این مجموعه و در این کشور تربیت می‌شوند، وابسته به‌نظام جمهوری اسلامی هستند، نظامی که این‌همه شهید داده است، ما وارث خون شهدا هستیم؛ کسانی مانند شهید بهشتی، شهید مطهری و دیگران.

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه بر لزوم وجود یک ریل گذاری صحیح در حیطه علم و اخلاق تأکید کرد و ریل گذاری صحیح را مانع از تهاجمات گسترده فرهنگی دانست و گفت: اساتید باید شؤن دینی و مذهبی را با تبیین درست خود، غنی‌تر کنند.

رئیس جامعه مدرسین در انتها به نقش ارشادی حراست اشاره کرد و اظهار داشت: الزما از شما انتظار برخورد سلبی نیست، زیرا آن خط آخر است. فطرت انسان‌ها پاک است فطرت الله التی فطر الناس علیها. پیامبر عظیم‌الشأن اسلام می‌فرماید: بعثت لأتمم مکارم الأخلاق. حضرت نمی‌گوید مبعوث شدم تا اخلاق را ایجاد کنم بلکه معنای کلام حضرت آن است که انسان‌ها ذاتاً اخلاق دارند لکن من آمده‌ام تا معیار اخلاق را کامل‌تر کنم.

وی در ادامه تأکید کرد که اگر این نقش هدایتی درست و دقیق اجرا شود، گاهی اصلاً به برخورد نیاز نمی‌شود.

در خاتمه نیز وی ضمن دعا برای مهمانان، آینده را روشن توصیف کرد و گفت: همه ما می‌خواهیم کسانی را تربیت کنیم که محقق آرمان‌های بلند امام خمینی(قدس سره) و مقام معظم رهبری باشند. البته ما در حوزه وظیفه‌ای داریم و شما در دانشگاه وظیفه دیگری اما باید متناسب با آموزه‌های دینی نیروهایی در این تراز تربیت کنیم.

لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار مسئول حراست دنشگاه آزاد اسلامی، گزارشی از فعالیت های حراست دانشگاه را ارائه کرد و گفت: سعی ما این است که فرهنگ دانشگاه را اسلامی کنیم. به عنوان نمونه امتیازاتی برای شرکت در دوره هایی از کتب شهید مطهری(ره) در نظر گرفته شد.

 وی افزود: با تغییراتی که در ریل گذاری کلی دانشگاه انجام شد، شاهد اتفاقات خوبی بودیم. مثلا تغییراتی در مراحل جذب و گزینش رؤسای دانشگاه آزاد در سراسر کشور صورت گرفت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *