حضور دانشجویان و طلاب در کنار کادر درمان باید در تاریخ انقلاب و تاریخ کشور ما به عنوان یک کارنامه درخشان ثبت شود

حضور دانشجویان و طلاب در کنار کادر درمان باید در تاریخ انقلاب و تاریخ کشور ما به عنوان یک کارنامه درخشان ثبت شود
آیندگان باید از مجاهدت های دانشجویان و طلاب در رویداد ها و مسائل انقلاب آگاه شوند

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حضرت آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک حلول ماه شعبان و اعیاد شعبانیه با اشاره به فراز و فرودهای انقلاب اسلامی اظهار داشتند: انقلاب اسلامی ما این۴۲ سال را در یک جاده پر پیچ و خم سیر کرد و فراز و فرودهای فراوانی را پشت سر گذاشت. اگر از روز نخست مسیر ما یک مسیر هموار بود آن تحولی که می خواستیم محقق می شد و امروز در دانشگاه ها و حوزه ها وضعیت متفاوت تری داشتیم.

رئیس شورایعالی جامعه مدرسین با اشاره به اعزام طلاب و دانشجویان به جبهه ها در دوران پس از انقلاب فرمودند، یکی از دغدغه های طلاب و دانشجویان، مسائل مربوط به کمک به رزمندگان و نیروهای مسلح و همچنین دغدغه اداره جنگ و اعزام طلبه ها به جنگ بود و لذا حدود ۴ هزار شهید طلبه نشان دهنده این است که طلاب فقط اهل موعظه و توصیه به حضور مردم در دفاع مقدس نبودند،بلکه در مقام عمل دوشادوش سربازان جنگ در یک امتحان بزرگ شرکت داشتند.
امام جمعه قم کارنامه حوزه های علمیه و طلاب در خدمت به مردم را درخشان توصیف کردند و ابراز داشتند: طلاب و حوزه های علمیه در همه امتحانات چه در دوران ۸ سال دفاع مقدس و چه در بلاهای طبیعی مثل سیل، زلزله و چه در یک سال اخیر یعنی در وضعیت تهدید کرونا دوشادوش دانشجویان، جهادگران و کادر درمان در بیمارستان ها برای حفظ سلامت هم نوعان خود خطرات را به جان خریدند که این حماسه ها باید در تاریخ انقلاب و تاریخ کشور ما به عنوان یک کارنامه درخشان ثبت شود.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کردند: دانشجویان و طلاب ما موقعی که با یک بحران و خطر مواجه می شوند و در معرض امتحان قرار می گیرند، دیگر درس و بحثشان به عشق، تلاش و جهاد تبدیل می شود. و در مقام عمل ثابت می کنند که باید در همراهی با بیمار و مددجو نقش ایفا کنند و آنجا حضور داشته باشند.
دبیر شورایعالی حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه آیندگان باید این مجاهدت های دانشجویان و طلاب را در رویداد ها و مسائل انقلاب بدانند و تاریخ نویسان برای آیندگان بنویسند اظهار داشتند: متاسفانه برخی تاریخ نویسان عصر ما گاهی انصاف را رعایت نمی کنند و نسبت به انقلاب و رویدادهای انقلاب و مسائل مربوط به انقلاب، آن چه خود می خواهند می نویسند نه آنچه هست و این خطری است که آینده را تهدید می کند.
ایشان افزودند : در حکومت های گذشته تاریخ را براساس مزاج حاکمان می نوشتند و نقش مردم را نادیده می گرفتند اما الان که حاکمیت مردمی و اسلامی داریم و اینها همه واقعیت ها را با چشم خود می بینند ولی برخلاف آن قلم می زنند جای نگرانی دارد.
آیت الله حسینی بوشهری نقش نگاه فرهنگی در تعیین رویکردهای تربیتی را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: اینکه می خواهیم با چه نگاهی و با چه رویکردی دانشجویان را به عنوان مدیران و تصمیم گیران آینده تربیت کنیم، بسیار مهم است. گاهی ممکن است دانشجویان ما عقبه مطالعاتی نداشته باشند و تحت تاثیر تفسیر های غیر منصفانه از انقلاب قرار بگیرند و انقلاب را از زاویه دیگری تجزیه و تحلیل کنند، در اینجاست که نقش نگاه فرهنگی و رویکرد تربیتی بسیار کلیدی و اساسی است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری کار حوزه و دانشگاه را در تربیت و آموزش مانند هم دانستند و با اشاره به سختی ایجاد تحول تصریح کردند: کار دانشگاه مثل کار حوزه است. مقام معظم رهبری سالیانی است که بحث تحول را در حوزه مطرح می کنند. رویکرد مسئولین اداره کننده حوزه چه در سیاست گزاری و برنامه ریزی و چه در مقام اجرای، این بوده که علی رغم موانعی که با آن مواجه هستند، و فضایی که با یک نگاه و رویکرد خاصی شکل گرفته است، ایجاد تحول کنند اما در این فضا تحول آفرینی به کندی پیش می رود. دانشگاه هم همین گونه است و زمانی که بخواهید یک تغییری را ایجاد کنید و یک تحولی را شکل بدهید کار بسیار سختی است.
رئیس شورایعالی جامعه مدرسین با اشاره به بیانی از رهبر معظم انقلاب در توصیه به اهمیت استاد در شکل دهی به شخصیت اخلاقی و انقلابی طلبه و دانشجو عنوان داشتند: مقام معظم رهبری در سخنی که به برخی مسئولین داشتند، فرموده بودند که شما روی استاد بیشتر تکیه کنید بیش از آنچه روی متن تکیه می کنید. چون متن شما اگر بهترین متن هم باشد ولی استاد آهنگش هماهنگ متن نباشد، چیزی را می گوید که می خواهد و طبیعتا خروجی کلاس درس همان خواهد شد که استاد گفته و اگر از اول ما دقت کردیم و استادی را گذاشتیم که بیش از آنچه درمتن است ازخودش مایه می گذارد، مایه دینی در اخلاق، در رفتار و باورهای انقلابی، اینها فضای کلاس را معنویتر و انقلابی تر خواهد کرد.
آیت الله حسینی بوشهری تاکید مقام معظم رهبری در اینکه نباید علوم انسانی غربی وارد فضای علمی کشور شود را یک سخن حکیمانه برشمردند و اظهار داشتند: این برای جامعه ما که یک جامعه اسلامی با فرهنگ بسیار غنی است بسیار بد است که تحث تاثیر فرهنگ بیگانگان قرار بگیرد و آن را بپذیرد.
گفتنی است در ابتدای این دیدار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارشی از فعالیت های دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در ۳ سال اخیر اساسا در ریل جدیدی حرکت خود را آغاز کرده است اما این حرکت با توجه به ریشه ای که از قبل داشت و نگاهی که در گذشته حاکم بود، یک تغییر ریل و کار سختی بود.
آقای تهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی را یک شبکه علمی فرهنگی توصیف کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی با یک الگوی بی نظیراست. در ۵۰۰ نقطه کشور حضور دارد و امروز یک میلیون و دویست هزار دانشجو را در خودش جای داده است. و اثرات این دانشگاه فقط علمی نیست، اثرات اجتماعی-فرهنگی و علمی و تحصیلی و در حقیقت یک شبکه علمی-فرهنگی است.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *