پیشرفت های علمی و نظامی خود را با تکیه بر جوانان به دست آورده‌ایم

حضرت آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با دکتر ستاری معاون علمی و فناوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان:

پیشرفت های علمی و نظامی خود را با تکیه بر جوانان به دست آورده‌ایم

علمی که ثروت نیاورد، ناقص است و فایده چندانی به حال کشور ندارد

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،حضرت آیت الله حسینی بوشهری رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار با دکتر ستاری معاون علمی و فناوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، تأکید کردند: «پیشرفت علم و فناوری، نشانه‌ی اقتدار کشوراست و هرگاه بخواهند به قدرت و اعتبار یک کشور نمره و امتیاز بدهند، جایگاه علمی آن کشور را موردتوجه قرار می‌دهند.» رئیس شورای عالی جامعه مدرسین با اشاره به توانمندی‌های علمی کشور افزودند: « پیشرفت‌ها و توانمندی‌های علمی کشور مخصوصاً در عرصه تسلیحات و فناوری و…، با تکیه بر دانش بومی و توان علمی دانشمندان انقلابی کشورمان به دست آمده است. در واقع پیشرفتهای علمی و نظامی خود را با تکیه بر جوانان به دست آورده‌ایم، نه مانند برخی کشورهای منطقه که با پول های فراوان، انبارهای خودشان را پر از سلاح کرده اند.»

ایشان در ادامه خواستار توجه هرچه بیشتر به طرح ها و برنامه‌های علمی مخصوصاً در نقاط محروم شدند و تأکید کردند: «گاهی برخی افراد که دور از پایتخت و شهرهای بزرگ زندگی می‌کنند، طرح ها و اختراعاتی دارند که لازم است متخصصان فن با شناسایی و بررسی این طرحها، در صورت لزوم از آن افراد حمایت کنند.»
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان با تأکید بر استفاده بهتر و بیشتر از ظرفتیهای درونی کشور، گفتند: «همان طور که مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده اند، باید برای حل مسائل کشور، به ظرفتیهای داخلی توجه شود. یک زمانی ادعا می‌کردند که ایرانی‌ها توانایی تولید یک سوزن را هم ندارند. در عالم واقع هم در دوره‌هایی ما حتی وارد کننده سیم خاردار بودیم که گاهی همان را هم به ما نمی‌دادند؛ اما ایران روز به روز در حال پیشرفت است و تحریم های ظالمانه با وجود همه سختی‌ها، باعث شده است که ما به خودمان تکیه کنیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم. چه بسا اگر از روز اول همه مایحتاج کشور را به ما می دادند الآن کشوری صرفاً وارد کننده بودیم. از این جهت باید بگوییم که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.»
رئیس جامعه مدرسین، استعدادیابی را مسئله ای مهم دانستند و تأکید کردند: «متأسفانه با وجود همه تلاش ها برای کشف استعدادها، باز هم بسیاری از استعدادهای کشور به هدر می‌رود. در واقع با آنکه دانش آموزان ما استعداد و توانایی های خوبی دارند اما به علل مختلف از جمله عدم برنامه ریزی یا مشغول شدن به کارهای بیهوده، استعدادشان به هدر می‌رود. بنابراین وظیفه مسئولان این حوزه، این است که با برنامه ریزی مناسب، استعدادها را شناسایی کنند.»
امام جمعه شهر مقدس قم با اشاره به تلاش دشمنان برای جذب استعدادهای کشور گفتند: « دشمن ما، افرادی را که استعداد و توانایی بالایی دارند با وعده و وعید به سمت خود جذب می‌کند. لذا ما باید برای جذب استعدادهای خودمان، برنامه داشته باشیم و از آنها حمایت کنیم.»
حضرت آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به وجود کاستی‌ها و ضعف ها در برخی حوزه های صنعتی، گفتند: «ما در برخی حوزه های صنعتی از جمله صنایع موشکی و دفاعی، به چنان پیشرفت هایی رسیده ایم که موجب حیرت جهانیان است اما متأسفانه در برخی دیگر از حوزه ها از جمله صنعت خودروسازی، آنچنان که باید و شاید به پیشرفت های خوبی نرسیده ایم. متأسفانه با وجود آنکه در صنعت خودروسازی تقریباً همزمان با کشور کره جنوبی شروع کرده‌ایم ، اما خودروهای بی کیفیت و با قیمت بالا تولید می کنیم که پاسخگوی نیازهای مردم نیست. چرا باید اینگونه باشد که عده خاصی متولی کار باشند و راه را برای دیگران باز نمی‌گذارند؟ بنابراین از شما می خواهم که به طور جدی در این حوزه ورود پیدا کنید. چون در جایگاهی هستید که می توانید این مشکل را حل کنید. »
ایشان همچنین بر ضرورت توجه به پیوست ها و پشتوانه‌های فرهنگی تأکید کردند و گفتند: «زمانی که یک تکنولوژی وارد یک کشور می شود، فرهنگ خودش را هم وارد می کند. بنابراین ما نیز باید به این مسئله توجه کنیم و فرهنگ خودمان را در کنار تولید و پیشرفت های علمی و تکنولوژیکی در نظر داشته باشیم و به جهانیان عرضه کنیم.»
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، علم و پیشرفت های علمی را مایه قدرت و ثروت کشور دانستند و افزودند: «مقام معظم رهبری فرمودند که علم باید برای کشور ثروت بیاورد. یعنی علمی که ثروت نیاورد، ناقص است و فایده چندانی به حال کشور ندارد. پس باید به جایی برسیم که کشورها صف بکشند تا محصولات ما را بخرند.»
حضرت آیت الله حسینی بوشهری همچنین با قدردانی از دکتر ستاری، وی را یکی از افتخارات علمی کشور دانستند و گفتند: «حضرتعالی یکی از افتخارات کشور هستید و امیدواریم با همین شتاب و انگیزه بالا در راستای استقلال کشور و خودکفایی کشور قله های ترقی را روز به روز طی کنید. مطمئن هستیم که پیشرفت و ترقی کشور در سطح بین المللی، خواست شما هست و امیدواریم همچنان به دور از حواشی، در این عرصه موفق باشید.»
گفتنی است پیش از بیانات رئیس جامعه مدرسین، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور توضیحاتی در خصوص طرح ها و برنامه های معاونت علمی و فناوری ارائه کرد. وی با تأکید بر اینکه حوزه علم و فناوری، حوزه اقتدار کشور است، اظهار داشت: «خوشبختانه با تلاش و برنامه ریزی و حمایت مسئولان، اقدامات خوبی صورت گرفته است و البته دلیل موفقیت ما هم نیروهای جوان و نخبه ای هستند که در حوزه های مختلف اقتصاد، فرهنگ، جامعه و … هوش و استعداد خود را نشان می‌دهند.»
دکتر ستاری به برخی موفقیت های علمی کشور اشاره کرد و گفت: «ما در این سالها، پیشرفت های خوب و قابل توجهی در هوافضا، نانو، آی تی سی و حوزه دانش بنیان داشته ایم. و یک نمونه اش همین حوزه کرونا هست که الان چیزی را وارد نمی کنیم و ما صادر کننده هستیم و این هنرجوانان ماست».

 

 

 تاریخ انتشار ۱۳۹۹/۱۱/۰۱

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *