فلسفه قیام امام حسین علیه السلام جانبازی در راه دین خداست

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله حسینی بوشهری نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، هدف نهایی از قیام امام حسین علیه السلام را نجات دین از انحرافات و بدعتها دانست و گفت: اگر ما بخواهیم کل واقعه عاشورا را تجزیه و تحلیل کنیم به یک جمله می‌رسیم و آن جمله این است که: فلسفه قیام آقا اباعبدالله الحسین عبارت بود از جانبازی در راه دین خداوند.

وی افزود: امام حسین علیه السلام به این نتیجه رسیده بود که اگر قیام نکند دین الهی از صفحه روزگار محو خواهد شد و اگر چیزی هم به نام دین باقی بماند در جهت منافع و امیال زورگویان و ظالمان و ستمگران خواهد بود.

عضو جامعه مدرسین با طرح این سوال که حقیقت دین چیست؟ ادامه داد: « دین یک سلسله قوانین و مقررات و یک سلسله بایدها و نبایدها و دستورات الهی است که اگر هر کدام از ما پایبند به این دستورات الهی باشیم سعادت ابدی برای ما تضمین شده است.» وی ادامه داد: «در دنیا ادیان و عقاید مختلفی وجود دارد اما تنها یک دین است که مورد پذیرش خداوند است و آن اسلام می باشد ( ان الدین عندالله الاسلام و من یبتغ غیرالاسلام دینا فلن یقبل منه و هو فی الاخره من الخاسرین) و وظیفه ما این است که این دین را بپذیریم.»

وی ادامه داد: «اگر کسی که حقیقت دین برای او آشکار نشده است از دنیا برود حساب او جدا است اما اگر حقیقت دین برای کسی آشکار شده باشد و اسلام را نپذیرد، اگر عبادتی هم انجام دهد خداوند آن را قبول نمی کند.»
آیت الله حسینی بوشهری در خصوص نقش دین در زندگی انسان ها به فرمایشی از امام علی علیه السلام اشاره کرد و اظهار داشت: امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: « لا حیات الا فی الدین» ما وقتی حیات را معنا می‌کنیم می‌گوییم زندگی و زندگی هم یعنی همین خوردن و آشامیدن و استراحت کردن و غیره اما این حیات مطلوب خداوند نیست بلکه منظور زندگی انسانی است. زندگی انسانی یعنی اینکه در مقابل هر حقی تکلیفی وجود دارد . در مقابل هر نعمتی هم خداوند یک وظیفه را برای ما مشخص کرده است و این دین است که این حیات را متمایز می‌کند. دین می گوید عبادت خداوند را انجام بده، جهاد کن و هر امری که خداوند به آن سفارش کرده، تسلیم آن امر باش در این صورت این حیات همان حیات مدنظر خداوند می شود. »

عضو جامعه مدرسین افزود: «بنابراین کسانی که دین ندارند همان زندگی حیوانی را دارند اما انسان های دیندار علاوه بر آن زندگی حیوانی( خوردن و آشامیدن و غیره) یک حیات واقعی هم دارند و آن پایبندی به یک سلسله وظایف و مقررات است».

آیت الله حسینی بوشهری درخصوص وظایف مسلمانان در قبال دین هم گفت: «انسان های دیندار وظایف مختلفی در قبال دین دارند. وظیفه اول این است که دین را بشناسند و درمقابل شبهات مختلف خود را بیمه کنند. وظیفه دوم، تسلیم بودن در مقابل دین است. یعنی احکام و دستورات دین را به صورت گزینشی انتخاب نکنند. به این صورت نباشد که هرجا به نفع ما بود قبول کنیم و هرجا منافع ما درخطر بود نپذیریم. وظیفه سوم، ترویج دین و تکثیر دینداران است. وظیفه چهارم، دفاع از دین است.»

وی در پایان با اشاره به جانفشانی امام حسین علیه السلام و یاران باوفایش در راه دین اسلام، تاکید کرد: امام حسین علیه السلام به عنوان مدافع دین به صحنه آمد چنانچه خود حضرت فرمودند که من برای دفاع از دین خدا به میدان آمده ام، چه در این راه پیروز شوم و چه کشته شوم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *