دیدار آیت الله یزدی با دبیر کنگره حضرت آمنه(‌س) مقدسه حضرت فاطمه معصومه(س)

حضرت آیت‌الله یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار  دست‌اندرکاران کنگره حضرت آمنه (س) ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س) گفتند: روایات متعددی در کتب شیعه و اهل سنت وجود دارد که به مرتبه‌ای از خلقت پیامبر(ص) و ائمه(ع) به غیر از خلقت جسمانی ایشان بر روی زمین اشاره شده است. اهل سنت هم تعدادی روایات درباره مقام خلقت اولیه پیامبر(ص) و حضرت امیر(ع) دارند که قابل نفی کردن نیست.

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین، رئیس شورایعالی جامعه مدرسین با اشاره به حدیث نبوی  «کنت نبیا و آدم بین الماء و الطین» من نبی بودم آنگاه که آدم بین آب و خاک بود،گفتند: عقیده شیعه این است همه ۱۴ معصوم(ع) دارای چنین مقامی هستند چون همگی نور واحدند و پیامبر(ص) اصل این نور است. از این روست که حضرت خود را اولین مخلوق نامید. آفرینش پیامبر (ص)  قبل از همه پیامبران بوده است در حالی که  ایشان آخرین پیامبری بودند که مبعوث شدند.
عضو فقهای شورای نگهبان با تاکید بر اینکه اگر کسی توان فهم این احادیث را ندارد نباید آن ها را انکار کند گفت: روایاتی وجود دارد که مربوط به امور غیبی است و درک آن برای مردم عادی مشکل است، باید احتمال بدهد این احادیث نکته‌ای دارند که برای او قابل درک نیست.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مقام بالای حضرت آمنه بیان داشتند: از آن جا که با فضلیت‌ترین انبیاء و حجت‌های الهی، حضرت رسول (ص) است، مادر ایشان والاتر و کاملتر از مادر سایر انبیاء و اولیاء حق می‌باشد چرا که شخصیتی چون حضرت آمنه، مادر پیامبر(ص) است که حضرت حق در شأن او فرمود: «لولاک لما خلقت الأفلاک».
گفتنی است در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام  فلاحی مشاور فرهنگی تولیت گزارشی از فعالیت های فرهنگی آستان مقدسه حضرت معصومه (س) خدمت حضرت آیت‌الله یزدی ارائه دادند.
حجت‌الاسلام فلاحی در ادامه ابراز نمودند پس از  انقلاب این اقدام را منشاء اثرات و خدمات دانست و گفت: در سال ۱۳۹۵ به تولیت حرم حضرت معصومه (س) پیشنهاد شد که کنگره ای با نام بانوان هاشمی برگزار شود که از جمله این بانوان، حضرت آمنه(س) مادر حضرت رسول(ص) بودند. بنابراین نویسندگان مختلفی با آستان مقدسه همکاری داشتند و آثاری هم تولید شد.
حجت‌الاسلام  آقای عباسی ریس اداره پژوهش آستان مقدسه حضرت معصومه (س) در پایان، معرفی چهره‌های تأثیرگذار در تاریخ اسلام مثل حضرت معصومه(س)، علما و دیگر بزرگان را از جمله خدمات فرهنگی، علمی و پژوهشی صورت گرفته برشمردند و افزودند: سال ۱۳۸۵ نیز کنگره حضرت معصومه(س) برگزار و از آثار بیش از ۵۰ نفر از نویسندگان مختلف رونمایی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *