به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله حسینی بوشهری، نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار اعضای هیأت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در دفتر جامعه مدرسین برگزار شد، اظهار داشت: در دوره جدید شورای عالی حوزه های علمیه و در چند جلسه اخیر، دغدغه های هیأت رئیسه مجمع نمایندگان را در دستور کار خود قرار دادیم که موضوع مسکن، معیشت طلاب و همچنین منابع پایدار حوزه از جمله آنهاست تا ان شاءالله بتوانیم به راهکارهای جدیدی برای حل این مشکلات برسیم.
آنچه که برای شورای عالی حوزه های علمیه حائز اهمیت است، همین دغدغه های طلاب و فضلا است و برای حل آن تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: ما نظرات، پیشنهادات و انتقادات طلاب و فضلا را شنیده و آن را حمل بر دلسوزی می کنیم؛ برخی از طلاب و فضلا در کانال ها و گروه های خود انتقاداتی را نسبت به مسئولان حوزه داشته و شاید سخنان تیزی از آنان شنیده شود؛ اما تاکنون عکس العملی نشان نداده و قرار هم نیست عکس العملی داشته باشیم؛ چراکه خواهان فضایی هستیم تا تمام سخنان شنیده شود و از آن بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات امروز طلاب، مسئله مسکن است و از آن اطلاع داریم، بیان داشت: بودجه های عمرانی حوزه در سه سال اخیر به صفر یا حداقل خود رسیده است؛ اما شورای عالی حوزه؛ به خصوص آیت الله اعرافی تلاش های بسیاری را انجام داده و همان مقداری هم که سرپا مانده است، از تلاش های ایشان و برخی افراد بوده و این مسئله برای ما دارای اهمیت است. وضعیت امروز مسکن بسیار مشکل آفرین و معضل جدی است و به دنبال آن هستیم تا بتوانیم به طرح های روشنی در این رابطه برسیم.
وی افزود: شهرک مهدیه، یکی از مکان هایی است که می تواند مشکل مسکن برخی از طلاب را حل نماید؛ اما متأسفانه برخی از منازل به دلیل فرسودگی، نیازمند تعمیر بوده و باید فکری برای حل این مشکلات شود.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه به موضوع هجرت علمای بلاد که مورد اشاره هیأت رئیسه مجمع نمایندگان بود، اشاره کرد و گفت: پتانسیل و ظرفیت مجمع نمایندگان طلاب برای هجرت طلاب فاضل به استان های خود بالاست و باید از این ظرفیت استفاده کرد. در مسئله هجرت طلاب، آنچه که مورد نظر رهبر معظم انقلاب بود، حاصل نشد و طلابی هجرت کرده اند که در ابتدای راه تحصیل بوده و باید بیشتر برای کسب علم در قم می ماندند؛ هدف، هجرت بزرگان جاافتاده و نقش آفرین در حوزه بود که این مسئله به صورت درست عملیاتی نشد و باید از ظرفیت مجمع نمایندگان برای تحقق این مهم استفاده کرد؛ البته عزیزانی که اکنون در حال گذران طرح هجرت هستند، افرادی مفید و تأثیرگذار بوده و کارهای مهمی را به نتیجه رسانده اند و ما تلاشهای آنها را ارج می نهیم. اما برای تحقق کامل مسأله هجرت، شما بزرگواران به عنوان هیأت رئیسه از نمایندگان طلاب بخواهید تا افراد دارای جایگاه علمی را شناسایی کرده و برای حضور آنان در استانها برنامه ریزی نمایند؛ بنده هم حاضرم در این جهت همکاری و همفکری داشته باشم.
وی همچنین افزود: امروز هجرت در قالب تدریس وجود دارد؛ گرچه امکانات مالی برای این اساتید محدود است و گاهی جذب برخی نهادها و ارگان های دیگر می شوند؛ اما باید بانک اطلاعات قوی در اختیار مجمع نمایندگان طلاب وجود داشته باشد تا بتوانیم از ظرفیت فضلا برای فضاهای گوناگون بهره ببریم. ما برای تحقق هجرت علما، نیازمند اقدام عملی هستیم؛ تنها وجود طرح برای انجام یک کار کافی نیست؛ بلکه باید همتی پشت آن قرار گیرد تا به مرحله انجام برسد.
امام جمعه شهر مقدس قم با اشاره به اهمیت جایگاه مساجد و ضرورت فعالیت روحانیت در این عرصه گفت: امروز بسیاری از مساجد کشور روحانی ندارند و باید از ظرفیت حوزه های علمیه برای فعال شدن هر چه بیشتر مساجد استفاده کرد.
عضو مجلس خبرگان در ادامه به طرح کادرسازی برای نظام که از سوی یکی از اعضای هیأت رئیسه مجمع نمایندگان مطرح شد، اشاره کرد و گفت: برای این مهم، کارهایی مبنایی در حوزه آغاز شده و بخش های مختلفی در حال انجام آن هستند که برای مشاهده محصولات این بخش ها زمان لازم است؛ اما بنده معتقدم مجمع نمایندگان طلاب می تواند با تهیه بانک اطلاعات از طلاب عالم و فاضل در دو بخش کمک رسانی داشته باشد؛ بخش اول همان مسئله هجرت است که به آن اشاره شد و بخش دوم، معرفی این عزیزان برای مسئولیت هایی است که امروز نیازمند به افراد فاضل و متخصص برای آن مسئولیت ها هستیم.
اگر چنین بانک اطلاعاتی وجود داشته باشد، می توانیم از ظرفیت های افراد جدید و متخصص برای مسئولیت های مختلف بهره ببریم؛ مشکل امروز ما نداشتن شخص نیست؛ بلکه نشناختن افراد فاضل و خبره است.
آیت الله حسینی بوشهری در ادامه به موضوع معیشت طلاب اشاره کرد و گفت: در حضور شما عزیزان، از آیت الله اعرافی تقدیر می کنم که حقیقتا تلاش های بسیار و رایزنی های فراوانی را انجام داده و تسهیلاتی هم برای طلاب و فضلا فراهم شد؛ اما متأسفانه جوابگوی نیازهای طلاب نیست و باید به دنبال منابع پایداری باشیم که بتواند مشکل امروز حوزه را حل نماید.
ایشان با اشاره به ضرورت ارتقاء مجمع نمایندگان طلاب و فضلا بیان داشت: اصل طرح ارتقاء مجمع نمایندگان خوب است؛ چراکه این مجمع نقش واسط میان بزرگان و بدنه حوزه داشته و می تواند مشکلات بسیاری را حل نماید.
وی به موضوع حضور دو نفر از مجمع نمایندگان طلاب در جلسات شورای عالی حوزه برای دفاع از طرح های مجمع نمایندگان اشاره کرد و اظهار داشت: مجمع نمایندگان طلاب دو نفر را مشخص نماید تا در جلساتی که قرار است طرح های مجمع نمایندگان در شورای عالی حوزه مطرح شود، به دفاع از طرح ها بپردازند و این حق طبیعی مجمع نمایندگان است.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه پیشنهاد برگزاری جلسات فصلی با حضور رؤسای مجامع استانی مجمع نمایندگان را مثبت ارزیابی کرد و افزود: حتما این کار انجام شود؛ چراکه از نظرات و پیشنهادات رؤسای مجامع استانی استفاده می کنیم و گاهی یک نفر، طرح یا ایده ای را مطرح می کند که بسیار کارگشاست.
ایشان خاطرنشان ساخت: یکی از کارهایی که مجمع نمایندگان طلاب و فضلا باید انجام دهد، شناسایی طلاب درس خوان و نخبه و همچنین شناسایی طلابی است که تحصیل را کنار گذاشته اند، تا برای همه این عزیزان برنامه داشته باشیم و اگر نیازمند به کمک هستند، کارهایی را برای آنان انجام دهیم.
عضو جامعه مدرسین تصریح کرد: شناسایی افرادی که زمینه رشد دارند از عهده نمایندگان بر می آید و این عزیزان باید به مسئولان ذی ربط معرفی شوند تا مورد حمایت قرار گیرند.
آیت الله حسینی بوشهری به موضوع تبلیغ نیز اشاره کرد و گفت: آیت الله اعرافی پیگیر موضوع تبلیغ طلاب بوده و امروز با وجود ویروس منحوس کرونا در کشور، نیازمند استفاده از ظرفیت طلاب در فضای مجازی هستیم و صحبت هایی نیز در این زمینه با دفتر تبلیغات اسلامی انجام شده است تا این کار در ماه محرم توسعه بیشتری پیدا کند.
وی با اشاره به موضوع منابع پایدار حوزه اظهار داشت: ایجاد منابع پایدار برای حوزه های علمیه جزو برنامه های ماست و آنچه که امروز با آن مواجه هستیم، با مطلوب ما فاصله دارد و به دنبال احیاء موقوفات حوزوی هستیم.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه همدلی، همکاری و کمک به یکدیگر را از برنامه های شورای عالی دانست و گفت: بنای ما بر این است که با بخش های گوناگون از جمله مجمع نمایندگان طلاب، جلساتی را داشته باشیم.
ایشان در ادامه توصیه های خود، حوزه انقلابی را بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: امروز حوزه ما انقلابی است و باید فضایی را ایجاد کنیم که بُعد انقلابی حوزه بیش از این رشد پیدا کند؛ البته برخی هم در حوزه حضور دارند که استثناء هستند؛ ولی کلیت امروز حوزه های علمیه، انقلابی است.
آیت الله حسینی بوشهری در پایان اظهار داشت: همه باید برای حوزه تلاش کنیم تا حوزه ای انقلابی متناسب با نیازهای نظام داشته باشیم. ان شاءالله
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه ریاست محترم مجمع نمایندگان طلاب حجت الاسلام و المسلمین حسینی نژاد و اعضای هیئت رئیسه گزارشی از فعالیتها، پیشنهادات و همچنین خواسته ها و دغدغه های طلاب را ارائه نمودند.