جوابیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پی مقاله منتشر شده درباره روحانیت در روزنامه کیهان
در تاریخ ۲۹/۰۱/۱۳۶۱
بسم الله الرحمن الرحیم
آیا وقت آن نرسیده که روزنامه کیهان جداً تصفیه شود؟»
در سر مقاله کیهان شنبه 28/1/61 تحت این تیتر: «آیا وقت آن نرسیده که روحانیت هم تصفیه شود؟»، مطلبی آمده که صددرصد مخالف با واقع است و خدا کند که با سوء نیت نوشته نشده باشد و صرفاً یک اشتباه باشد.
همه میدانند از روز اولی که این حرکت صددرصد اسلامیبه رهبری آیت الله العظمی امام خمینی دام ظله العالی آغاز شد تا امروز حوزههای علمیه بویژه حوزه علمیه قم در صدر پیروان و فرمانبرداران آن حضرت بوده و در تمام فراز و نشیبهای این نهضت با الهامگیری از رهنمودهای پیامبر گونه امام تا حد زیادی رهبری نهضت را هم به عهده داشتهاند.
مراجع و اساتید و فضلاء، طلاب و محصلین همه و همه (جز درصد بسیار ناچیزی) همواره حامی انقلاب بوده و در راه پیشبرد و به ثمر رساندن آن کوشش کردهاند.
در سه سالی که از پیروزی انقلاب میگذرد حوزههای علمیه علاوه بر خدمات فراوانی که در همه ابعاد انقلاب انجام دادهاند و میدهند و نیز علاوه بر دهها و صدها شهید که در طول این جنگ تحمیلی به اسلام عزیز تقدیم کردهاند، در خنثی کردن توطئههای داخلی و خارجی نقش بسیار مؤثری را ایفا نمودهاند و …
با این وصف آیا بی انصافی نیست که در سرمقاله کیهان این چنین بخوانیم: «همین اکنون اگر شما به حوزهها نظر بیافکنید اکثریت با روحانیتی است که از بینش انقلابی برخوردار نیست چرا که شاه با تمام قدرت میکوشید حوزهها را تحت کنترل قرار دهد…».
آیا قلم این سرمقاله دست دشمن نبوده است؟
آیا همانطور که بارها تذکر دادهایم لازم نیست دست اندرکاران و نویسندگان کیهان مورد تصفیه جدی قرار گیرند تا اگر قلمزنانی هستند که گویا هستند و پی فرصت میگردند تا هر وقت حادثهای پیش آید و آب گل آلود شود و به نفع ایدههای باطل خود ماهی بگیرند تصفیه شوند.
ما لزوم تصفیه حوزهها به معنی صحیح آن را پذیرفتهایم و فرمان امام در این مورد را روی چشم قرار داده و در صدد پیاده کردن آن هستیم اما حاضر نیستیم از این کلمه حق، باطل اراده شود و دشمنان دانا و یا دوستان نادان از فرمان امام چنین سوء استفادههایی بنمایند و در حقیقت با دشمنان انقلاب همصدا شده با لطائف الحیل و در عباراتی ظاهر الصلاح چهره روحانیت و حوزههای علمیه را که همواره مورد تأیید امام و امت بودهاند اینچنین مشوه و بد منظر معرفی کنند و در این راه از روزنامهها و رسانههای عمومی هم بهرهگیری بعمل آورند، «وما نرید الا الاصلاح ما استطعت».