توصیه های دبیر شورای عالی حوزه های علمیه به هیئت رئیسه تشکل اساتیدسطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم

توصیه های دبیر شورای عالی حوزه های علمیه به هیئت رئیسه تشکل اساتیدسطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم:

باید مجامع حوزوی با هم افزایی،  در رفع مشکلات و یاری رساندن به نظام اسلامی هماهنگ اقدام کنند

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله حسینی بوشهری نائب الرئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار اعضای هیئت رئیسه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که روز شنبه ۲۸ تیرماه ۱۳۹۹ در جامعه مدرسین برگزار شد، پس از استماع نظرات و پیشنهادات حاضرین در جلسه؛ ضمن خوش‌آمد گویی و تبریک ایام، اظهار داشت: دغدغه‌های اساتید محترم، دغدغه شورای عالی، جامعه مدرسین و مدیر محترم حوزه های علمیه هم هست. مشکلی که وجود دارد این است که انسجام لازم در رفع این دغدغه ها هنوز شکل نگرفته است که در این رابطه لازم است همه تشکل ها و مجامع حوزوی با هم افزایی و همفکری، در رفع مشکلات و یاری رساندن به نظام اسلامی هماهنگ اقدام کنند به نحوی که خروجی  ملموس و اثرگذاری در پی داشته باشد.

ایشان همچنین مکمل بودن مجامع نسبت به یکدیگر را یادآور شد و افزود: باید یک افق روشن ایجاد شود و در گام اول به این جمع بندی برسیم که همه ما زیر یک چتر هستیم و آن چتر نظام اسلامی و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه افزود: مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) همیشه امید به آینده را در بین ما ایجاد می کنند و هرزمان که جامعه دچار یأس و ناامیدی می شود با یک سخنرانی شورآفرین و امید افزا، حرکت و پویایی را به حوزه، مردم و مسئولین تزریق می کند و ما هم باید امیدوارانه جهت رفع مشکلات و نواقص حرکت و اقدام کنیم.

ایشان در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع نفوذ برخی افراد و جریانات غیرهمسو با نظام اسلامی خاطرنشان ساخت: مجامع و تشکل‌های حوزوی هم سو با نظام اسلامی همگی دارای افکار فاخر وبلندی هستند و اساتید شاخصی نیز در این تشکل ها حضور دارند اما باید تقسیم کار صورت گیرد و در این جلسات تنها به درد دل و بیان دغدغه ها نپردازیم بلکه علاوه بر آن باید با همفکری و با ارائه راهکارهای صحیح درصدد مقابله با این جریانات باشیم چراکه دشمن به عالی ترین جایگاه علمی یعنی حوزه های علمیه چشم طمع دوخته است و با ارائه برخی تفکرات، درصدد ضربه زدن به این حوزه متعالی است و در مقابل ما نیز باید با همه توان خود تصمیم گیری و اقدام دقیقی انجام دهیم.

نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بااشاره به موضوع مطرح شده توسط اساتید در رابطه با عضویت اساتید در جامعه مدرسین گفت: جامعه مدرسین باید همیشه شاهد چرخش نخبگان و حضور افراد فرهیخته حوزوی باشد، بزرگان بسیاری عضو جامعه مدرسین بوده اند اما اکنون در بین ما نیستند و باید این نهاد و جایگاه والا به دنبال جبران فقدان این چهره های ارزشمند خود باشد و افراد عالم و مؤثر را شناسایی و در این عرصه وارد کند تا این رکن اصیل حوزوی همواره به روز، توانمند و اثرگذار باقی بماند. البته راهکار آن نیز در اساس‌نامه مجمع عمومی جامعه مدرسین پیش بینی شده است و امیدواریم از همین روش جهت جذب اساتید و تقویت بیشتر جامعه مدرسین استفاده شود؛ و به شخصه معتقدم باید افراد جدید و توانمند از همین طریق جذب شوند و من هم قول می دهم پیگیر موضوع باشم.

وی همچنین افزود: جامعه مدرسین باید از این ظرفیت تشکل‌ها و مجامع حوزوی استفاده کند تا شاهد نقش آفرینی بیشتر آنان در بطن حوزه باشیم. مجمع عمومی جامعه مدرسین، تشکل اساتید، مجمع نمایندگان طلاب، بسیج اساتید و دیگر مجامع با برگزاری جلسات مشترک و همفکری و دریافت دغدغه ها و راهکارها باید با حفظ علمیت و انقلابی گری، نقش خود را در قبال حوزه های علمیه و نظام اسلامی به درستی ایفا کنند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به موضوع آموزش در حوزه های علمیه با وجود شیوع ویروس کرونا ابراز داشت: با توجه به ادامه دار بودن این بیماری و ضرورت غنی سازی آموزش و پژوهش در حوزه های علمیه، استفاده از فضای مجازی در حال حاضر بهترین روش است اما زیرساخت‌ها هنوز آن قوام و دوام لازم را ندارد و در حال پیگیری هستند تا ان شاءالله بهترین بهره را از این فرصت ببریم و البته بهتر است همان‌طور که اشاره شد اساتید محترم برخی جلسات را به صورت حضوری جهت ارزیابی شاگردان تعیین کنند تا طلاب با رفع اشکال و ارائه تقریرات درسی، ارتباط خود را با حوزه و استاد حفظ کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری،مسئولیت اجتماعی حوزویان را یکی از موضوعات مهم دانست و گفت: حوزه در قبال مشکلات اقتصادی و اجتماعی باید ورود داشته باشد و در قدم اول نسبت به آگاهی سازی و اطلاع رسانی از دلایل این مشکلات در بین مردم اقدام کند و در بخش دیگر نسبت به تذکر و ارائه راهکار به مسئولین فعالیت نماید. البته باید به صورت دقیق و کارشناسی شده مشکلات کشور را دسته بندی و اولویت بندی کرده و جلساتی نیز با مسئولین برگزار نماید و مطالبات حوزه از قوای سه گانه را در موضوعات مختلف ارائه و پیگیری کند. در این رابطه جامعه مدرسین یک بسته جامع تهیه کرده است که مقرر شد جلساتی با هیئت رئیسه مجلس و کمیسیون‌های آن برگزار کند تا ان شاءالله شاهد رفع مشکلات جامعه در بخش‌های مختلف باشیم.

امام جمعه شهرمقدس قم با اشاره به اهمیت وحدت و هوشیاری حوزویان خاطرنشان کرد: دشمن برای جدایی و تفرقه و گسست بین مردم و روحانیت و نظام تلاش می کند اما هنوز موفق نشده است اما باید همه هوشیار باشیم چرا که دشمن در طول تاریخ برای ضربه زدن به اسلام از هیچ کاری فروگذار نکرده است و در عصر حاضر هم با تمام قوا به صحنه آمده است که در مقابل ما حوزویان نیز باید با یک صدای واحد در مقابل آن‌ها  تجهیز شویم چراکه همه ما یک آرمان الهی داریم و آن آرمان دفاع از اسلام، نظام اسلامی و ولایت فقیه است.

آیت الله حسینی بوشهری همچنین در رابطه با مسئله فرهنگ و معنویت در جامعه گفت: حوزه علمیه باید تلاش و جدیت بیشتر در عرصه معنوی کشور داشته باشد و در شرایط حال حاضر جامعه و گسترش ویروس کرونا ما باید در کنار مردم به فضای معنوی جامعه توجه داشته باشیم و با همفکری و همراهی مراکز حوزوی و تبلیغی، معنویت را در جامعه گسترش دهیم چراکه دشمن از این نقطه می‌خواهد نفوذ و ضربه بزند و ما همان‌طور که در دوران دفاع مقدس با روح معنویت توانستیم پیروز میدان شویم در این دوران نیز با همین سلاح معنویت به مبارزه و ان شاء الله به پیروزی خواهیم رسید و در بحث مواسات مؤمنانه و ایجاد فضای معنوی حوزه باید تجدید قوا کند و یک‌بار دیگر حرکت‌های جهادی و فراگیر خود را گسترش دهد.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به اهمیت جایگاه انجمن‌های علمی حوزه و کرسی‌های آزاداندیشی ابراز داشت: باید از این ظرفیت علمی استفاده کرد و با به روز آوری پژوهش‌ها و بومی سازی حوزوی آن‌ها از این توانایی بهره برد و در بحث مرکز علمی و تحقیقی باید حوزه یک مرکز قوی ایجاد کند تا در کنار مراجع معظم تقلید که کار سنگین فقاهت، استفتاء و زعامت حوزه ها را بر عهده دارند؛ این مرکز به عنوان عقبه علمی و فکری حوزه، مسائل نو پیدا و مورد  نیاز نظام اسلامی را طرح و بررسی و ارائه نظر کند.

ایشان درپایان اظهارداشت: همه باید برای حوزه های علمیه تلاش کنیم تاحوزه ای انقلابی در تراز نظام اسلامی داشته باشیم؛ و حوزه به آن اعتلا و رشد و پویایی مورد انتظار برسد. ان شاءالله

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی اردهالی دبیر تشکل اساتید و دیگر اعضای محترم هیئت رئیسه تشکل اساتید، پیشنهادات، خواسته ها و همچنین دغدغه های خود را ارائه نمودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *