آیت الله العظمی نوری همدانی:تمدن غرب در زمینه حقوق بشر درمانده شده است
رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگانقانون مجلس به دقت عمل شود اختلاف نظرها میان دولت و مجلس قابل حل است و نباید نشان دهنده دو صدایی باشد
آیت الله حسینی بوشهری :روشنگری دلسوزان انقلاب مهمترین عامل شکست دشمن است
بیانیههشتمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری:مذاکره با امریکا در موضوعات توافقشده خط قرمز نظام است
شورای عالی امنیت ملی :کلیه نظارتهای فراپادمانی از ۵ اسفند متوقف خواهد شد
* جام جم ۹۹/۱۲/۰۵
** توافق مالی ایران با ژاپن و کرهجنوبی
رئیسکل بانک مرکزی و سفیر کرهجنوبی در ایران در جلسهای که بهدرخواست سفارت کرهجنوبی برگزار شد در خصوص نحوه جابهجایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کرهجنوبی توافق کردند. در این جلسه، توافقات لازم درباره انتقال منابع به مقاصد مورد نظر انجام و تصمیمات بانک مرکزی در خصوص حجم منابع مورد انتقال و بانکهای مقصد به طرف کرهای اعلام شد. سفیر کرهجنوبی در ایران اعلام کرد: کشورش آماده انجام کلیه اقدامات لازم برای استفاده از تمامی منابع بانکی ایران در کرهجنوبی است و در این خصوص هیچ سقف و محدودیتی وجود ندارد.
* همشهری ۹۹/۱۲/۰۵
** مردم را به تصمیمهای مسئولان بیاعتماد نکنیم
معاون اول رئیسجمهور گفت: اعتماد بخشخصوصی و مردم به تصمیمهای مسئولان کشور از مهمترین سرمایههای هر حکومتی است. جهانگیری در جلسه شورایعالی سیاستهای کلی اصل۴۴ قانون اساسی افزود: هرچقدر مردم را نسبت به تصمیمهای اتخاذشده ازسوی مسئولان کشور بیاعتماد کنیم، در حقیقت به سرمایه اجتماعی کشور آسیب وارد کردهایم. عملکرد ما باید بهنحوی باشد که تصمیمهای مسئولان کشور برای مردم اطمینانبخش باشد.
* کیهان ۹۹/۱۲/۰۵
** قانون مجلس به دقت عمل شود ممکن است غنیسازی به ۶۰ درصد هم برسد
حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و منتخبان ملت در مجلس خبرگان:
ـ یکی از وظایف مهم فضلا و متفکرین، تقویت مبانی فکری نظام اسلامی به منظور عملیاتی کردن مفاهیم دینی مورد نیاز جامعه است.
ـ تغذیه عقبه فکری نظام اسلامی و بهروزرسانی نرمافزار آن را باید فضلا و متفکرین صاحب صلاحیتی بهعهده بگیرند که از جمود فکری و تحجر، و همچنین از افکار التقاطی بهدور باشند.
ـ ادبیات روزهای اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در مورد ایران ادبیاتی مستکبرانه، طلبکارانه و غیر منصفانه است که نتیجه آن جز منفورتر شدن آنها نزد ملت ایران نخواهد بود.
ـ جمهوری اسلامی از مواضع منطقی خود در موضوع هستهای کوتاه نخواهد آمد و بر اساس مصلحت و نیاز کشور تا آنجا که لازم باشد، حتی تا غنیسازی ۶۰ درصد پیش خواهد رفت.
ـ اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد، قابل حل است و باید دو طرف قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلافها رها و یا تشدید شود که نشاندهنده دوصدایی باشد.
ـ دولت خود را موظف به عمل به قانون میداند و باید به این قانون که قانون خوبی است، به دقت عمل شود.
ـ موضوع سلاح هستهای بهانه است، آنها حتی با دستیابی ما به سلاحهای متعارف هم مخالفند چون میخواهند مؤلفههای قدرت را از ایران بگیرند.
ـ جمهوری اسلامی در قضیه هستهای نیز همانند سایر قضایا عقبنشینی نخواهد کرد و در مسیر آنچه که مصلحت و نیاز امروز و فردای کشور است، با قدرت پیش خواهد رفت.
** انواع ناوهای نیروی دریایی راهبردی ارتش در برابر دشمن در آبهای بینالمللی عرضاندام میکنند
معاون عملیاتی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به تحقق راهبرد «ما میتوانیم» در ارتش جمهوری اسلامی ایران بهویژه نیروی دریایی راهبردی ارتش، بومیسازی محصولات دفاعی را یک دستاورد مهم در نیروهای مسلح بهویژه ارتش برشمرد. دریادار طحانی با اشاره به بخشی از دستاوردهای مهم این نیرو، تصریح کرد: ناوشکنهای «جماران»، «دماوند»، «سهند»، «دنا»، ناوهای موشکانداز «دِرفش»، «جوشن»،«سپر»، «زِره»، ناوبندر «مُکران»، مقابل چشمان دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران در دریاها و اقیانوسهای بینالمللی عرضاندام میکنند.
** میخواستیم مردم ایران را له کنیم /فشار حداکثری علیه ایران شکست خورد
فرستادۀ ویژه سابق آمریکا در امور سوریه گفت، هدف آمریکا این بود که مردم ایران را له کند، اما سیاست فشار حد اکثری واشنگتن علیه ایران، شکست خورده است. «لندیس» رئیسمرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهما به نقل از «جیمز جفری» فرستاده ویژۀ سابق آمریکا در امور سوریه، اظهار داشت که جفری در وقت آزادش به وی گفته بود، کارش این است که سوریه را واقعا به باتلاقی برای روسیه و ایران تبدیل کند. وی در پاسخ به این سؤال که آیا آمریکا به خاطر اینکه سوریه با هژمونی آمریکا مخالف بود، قصد داشت، این کشور را له کند؟ گفت که قطعا این طور بوده است؛ هم پیمانی با ایران، یعنی دشمنی با آمریکا. وی افزود، هدف آمریکا ایجاد جنگ داخلی در ایران بود.
* شرق ۹۹/۱۲/۰۵
** آمریکا باید تصمیم بگیرد
سخنگوی وزارت خارجه درباره اظهار تمایل آمریکاییها برای انجام مذاکره با ایران و تأکید آنها برای مذاکره درباره مسائل دیگری غیر از برجام گفت: «دولت آقای بایدن خود باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد از سیاستهای شکستخورده دولت قبلی آمریکا فاصله بگیرد یا آن را ادامه دهد. نتیجه ادامه سیاستهای قبلی، شکست حداکثری است». خطیبزاده با بیان اینکه ما تأکید داریم که آمریکاییها باید در ابتدا به تعهدات خود بازگردند تا از این طریق وارد ساختمان برجام شوند، گفت: «آنها همچنین باید عمل مؤثر در رفع تحریمها علیه ایران انجام دهند». او همچنین با بیان اینکه مواضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با موضوع موشکی روشن است، گفت: «ما بارها گفتهایم درباره امنیت ملی خودمان با کسی گفتوگو، مذاکره و مصالحه نمیکنیم».
* ایران ۹۹/۱۲/۰۵
** بیانیه دولت در خصوص اجرای قانون مجلس و استقبال از دستور رهبر انقلاب برای ایجاد یکصدایی در رفع تحریمها
دولت جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای ضمن استقبال از دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایجاد یک صدایی در کشور در اجرای قانون مجلس، تأکید کرد که مذاکرات و توافقات جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً منطبق با قانون اساسی و قوانین کشور و به ویژه مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «دولت با استقبال و تبعیت از دستور و فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اتفاق نظر دولت و مجلس و رسیدن به یک صدای واحد و ممانعت از سوء استفاده دشمنان، همانطور که همواره بر گفت و گو و تعامل بویژه با سایر قوا عمل کرده، اقدام خواهد کرد و همه تلاش خود را برای ساماندهی به اقتصاد کشور، معیشت مردم و رفع عزتمندانه و خردمندانه تحریمها بکار خواهد گرفت. در عین حال اگر مجلس محترم شورای اسلامی چنین حرکت هوشمندانه ای را خلاف قانون خود می داند و قصد دارد بیانیه مشترک صادره را غیرفعال کند باید مسئولیت عواقب آن را نزد مردم بپذیرد و پاسخگوی همه هزینه های مترتب بر آن باشد».
** به دنبال تقویت و طولانی کردن توافق با ایران هستیم
وزیر خارجه امریکا در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به دنبال تقویت و توسعه توافق هستهای با ایران است. آنتونی بلینکن در کنفرانس خلع سلاح در ژنو سوئیس گفت: ایالات متحده متعهد به این میماند که اطمینان حاصل کند ایران هیچوقت به سلاح هستهای دست پیدا نکند. دیپلماسی بهترین مسیر برای رسیدن به این هدف است. بلینکن افزود: ما با همکاری با شرکا و متحدانمان به دنبال طولانیتر کردن و تقویت برجام خواهیم گشت و به باقی نگرانیها از جمله رفتار منطقهای بیثبات کننده ایران و توسعه و اشاعه موشکهای بالستیک رسیدگی خواهیم کرد. او گفت: ایران باید به توافق پادمانی خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و وظایف بینالمللی خود پایبند بماند.
* جمهوری اسلامی ۹۹/۱۲/۰۵
** هشدار صریح ظریف به اسرائیل درباره حمله به ایران
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه اشتباه همسایگان ما این است که اجازه دادند اسرائیل درگیریها را وارد خاک آنها کند تاکید کرد: اگر اسرائیل به ایران حمله کند، گویی که یک اقدام انتحاری انجام داده است. ظریف در مورد سوریه هم گفت: هدف ما در سوریه مبارزه با تروریسم است و اسرائیل باید درک کند که سیاست حمایت از مجموعههای تروریستی بدون پاسخ نخواهد ماند. وی همچنین تاکید کرد: نمیتوانیم هیچگونه توافقی به لبنانیها تحمیل کنیم و هیچکس توان این مساله را ندارد.
** کلیه نظارتهای فراپادمانی از ۵ اسفند متوقف خواهد شد
سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر قصد نظام برای اجرای بدون تنازل قانون “اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از حقوق ملت ایران” افزود: در خصوص اجرای بدون وقفه این قانون در مجموعه ارکان کشور اجماع وجود دارد و سازمان انرژی اتمی ضمن آن که تاکنون مفاد قانون را اجرا کرده، زمینه قطع نظارتهای فراپادمانی را نیز فراهم کرده است. کیوان خسروی خاطر نشان ساخت: اجرای قانون مجلس به منزله خروج ایران از برجام و قطع همکاری با آژانس نیست و از این رو تعاملات ایران با آژانس و نظارتهای پادمانی آن براساس چارچوبهای قانونی ادامه خواهد داشت.
* وطن امروز ۹۹/۱۲/۰۵
** وزیر کشور عازم تاجیکستان شد
وزیر کشور در راستای توسعه روابط فیمابین ۲ کشور ایران و تاجیکستان، عازم تاجیکستان شد. رحمانیفضلی به دعوت رمضان رحیمزادههمرا، وزیر امور داخلی جمهوری تاجیکستان و در راستای توسعه روابط فیمابین ۲ کشور تهران را به مقصد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان ترک کرد. وزیر کشور ایران در این سفر ضمن دیدار با مسؤولان تاجیک، مسائل مورد نظر طرفین را دنبال خواهد کرد.
** درخواست پکن از واشنگتن برای بازگشت به برجام
وزارت خارجه چین خواستار بازگشت آمریکا به توافق هستهای ایران برای حل بنبست موجود شد. «وانگ ونبین» سخنگوی این وزارتخانه گفت: چین همیشه معتقد است که بازگشت ایالاتمتحده به برجام تنها راه درست برای حل بنبست ایجادشده در ارتباط با توافق هستهای است. دیپلمات چینی افزود: آمریکا و متحدانش باید احساس فوریت را تقویت کنند و به میز مذاکره با ایران بازگردند. او در ادامه گفت: همه طرفها باید با آرامش و خویشتنداری عمل کنند و از اقداماتی که ممکن است اوضاع را تشدید کند، خودداری کنند.
* جوان ۹۹/۱۲/۰۵
** مذاکره با امریکا در موضوعات توافقشده خط قرمز نظام است
هشتمین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری با انتشار بیانیهای به کار خود پایان داد. در بخشی از این بیانیه آمده است: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، همواره بر اصل «عزت، حکمت و مصلحت» استوار بوده و بر مذاکره و تعامل سازنده با جهان؛ به ویژه کشورهای منطقه تأکید دارد. لکن مذاکره مجدد با امریکا بر سر مسائل توافق شده را خط قرمز نظام دانسته و مسائل دفاعی و موشکی خود را غیرقابل مذاکره میدانیم و تأکید میکنیم که با همدلی سران قوا و تبعیت مسئولان محترم نظام از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و دفاع یکدل و یکصدا از عزت و استقلال کشور حتماً در برابر حربههای دشمنان پیروز خواهیم شد.
** هیچ تخلفی نمیپذیریم
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از ارسال گزارش مجلس درباره تخلف دولت در اجرای قانون اقدام راهبردی و توافق سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به قوه قضائیه گفت: «مجلس شورای اسلامی مطابق قانون وظیفه پیگیری و اجرای قوانین را برعهده دارد.» قالیباف اظهار کرد: «مجلس شورای اسلامی مصمم به توقف کامل پروتکل الحاقی، دسترسیها و همه موضوعات قانونی است، بنابراین هرگونه دسترسی بیش از پادمان ممنوع و غیرقانونی است و نظارت بر این امر وظیفه قوه مقننه است. کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و انرژی از طرف مجلس موظف به نظارت میدانی بر مسائل یاد شده و ارائه گزارش در این راستا هستند.» وی خاطرنشان کرد: «طبعاً هرگونه تخلف از قانون را نمیپذیریم و براساس مصوبات مجلس امور را پیگیری میکنیم».
* آفتاب یزد ۹۹/۱۲/۰۵
** درخواست فرافکنانه فرمانده سنتکام از ایران
فرمانده مرکز فرماندهی نیروهای تروریستی آمریکایی در منطقه موسوم به سنتکام از ایران خواست تا در شرایط کنونی که واشنگتن برای حفظ توافق هستهای ۲۰۱۵ تلاش میکند، از هر گونه اقدام تحریکآمیز پرهیز کند. کنت مکنزی بدون اشاره به نقض توافق هستهای از سوی آمریکا و کارشکنیهای این کشور در مسیر اجرای آن از سوی دیگر طرفهای برجام، تنها از ایران خواست که در تلاش برای اعتمادسازی دست به هیچ اقدام مخربی نزند.
** انتقاد ایران از کارشکنیهای ائتلاف سعودی در قبال حل و فصل سیاسی بحران یمن
دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی به صورت تصویری با «دفلیچه» نماینده ویژه ایتالیا پیرامون آخرین تحولات یمن گفتوگو کرد. در این گفتوگو علی اصغر خاجی با اشاره به پایبندی دولت نجات ملی یمن به تعهدات خود در قبال ابتکارات سازمان ملل، از کارشکنیهای ائتلاف سعودی و دولت مستعفی هادی در قبال حل و فصل سیاسی بحران یمن انتقاد و ابراز امیدواری کرد با پیگیریهای جامعه بینالملل توافقی عادلانه در راستای منافع مردم یمن حاصل شود.
** همه ۱۶۰۰ تحریمی که ترامپ علیه ایران وضع کرد، برطرف خواهد شد
رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه لوایح FATF در صورت رفع تحریمها اهمیت مضاعفی پیدا میکند، گفت: وقتی تحریمها برطرف شوند آن وقت خیلی مهم است که ما دچار خودتحریمی نباشیم. واعظی با اشاره به مباحث مطرح درباره بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریمها خاطرنشان کرد: شاید این مسیر با فراز و فرودهایی همراه باشد ولی قطعاً تحریمها و همه ۱۶۰۰ تحریمی که دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی وضع کرد، برطرف خواهد شد.
* خراسان ۹۹/۱۲/۰۵
** انتقاد شدید وزیر بهداشت از بیتفاوتیها نسبت به پروتکلها
نمکی وزیر بهداشت ضمن انتقاد شدید از بیتفاوتیها نسبت به پروتکلهای بهداشتی، گفت: از مدتها قبل در ویدئوکنفرانس و نامه اعلام کردهام که خودتان را برای یکی از سختترین یورشهای ویروس جهشیافته آماده کنید. امروز دیگر ویروس موتاسیونیافته منحصر به یک نقطه نیست، بلکه همه جا میشود آن را یافت.
** در حال بررسی حضور در انتخابات ۱۴۰۰ هستیم
محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان درباره کاندیداتوریاش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: در حال بررسی هستیم و در کمیته راهبردی کار میکنیم. من هیچ وقت شانه از زیر بار مسئولیت خالی نکردهام، هیچوقت هم برای پذیرش مسئولیت پیشقدم نشدهام. روند پیش رو شرایط حضور من در انتخابات را مشخص خواهد کرد.
** پاسخ حداد عادل به ادعای جنجالی احمدی نژاد
در روزهای گذشته ویدئویی از حداد عادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در فضای مجازی پخش شد که در آن سخن از رد صلاحیت محمود احمدینژاد رئیسجمهور سابق به میان آورد. در واکنش به این اظهارات حدادعادل، احمدینژاد در ویدئویی با انتقاد از آن مدعی شد که حدادعادل پیش از انقلاب دست فرح پهلوی را بوسیده و به دیدار وی با همسر دکتر فاطمی اشاره کرد. در واکنش به اظهارات احمدی نژاد، غلامعلی حدادعادل با اشاره به این که هیچ رابطهای با دفتر فرح نداشته و هیچ گاه او را ندیده، گفته است: «آنچه درباره دستبوسی فرح گفتهاند نیز دروغ محض چندشآور و سناریوی رسوایی است. این جانب حق شکایت از آقای احمدینژاد را به سبب نشر اکاذیب و افترایی که به من زده برای خود محفوظ میدانم و اطمینان دارم با رسیدگی به ادعای ایشان، حقیقت بر همگان روشن خواهد شد».
* رسالت ۹۹/۱۲/۰۵
** وجود استراتژی یکپارچه در برخورد با اسرائیل یک اولویت است
مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر ضرورت گفتوگو با ایران و ترکیه و ضرورت استراتژی یکپارچه در برخورد با رژیم صهیونیستی تأکید کرد. «محمد البرادعی» خواستار تشکیل نظام امنیتی منطقهای و تعامل با کشورهای همسایه شد. وی تأکید کرد: «گفتوگو با ایران و ترکیه صرفنظر از اینکه در بسیاری از موارد با آنها وجه اشتراک و در بسیاری موارد نیز اختلافدیدگاه داریم، امری است که تأخیربردار نیست.» او افزود که وجود استراتژی یکپارچه درباره نحوه برخورد با اسرائیل که آشکارا حقوق فلسطینیان را نادیده میگیرد، یک اولویت است.
* آرمان ملی ۹۹/۱۲/۰۵
** بازسازی مناطق زلزلهزده تا تیر ۱۴۰۰
رئیسجمهور در پاسخ گزارش رئیس بنیاد مسکن ضمن تشکر از تلاشهای انجامشده، نوشت: «برنامهریزی برای بازسازی کلیه مناطق آسیبدیده باید بهگونهای باشد که تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۰ عملیات به اتمام برسد و مردم عزیز آسیبدیده بتوانند در منازل خود استقرار یابند». علیرضا تابش در گزارش خود به رئیسجمهور خاطرنشان کرده است که این بنیاد به پشتوانه تجارب و عملکرد گذشته در بازسازیهای مختلف، بلافاصله بعد از وقوع سانحه در مناطق هدف حاضر شده است تا پس از ارزیابی خسارت و تشکیل پرونده برای خسارتدیدگان، مراحل و اقدامات بازسازی را با سرعت و کیفیت مطلوب آغاز کرده و انشاءا… تا قبل از پایان نیمه اول سال ۱۴۰۰، بازسازی کلیه مناطق آسیبدیده را به نحو شایستهای با وحدت رویه در مدیریت بازسازی و ضمن جلب مشارکت مردم به اتمام رساند.
** ۵ مرز ایران و عراق بسته شد
طبق اعلام مسئولان گمرک ایران بهدنبال شیوع ویروس کرونای انگلیسی تردد مسافر از پنج مرز ایران و عراق ممنوع شده است. تازهترین اعلام لطیفی، سخنگوی گمرک ایران، از این حکایت دارد که بهمنظور جلوگیری از شیوع کرونای انگلیسی و با تصمیم استانهای مرزی، تردد مسافر در مرزهای کیله سردشت، پیرانشهر، چذابه و شلمچه بسته شده است و مرز مهران از فردا تا اطلاع ثانوی بسته میشود.
* قدس ۹۹/۱۲/۰۵
** «انیس نقاش» مبارز سرشناس لبنانی درگذشت
انیس نقاش، مبارز سرشناس لبنانی و از چهرههای معروف مقاومت در سن ۷۰ سالگی در دمشق درگذشت. این عضو سابق جنبش فتح که بخش بزرگی از عمر خود را در راه مبارزه با رژیم صهیونیستی صرف کرد، روز گذشته بر اثر ابتال به کرونا در سوریه فوت کرد. او در تمامی سالهای مبارزه، ارتباط قوی با حزبالله لبنان و شخص شهید عماد مغنیه داشت. او در سال ۱۹۸۰ به اتهام تلاش برای ترور بختیار آخرین نخستوزیر ایران قبل از پیروزی انقلاب به زندان افتاد.
* اعتماد ۹۹/۱۲/۰۵
** بازگشت ۴۰ میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات
حمید زادبوم رییس سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: از ۲۲ فروردین ۹۷ تا پایان آذر ماه حدود ۴۰ میلیارد یورو ارز به کشور بازگشته، البته ۱۸ میلیارد یورو آن ایفای تعهد نشده است، اما من اطمینان دارم که آن هم به روشهای مختلف برگشته است.
* اطلاعات ۹۹/۱۲/۰۵
** واکنش مجلس به توافق ایران وآژانس بینالمللی انرژی اتمی
نمایندگان مجلس به تخلف دولت برای اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم و ارسال گزارش آن به قوه قضائیه رای دادند. نمایندگان با ۲۲۱ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه علنی، توافق سازمان انرژی اتمی با مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی را خلاف قانون ارزیابی کرده و بر اساس اصل ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس با ارسال آن به قوه قضاییه موافقت کردند. امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رئیسه مجلس گزارش ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس را در این باره قرائت کرد و گفت: در قانون یاده شده رئیس جمهوری مسئول اجرای آن تعیین شده است و بر اساس ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس، رئیس جمهوری و همه ناقضان با قید فوریت به قوه قضائیه معرفی میشوند تا خارج از نوبت و تشریفات، موضوع مورد رسیدگی فوری قرار گیرد.
** سوئیس خواستار گسترش سرمایهگذاری در ایران شد
سفیر سوئیس در ایران از تقاضای شرکتهای این کشور برای حضور و سرمایهگذاری در ایران سخن گفت و خواستار رفع موانع گمرکی و… شد. مارکوس لایتنر در دیدار با محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری گفت: علیرغم تحریمهای آمریکا، شرکتهای فولر، سینجتا، روشه، نوارتیس علاوه بر نستله تمایل دارند که در ایران سرمایهگذاری کنند.
* شهروند ۹۹/۱۲/۰۵
** مجلس دست دولت را بسته است
وزیر سابق راهوشهرسازی در نامهای خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم نوشت: «سیاست خارجی ایران حساسترین وضعیت خود را این روزها طی میکند و نیاز است که دستگاه سیاست خارجی قدرت ابتکار عمل حداکثری داشته باشد.» او پس از توصیف شرایط خطیر منطقه و انتقاد از مقابله مجلس با دولت، در نامه خود آورده است: «اکنون که مجلس دست دولت را بسته است، تمام مسئولیت فعلی و تاریخی ناکامیهای بعدیِ حاصل از این بیعملی بر عهده مجلس خواهد بود.»
*اخبارخبرگزاری ها و سایت های اینترنتی
**تمدن غرب در زمینه حقوق بشر درمانده شده است
رسا/ آیت الله العظمی نوری همدانی در دیدار حجت الاسلام علی مظفری رییس کل دادگستری استان قم با اشاره به اهمیت اجرای عدالت در جامعه از دیدگاه قرآن کریم، گفت: خداوند متعال در قرآن می فرماید ما پیامبرانی را با معجزاتی به سوی مردم فرستادیم، تا مردم را دعوت به اجرای قسط و عدالت کنند و در میان مردم هم عدالت اجرا شود.استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: با این که از نامه امیرمؤمنان(ع) به مالک اشتر امروز در سازمان ملل به عنوان منشور حقوق بشر یاد می شود و حضرت علی(ع) در راه اجرای عدالت به شهادت رسیدند و جانشان را فدا کردند، اما دنیای به ظاهر متمدن غرب برای ساختن حقوق بشر درمانده شده و هنوز نتوانسته آن سخن اول این حقوق و عهد نامه، یعنی «عدم تجاوز به حقوق به دیگران» را اجرا کند.
**روشنگری دلسوزان انقلاب مهمترین عامل شکست دشمن است
حوزه/آیت الله حسینی بوشهری، در سخنانی در اجلاس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مهمترین مرحله ای که انقلاب در پیش دارد مرحله پایه گذاری تمدنی نو بر اساس آرمانهای اسلامی است، تهدیدات این مرحله را به دو دسته تهدیدات داخلی و خارجی تقسیم کرد و افزود: کاری که باید کرد این است که اول تهدیدها را بشناسیم و در مرحله دوم برای خنثی کردن آنها چاره اندیشی کنیم و عوامل ماندگاری و استمرار و تداوم انقلاب را بررسی کنیم. ریس شورای عالی جامعه مدرسین درادامه تهدیدات داخلی را سرخوردگی مردم از نظام، فاصله گرفتن مردم از اصول و اهداف انقلاب، بی اعتقادی نسل جوان جامعه، به صحنه آمدن عوامل نفوذی دشمن و خدشه دار شدن وحدت در جامعه دانست.ایشان همچنین با اشاره به شکست دشمنان در جنگ سخت تمام عیار، برنامهریزی همهجانبه دشمنان برای جنگ نرم را مهمترین تهدید خارجی انقلاب برشمرد و روشنگری دلسوزان انقلاب را مهمترین عامل برای شکست دشمن در این عرصه دانست.
**اروپا خواهان بازگشت ایران به برجام و رفع تحریمهای آمریکا است
تسنیم/ «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری پس از نشست وزرای خارجه عضو اتحادیه در بروکسل گفت: «ما میخواهیم ایران به طور کامل به توافق هستهای بازگردد و در مقابل تحریمها علیه این کشور لغو شود. این توافق برای امنیت و ثبات منطقه مهم است و ما به دنبال راهحلهای مناسب هستیم». وی ادامه داد: «ما خیلی نگران قصد ایران برای توقف پروتکل الحاقی هستیم و فردا ایران تصمیمات خود را اجرایی خواهد کرد، اما آژانس بین المللی انرژی اتمی با تهران موقتا به تفاهم رسید و آژانس گفت که با توجه به این تفاهم اجازه تحقیقات در آینده را خواهد داشت و این به ما فرصت میدهد تا برجام را احیا کنیم».
**آمریکا:آماده دیدار با ایرانیهادر چارچوب ۱+۵ هستیم
تسنیم/ در حالی که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شده و دیگر عضو برجام و ۱+۵ نیست، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت متبوعش آماده تعامل با ایران در چارچوب ۱+۵ است.ند پرایس در این خصوص به خبرنگاران گفت: «ما هفته گذشته هم اعلام کردیم که آمادهایم تا در چارچوب ۱+۵ با ایرانیها دیدار کنیم.آمادهایم که پیشنهادی که مدتی است مطرح کردهایم و روی میز قرار دارد را جلو ببریم؛ پیشنهادی که رئیس جمهور بایدن قبل از شروع به کار این دولت مطرح کرد. اگر ایران به اجرای کامل تعهداتش در توافق هستهای بازگردد، ایالات متحده نیز همین کار را انجام خواهد داد». وی افزود: «سپس ما از برجام به عنوان مبنایی برای یک توافق طولانیتر و قوی تر استفاده خواهیم کرد و مذاکراتی در رابطه با سایر موارد نگرانکننده از جمله برنامه موشکهای بالستیک ایران خواهیم داشت.»
**تمام دسترسیهای تکمیلی آژانس متوقف شد
تسنیم/نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: تمام دسترسیهای تکمیلی آژانس از نیمهشب دیشب متوقف شد.کاظم غریبآبادی افزود: از ساعت ۱۲ دیشب چیزی بهنام تعهدات فراتر از پادمان نداریم. دستورات لازم به تأسیسات هستهای صادر شده است.
**پیوستن به FATF هیچ تاثیر مثبتی بر کشور ندارد
فارس/ رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر اینکه تحریم های بانکی و مالی ایران اصلا مربوط به FATF نیست، گفت: دلیل اصلی مشکلات بانکی کشور، تحریم های ثانویه امریکا است. اینکه می گویند اگر به FATF نپیوندیم هزینه تراکنش های بانکی افزایش می باید غیر کارشناسی است.
غضنفرآبادی درباره مضرات پیوستن ایران به FATFگفت: یک موضوع خیلی مهمی که باید به آن توجه کرد این است که هر زمان دشمنان کشور به دنبال تحمیل معاهده و یا کنوانسیونی به کشور بودند باید بدانیم که خطرآفرین است. امروز کسانی در خارج از کشور بال بال میزنند برای آنکه FATF در مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب برسد که دشمنی آنها نسبت به ملت ایران ثابت شده است.
**اروپاییها، «محمود عباس» را تهدید کردند
فارس/ مرکز پخش رادیو تلوزیونی رژیم صهیونیستی (کان)، مدعی شد که برخی مقامات اروپایی «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را به کاهش کمکهای مالی تهدید کردهاند.پایگاه شبکه صهونیستی «آی۲۴» به نقل از کان در این خصوص گزارش داد که برخی مقامات اروپایی پیامی برای رئیس تشکیلات خودگردان ارسال کردهاند با این مضمون که در صورت لغو انتخابات پارلمانی در این کشور، کمکهای مالی اروپا به تشکیلات خودگردان کاهش پیدا خواهد کرد.طبق گزارش برخی منابع، کمکهای مالی اروپا به تشکیلات خودگردان فلسطین به ۶۰۰ میلیون یورو در سال میرسد و این در حالی است که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا هنوز موضع قاطعی در خصوص انتخابات فلسطین اتخاذ نکرده است.
**اوضاع درمورد برنامه هستهای ایران نگرانکننده است
فارس/ وزیر خارجه فرانسه دوشنبه در سخنانی به ابراز نگرانی درباره برنامه هستهای ایران پرداخت.ژان ایو لودریان که در نشستی در بروکسل در جمع وزیران خارجه اتحادیه اروپا سخنرانی میکرد، گفت: «اوضاع در مورد برنامه هستهای ایران نگران کننده است.» اروپاییها در حالی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران ابراز نگرانی میکنند که پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، سه کشور اروپایی، هیچ اقدام ملموسی برای منتفع شدن ایران از مزایای برجام که به واسطه آن، تهران محدود کردن برنامه هستهای خود را پذیرفته بود، انجام ندادند.
**احتمال اعلام نامزدی ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۴
ایسنا/براساس گزارشها، دونالد ترامپ هفته آینده در “کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکار” در فلوریدا میگوید که “نامزد احتمالی ۲۰۲۴” جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود.پایگاه خبری آکسیوس روز دوشنبه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد، او در نظر دارد تا رقیب جو بایدن یا یک دموکرات دیگر شود، در صورتی که بایدن ۷۸ ساله نخواهد برای رسیدن به دور دوم ریاست جمهوری اقدام کند.
**خروج از افغانستان نباید به صورت زودهنگام انجام شود
باشگاه خبرنگاران /ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درباره چشم انداز حضور نیروهای خارجی در افغانستان با توجه به توافقنامه آمریکا و طالبان گفت: ما در ناتو به این جمع بندی رسیده ایم که هنوز خیلی زود است در این باره تصمیم گیری نهایی کنیم که آیا پس از اول ماه مه (موعد توافق شده آمریکا و طالبان برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان) از افغانستان خارج شویم یا در این کشور باقی بمانیم.وی افزود: در حال حاضر ده هزار نیروی نظامی ناتو در افغانستان حضور دارند. تمرکز ما بر این است که از فرایند صلح (در افغانستان) حمایت کنیم.