نامه‌ به‌ محضر حضرت‌ امام‌ و درخواست‌ اعلام‌ نظر از ایشان‌ درباره‌ برنامه‌های‌ رادیو و تلویزیون‌

نامه‌ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به‌ محضر حضرت‌ امام‌ و درخواست‌ اعلام‌ نظر از ایشان‌ درباره‌ برنامه‌های‌ رادیو و تلویزیون
در تاریخ ۰۸/۰۸/۱۳۶۴

 

بسم الله الرحمن الرحیم‏

محضر مبارک‌ رهبر کبیر انقلاب‌ اسلامی‌ ایران‌ آیت‌ الله العظمی‌ الامام‌ خمینی‌

سلام‌ علیکم‌، با تحیت‌ و دعای‌ خیر برای‌ سعادت‌ و سلامت‌ آن‌ جناب‌ معروض‌ می‌دارد:

بارها از دفتر جامعه‌ مدرسین‌ و یا از اعضاء جامعه‌ در مورد برنامه‌های‌ رادیو و تلویزیون‌ سؤال‌ شده‌ است‌، وقتی‌ این‌ سؤالات‌ و ایرادات‌ با برخی‌ از مسؤولین‌ در میان‌ گذاشته‌ می‌شود می‌گویند حضرت‌ امام‌ برنامه‌ها را زیر نظر دارند و هر جا خلاف‌ شرع‌ مقدس‌ باشد ارشاد می‌فرمایند، و نمونه‌هایی‌ را هم‌ ذکر می‌کنند، و سکوت‌ معظم‌ له‌ را در سایر موارد مجوز برنامه‌ها می‌دانند.

البته‌ می‌دانیم‌ رادیو و تلویزیون‌ در این‌ چند سال‌ در اسلامی‌ کردن‌ برنامه‌ها بسیار تلاش‌ کرده‌ و برنامه‌های‌ مفید و ارزشمند نیز تهیه‌ و ارائه‌ نموده‌ که‌ سزاوار تشکر و تقدیر است‌ ولی‌ چون‌ حرکت‌ اصلاحی‌ تا وقتی‌ که‌ احساس‌ نقص‌ و عیب‌ کنند ادامه‌ می‌یابد، و در غیر اینصورت‌ از حرکت‌ به‌ سوی‌ اسلامی‌ شدن‌ کامل‌ باز می‌ایستند و روند اصلاح‌ لطمه‌ می‌بیند، لذا بر آن‌ شدیم‌ که‌ نمونه‌هایی‌ را که‌ به‌ عنوان‌ ایراد ذکر شده‌ است‌ یادآوری‌ نماییم‌ و از آن‌ جناب‌ بخواهیم‌ نظر مبارکتان‌ را در مورد برنامه‌ها و استدلال‌ مزبور بیان‌ فرمایند:

۱ـ آلات‌ موسیقی‌ رژیم‌ سابق‌ هم‌ اکنون‌ نیز در مراکز رادیو و تلویزیون‌ بکار برده‌ می‌شود، و احیاناً پاره‌ای‌ از موسیقها مطرب‌ است‌، و نیز پاره‌ای‌ از آهنگها و آوازها مطرب‌ و متناسب‌ با مجالس‌ لهو و لعب‌ است‌.

۲ـ فیلمهای‌ خارجی‌ که‌ اعمال‌ و اخلاق‌ و فرهنگ‌ غربی‌ و شرقی‌ را نشان‌ می‌دهد، و در نفوس‌ نوجوانان‌ تأثیر فراوان‌ دارد بدون‌ هیچ‌ نقد و حاشیه‌ و ایرادی‌ ارائه‌ می‌شود، هر چند از جهاتی‌ هم‌ مفید و یا موجب‌ سرگرمی‌ است‌.

۳ـ در پاره‌ای‌ از فیلمهای‌ خارجی‌ اضافه‌ بر آنکه‌ زنان‌ بی‌ حجاب‌ و اکثراً آرایش‌ کرده‌ دیده‌ می‌شود که‌ بی‌ پروا با مردان‌ نامحرم‌ معاشرت‌ و گفتگو می‌کنند گاهی‌ صحنه‌هایی‌ از شرب‌ خمر نیز وجود دارد که‌ نمایش‌ آن‌ در موهون‌ شدن‌ محرمات‌ الهی‌ بسیار مؤثر است‌، بویژه‌ در نوجوانان‌ که‌ چندان‌ اطلاعی‌ از محرمات‌ شرعی‌ ندارند.

۴ـ گاهی‌ زنان‌ و مردان‌ مختلط‌ سرود می‌خوانند که‌ احیاناً مهیج‌ است‌ و نیز قبح‌ اختلاط‌ زن‌ و مرد و هم‌آوازشدن‌ آنان‌ را نیز در نظر بیننده‌ و شنونده‌ از بین‌ می‌برد و موجب‌ تجری‌ است‌.

۵ـ برخی‌ از مصاحبه‌ کنندگان‌ و مصاحبه‌ شنوندگان‌ مرد و زن‌ به‌ هنگام‌ مصاحبه‌ از نگاه‌ کردن‌ به‌ طرف‌ باکی‌ ندارند با آنکه‌ بیش‌ از وجه‌ و کفین‌ هم‌ پیداست‌ و بعد عین‌ این‌ منکر در تلویزیون‌ پخش‌ می‌شود.

البته‌ وضع‌ داخلی‌ اداره‌ رادیو و تلویزیون‌ هم‌ از نظر گریم‌ کردنها و معاشرتها مسائلی‌ دارد که‌ از بحث‌ فعلی‌ خارج‌ است‌. و همچنین‌ معلوم‌ است‌ که‌ تهیه‌ فیلمهای‌ تلویزیونی‌ مستلزم‌ صرف‌ مبلغ‌ زیادی‌ از بیت‌ المال‌ مسلمین‌ است‌. مستدعی‌ است‌ ما را راهنمایی‌ فرمایید تا در پاسخ‌ اینگونه‌ سؤالات‌ بتوانیم‌ جواب‌ مناسبی‌ بدهیم‌.

بقای‌ عمر شریف‌ را با عزت‌ و موقعیت‌ کامل‌ جهت‌ حفظ‌ اسلام‌ و مقابله‌ با استکبار جهانی‌ مسئلت‌ می‌داریم‌.

ارادتمندان‌ شما
جامعه‌ مدرسین‌ حوزه‌ علمیه‌ قم‌
احمد آذری‌ قمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب