خبرروز ۱۳۹۸/۰۷/۲۳

  • رهبر معظم انقلاب از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی عیادت کردند
  • حضرت آیت‌الله یزدی: مراسم اربعین نشان می‌دهد اهداف حضرت اباعبدالله(علیه‌السلام) مورد توجه بشریت قرار گرفته است
  • رئیس قوه قضائیه: مسئولان، نهادهای قانونی نظیر شورای نگهبان را تضعیف نکنند
  • آیت‌الله عبداللهی: راهپیمایی اربعین اقتدار اسلام و عزت ملت‌های مسلمان را نشان می‌دهد
  • حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی: پیاده‌روی اربعین مظهر زنده نگه‌داشتن عدالت و مبارزه با ظلم است
  • ضربه بزرگ اطلاعات سپاه به سازمان اطلاعاتی فرانسه و اسرائیل

 

** جام جم ۹۸/۷/۲۳
*  دولت مجوز الحاق به پالرمو را دریافت نکرده است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به پایان مهلت یک‌ساله بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو در مجمع تاکید کرد: با پایان زمان قانونی، دولت مجوز الحاق به کنوانسیون پالرمو را دریافت نکرده است.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار توییتی، نوشت: «لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو، پیش از این به دلیل مغایرت با سیاست‌های کلی نظام (بند ۲ اصل۱۱۰) در هیات‌عالی نظارت رد شد. بنابراین طبق مقررات ابلاغی رهبر انقلاب، شورای نگهبان، لایحه را مغایر اصل ۱۱۰ دانست. با پایان زمان قانونی، دولت مجوز الحاق به پالرمو را دریافت نکرده است.»
** همشهری ۹۸/۷/۲۳
*  مجلس تجاوز به خاک سوریه را محکوم کرد
نمایندگان مناطق کردنشین مجلس در نطق‌ها و تذاکراتشان به سیاست اخیر ترکیه در مناطقی از سوریه تاختند و در نهایت نمایندگان مجلس با صدور بیانیه‌ای خواستار حمایت جمهوری اسلامی ایران از کردهای سوریه شدند.
در این بیانیه که به امضای بیش از۱۵۰ تن از نمایندگان رسیده، آمده است: «در دنیایی که حاکمان آن دم از برادری، عدالت و حمایت از مظلوم می‌زنند، سکوت ننگین سازمان‌های بین‌المللی در تاریخ مثل همیشه ثبت خواهد شد. سکوت سیاسی دولت‌های مدعی حقوق بشر و سازمان ملل در تاریخ خواهد ماند.
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی در اعتراض به حمله نظامی ترکیه به مردم بی‌دفاع سوریه سفر خود را به ترکیه لغو می‌کند و این قابل تقدیر و تشکر است.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر خود لازم می‌دانیم که از مظلومان کرد سوریه دفاع و حمایت کرده و انتظار داریم که دولت جمهوری اسلامی ایران که حامی مظلومان است، از طرق مختلف حمایت خود را از مظلومان کرد سوریه اعلام کند.»
** کیهان ۹۸/۷/۲۳
*  رهبر معظم انقلاب از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی عیادت کردند
حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در یکی از بیمارستان‌های تهران از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی عیادت کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این عیادت، در جریان روند درمان آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی قرار گرفتند و گفتند: وجود جنابعالی برای مردم و حوزه‌های علمیه بسیار با برکت است و از خداوند متعال سلامتی و عافیت کامل شما را مسألت می‌کنیم.
*  ضربه بزرگ اطلاعات سپاه به سازمان اطلاعاتی فرانسه و اسرائیل
سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای از دستگیری «یکی از سرشاخه‌های سراب رسانه‌ای دشمن و جنگ روانی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران» «طی یک عملیات پیچیده با حربه فریب اطلاعاتی خبر داد.
سازمان اطلاعات سپاه، در این عملیات حرفه‌ای، هوشمندانه و چند وجهی با به کارگیری روش‌های نوین اطلاعاتی و شگردهای ابتکاری، سرویس‌های بیگانه را مدیریت و فریب داد و «روح الله زم» سرشبکه سایت ضد انقلاب و معاند «آمدنیوز» را دستگیر کرد.
در این اطلاعیه آمده است، زم علی رغم آنکه «تحت هدایت سرویس اطلاعاتی فرانسه و حمایت وپشتیبانی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی» بوده، در دام افتاده است.
شاید به دلایل امنیتی اعلام جزئیات نحوه دستگیری زم فعلا میسر نباشد اما افکار عمومی انتظار دارد هر چه سریع‌تر عوامل خارجی این شبکه معاند و وابسته به بیگانگان معرفی شده و محاکمه و مجازات شوند.
** شرق ۹۸/۷/۲۳
*  «سابیتی» با ۱۴۰ هزار تن نفت خام تا ۹ روز آینده وارد بندرعباس می شود
محمد راستاد مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی میزان محموله نفت کش را ۱۴۰ هزار تن نفت خام اعلام کرد و گفت: با اقدامات به موقع توسط دریانوردان حاضر در نفت کش سابیتی و مدیریت حادثه، از ادامه نشت نفت از کشتی و ایجاد آلودگی جلوگیری به عمل آمده است و این نفتکش تا ۹ روز آینده وارد بندرعباس می‌شود.
*  حفظ برجام در گرو گام‌های مثبت اعضای باقی مانده است
هیئت‌های متخصصان بریتانیایی و چینی دیروز در تهران درباره همکاری در باز طراحی و مدرن سازی راکتور اراک با مقامات سازمان انرژی اتمی گفت و گو کردند.
کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این جلسه، با بیان اینکه برجام بار دیگر همه ما را در پشت یک میز جمع کرده است، گفت: «در حال حاضر برجام از شرایط مناسبی برخوردار نیست و با وجود اینکه ایران به تمام تعهداتش عمل کرده، به دلیل برآورده نشدن منافع برجام برای ایران، جمهوری اسلامی گام‌هایی را در جهت کاستن از میزان تعهدات خود برای ایجاد توازن بین تعهدات و حقوق خود برداشته است.»
وی با بیان اینکه حفظ این توافق ارزشمند در گرو اجرای گام‌های مثبت از سوی طرف‌ها باقی مانده در برجام است، اظهار کرد: «مدرنیزه کردن رآکتور آب سنگین خنداب (اراک) یکی از مهم‌ترین موضوعات برجام است که همکاری در این راستا می‌تواند پیام مثبتی به جهانیان منعکس کند.
** ایران ۹۸/۷/۲۳
*  تحریم‌های یکجانبه  نمونه آشکار نقض حقوق بین‌المللی است
رئیس مجلس در مجمع اجلاس اتحادیه بین‌المجالس جهانی در رابطه با موضوعات مختلفی همچون مسائل منطقه‌ای، بین‌المللی و تحریم‌های ایران سخنرانی کرد. علی لاریجانی در این سخنرانی گفت: یکی از آسیب‌های جدی، استفاده برخی دولت‌ها از حربه تحریم اقتصادی است که باعث گردیده قواعد و تعهدات بین‌المللی صدمه‌ جدی ببیند؛ بویژه اینکه در بسیاری از موارد، استفاده از تحریم‌های یکجانبه، غیرقانونی یا همان تروریسم اقتصادی به عنوان ابزاری جهت پیشبرد اهداف سیاست خارجی نامشروع برخی قدرت‌ها مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت امریکا صلح، ثبات و امنیت جهانی را در معرض خطر قرار داده است، افزود: نمونه‌ آشکار و عینی نقض قوانین و حقوق بین‌المللی، خروج دولت کنونی ایالات متحده امریکا از توافقنامه برجام و متعاقب آن، اعمال تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
*  صادرات ۷۰ میلیون تن کالای غیرنفتی
مهدی میراشرفی، رئیس کل گمرک ایران میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در ۶ ماه نخست امسال را ۷۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: ارزش این کالاها ۲۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار است.
وی افزود: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد رشد داشته است. میراشرفی میزان واردات کالا در ۶ ماه نخست امسال را ۱۶ میلیون تن اعلام کرد و گفت: ارزش این کالاها ۲۱.۳ میلیارد دلار بوده است.
وی اظهار داشت: اکنون از نظر صادرات و واردات در نقطه سربه سر هستیم ولی اگر این تعدیل لحاظ نشود باز هم تراز تجاری کشور مثبت است.
** جمهوری اسلامی ۹۸/۷/۲۳
*  پایان یافتن جنگ یمن گره روابط ایران و عربستان را باز می‌کند
حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور در نشستی با خبرنگاران رسانه‌های ‏ داخلی و خارجی:
– برای حل مشکلات و مسائل منطقه‌ای، موضوع یمن موضوعی مهم است که اگر در آنجا به پایان جنگ منتهی شویم یکی از گره‌های منطقه ازجمله روابط ایران و عربستان باز خواهد شد.
– برای اینکه از طریق گفتگو مسائل و مشکلات منطقه را با کشورهای منطقه از جمله عربستان حل و فصل کنیم، مشکلی نداریم.
– راه‌حل تامین امنیت ترکیه و رفع نگرانی‌هایش نسبت به شمال سوریه، حضور ارتش سوریه در این منطقه است.
– روابط تهران و امارات در ماه‌های اخیر بهتر از گذشته است و روند به سمت و سوی بهبود روابط است.
– در سفر به سازمان ملل، دو پیام رسا به جهان دادیم، یک پیام رسا این بود که ایران دنبال صلح در منطقه است و به دنبال ناامنی، آشوب و جنگ نیست و این پیام پذیرفته شد. پیام دیگر این بود که به دنیا اعلام کردیم ما از مذاکره نمی‌ترسیم و این را همه شنیدند که ما آماده‌ایم.
– هر زمانی که بدانم ملاقاتی و جلسه‌ای مشکل ملت ایران را حل می‌کند و منافع ملت ایران را تامین می‌کند، در آینده هم این کار را خواهم کرد و آماده‌ هستم برای فداکاری و ایستادگی و افتخار می‌کنم که برای منافع ملی‌ و ملتم، قربانی شوم.
–  امروز به طور قاطعانه می‌توانیم اعلام کنیم که توطئه‌های آمریکا، استکبار جهانی، صهیونیسم و ارتجاع منطقه، برای زدن آسیب جدی به نظام پایان یافته است و همه آنها اعتراف می‌کنند که با هوشمندی، صبر، مقاومت و ایستادگی از این شرایط بحرانی یا شبه بحرانی، عبور کرده‌ایم.
اگر اروپاییان به تعهدات‌شان در این فرصت برگردند، می‌توانیم به تعهدات کامل‌ برگردیم و اگر آنها همین مسیر را ادامه دهند گام‌های بعدی را در این زمینه برخواهیم داشت.
** جوان ۹۸/۷/۲۳
*  کشف ۲ مورد عملیات بمب‌گذاری در مسیر زائران اربعین در خوزستان
وزیر اطلاعات خبر داد: طی روزهای اخیر دو مورد بمب‌گذاری در مسیر تردد کاروان‌های زائران اربعین حسینی در خوزستان قبل از عملیاتی شدن کشف شد.
حجت‌الاسلام علوی وزیر اطلاعات، در جریان بازدید از پایانه مرزی چذابه در جمع خبرنگاران افزود: همچنین سربازان گمنام امام زمان(عج) در این ارتباط ۵۰ قبضه سلاح را از افرادی که قصد عملیات خرابکارانه داشتند، کشف و ضبط کردند.
وی گفت: با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان(عج) و نیروهای انتظامی، سپاه ، بسیج، ارتش و دستگاه قضا توان هر گونه عملیات تروریستی از معاندان و دشمنان قسم خورده نظام سلب شده است.
*  موساد اظهارات کوهن درباره ترور قاسم سلیمانی و نصرالله را تکذیب کرد
دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) اظهارات منسوب به رئیس این دستگاه درباره ترور سید حسن نصرالله و قاسم سلیمانی را تکذیب کرد.
مسئولان برجسته موساد اعلام کردند که «یوسی کوهن» در مصاحبه‌ای که پنج شنبه روزنامه «مشبحه» متعلق به یهودیان افراطی «حریدیم» منتشر کرده بود، مشارکت نداشته است.
بعد از انتشار مصاحبه مذکور کوهن در معرض انتقاداتی قرار گرفته بود، این اتفاق بعد از آن رخ داد که گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی کوهن را جانشین احتمالی خودش می‌داند.
** آفتاب یزد ۹۸/۷/۲۳
*  امکان گفت‌وگو با ایران درباره منطقه وجود دارد
«ترکی الفیصل»، رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان در مصاحبه با شبکه خبری «سی.ان.ان» گفت که امکان گفت و گو با ایران نه تنها در حوزه خلیج فارس که در خصوص کل منطقه وجود دارد.
ترکی الفیصل که با سکونت در لندن برای ترمیم وجهه مخدوش شده ریاض در منطقه و جهان رایزنی و لابی می‌کند، در مصاحبه با «یکی اندرسون» خبرنگار سی.ان.ان افزود: اگر ایرانی‌ها به دنبال ایجاد صلح و امنیت هستند نه تنها در حوزه خلیج فارس که در کل منطقه امکان بحث و گفت و گو وجود دارد.
وی در عین حال ادعا کرد که اگر ایرانی‌ها خواهان تنش هستند، عربستان و هم پیمانانش آمادگی لازم را دارند.
*  عارف مجددا رئیس فراکسیون امید شد
سخنگوی فراکسیون امید از انتخاب عارف برای ریاست این فراکسیون در آخرین سال کاری مجلس دهم خبر داد. فاطمه سعیدی، در توضیح جلسه مجمع عمومی فراکسیون امید گفت: در این جلسه بعد از ارائه تحلیلی از مسائل سیاسی در موضوعات داخلی و خارجی انتخابات هیئت رئیسه برای سال چهارم کاری مجلس دهم برگزار و اعضای آن انتخاب شدند.
سعیدی، خاطرنشان کرد: در این جلسه آقای عارف به عنوان رئیس فراکسیون انتخاب شدند و سایر ارکان هیئت رئیسه فراکسیون بعد از تعطیلات مجلس انتخاب می‌شود.
** رسالت ۹۸/۷/۲۳
*   نقشه‌راه صادرات غیرنفتی به ۱۵ کشور هدف تدوین شد
رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت گفت: نقشه راه تنظیم بازار و نقشه راه توسعه صادرات باید به‌موازات هم شکل بگیرند که یک ماه آینده این اتفاق خواهد افتاد و علاوه بر نقشه راه صادرات غیرنفتی، نقشه راه برای ۱۵ کشور هدف نیز تدوین شده است.
حمید زادبوم رئیس کل سازمان توسعه تجارت در ادامه گفت: با داشتن راهبرد توسعه صادرات غیرنفتی کشور که از برنامه سوم به بعد شکل گرفت و در سال ۹۱ به‌صورت مصوبه از هیئت وزیران ابلاغ شد، راهبرد توسعه صادرات غیرنفتی داریم که در برنامه چهارم، پنجم و ششم نیز تکرار شده است.
*  ترامپ دروغ می‌گوید
«برنی سندرز» نامزد دموکرات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، ضمن انتقاد شدید به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه، او را به دلیل رها کردن متحدان کرد، یک دروغگو نامیده است.
سندرز در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «ABC»، گفت: «تفاوت من و ترامپ این است که او دروغ می‌گوید و من نه. شمانباید با یک توئیت و گفت‌وگو با اردوغان (رئیس‌جمهور ترکیه) به یک متحدی که ۱۱ هزار نیروی خود را در مبارزه با تروریسم از دست داده، پشت کنید.»
** مردم سالاری ۹۸/۷/۲۳
*  سفر مشاور نخست‌وزیر ژاپن به تهران
مشاور نخست وزیر ژاپن اواخر هفته جاری برای دیدار با مقامات کشورمان راهی تهران خواهد شد.
گفته شده این سفر در راستای تلاش‌های ژاپن جهت کاهش تنش در منطقه و همچنین در روابط ایران و آمریکا انجام می شود. مسئولان کشورمان ضمن استقبال از تلاش‌های ژاپن برای کاهش تنش در منطقه تاکید دارند اقدامات آمریکا از جمله خروج این کشور از برجام و اعمال تحریم‌های حداکثری علیه ایران باعث تنش در روابط دو کشور شده است.
*  بدهکاری هنگفت آمریکا به سازمان ملل
آمریکا با یک میلیارد دلار بدهی به سازمان ملل، بزرگ‌ترین بدهکار به این سازمان است که اخیرا درباره کسری بودجه‌اش هشدار داد. طبق گزارش هیئت آمریکا در سازمان ملل، واشنگتن هنوز ۳۸۱ میلیون دلار بدهی قبلی خود را به سازمان ملل تسویه نکرده و امسال نیز ۶۷۴ میلیون دلار از بودجه این سازمان را به آن پرداخت نکرده است.
** آرمان ۹۸/۷/۲۳
*  لوایح ۳ گانه، ستون‌های مبارزه با فساد
سخنگوی دولت با اشاره به لوایح سه‌گانه مقابله با فساد، آنها را ستون‌های مبارزه ساختارمند با فساد و بازوان اعمال یک خواست عمومی خواند.
علی ربیعی در توئیتر نوشت: دولت لایحه مقابله با فساد را تصویب کرد. پیش از این، لایحه شفافیت روانه مجلس شده بود و لایحه تعارض منافع نیز در راه است. این لوایح سه‌گانه، ستون‌های مبارزه ساختارمند با فساد و بازوان اعمال یک خواست عمومی خواهند بود. راهبرد کارساز فسادستیزی، اصل پیشگیری، مبارزه ساختارمند، ریشه‌ای، پیوسته، همیشگی، همه جانبه، بدون تبعیض و مبتنی بر جامعه همراه با شفافیت افزایش نظارت عمومی و آموزش همگانی است.
*  استارت استیضاح وزیر نیرو
قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر از طرح استیضاح اردکانیان وزیر نیرو در ۲۰ محور خبر داد و گفت که این استیضاح تقدیم هیات رئیسه شده است.
برخی از محورهای استیضاح وزیر نیرو عبارت است از: کوتاهی در مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی کشور؛ عدم رعایت عدالت در توزیع و تامین آب شرب مردم؛ ناتوانی در انجام مهندسی رودخانه‌های کشور و جلوگیری از برداشت بی‌رویه از بستر رودخانه‌ها؛ ناتوانی در تعیین علمی حریم رودخانه‌ها و حفاظت از حریم؛ عدم توان دفاع از انتقال غیرعلمی و غیرکارشناسی آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران و صدور مجوز غیرکارشناسی، عدم توانایی در کنترل سیلاب و تشدید خسارت به مردم و توان رفع تهدیدات آینده. استیضاح وزیر نیرو به امضای بیش از ۲۰ تن از نمایندگان رسیده است که اکثرا نمایندگان شهر‌های شمالی کشور هستند.
** آفرینش ۹۸/۷/۲۳
*  تیم دیپلماتیک آمریکا از سوریه خارج شد
یک مقام رسمی آمریکا می‌گوید تیم دیپلماتیک این کشور که درگیر پروژه‌های ثبات‌زایی (!) در شمال شرق سوریه بوده، این کشور را ترک کرده است.آمریکایی‌ها می‌گویند قصد دارند سایر نیروهای خود را نیز از شمال سوریه خارج کنند. همزمان، دولت دمشق برای اعزام نیرو به مرزهای ترکیه با نیروهای دموکراتیک سوریه که مورد تهاجم ترکیه قرار گرفته‌اند؛ به توافق رسیده است.
** قدس ۹۸/۷/۲۳
*  خاورمیانه بدون آمریکا جای امن‌تری است
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در یادداشتی تحلیلی به تحولات منطقه پرداخته و نوشت:‌به نظر می‌رسد هیئت حاکمه آمریکا بر اساس تجربیات عینی به این جمع بندی رسیده است که معادله قدرت و هندسه سیاسی جهان، به ویژه در قلب آن یعنی خاورمیانه تغییر کرده و ایالات متحده آمریکا بر خلاف تمام تبلیغات پر حجم خود، دیگر نمی‌تواند ادعای سروری مطلق بر امورات نظام بین‌‌الملل را داشته باشد.
وی افزوده است: بیان اعترافات تلخ اما عبرت‌آموز از سوی هیئت حاکمه آمریکا، موجب شده که بسیاری از کشورهای حوزه غرب آسیا، حتی آن گروهی که سال‌ها زمینه‌ساز و میزبان حضور آمریکا در منطقه بوده‌اند به این واقعیت اعتراف کنند که «خاورمیانه بدون آمریکا جای امن‌تری است.»
** خراسان ۹۸/۷/۲۳
*  مسئولان، نهادهای قانونی نظیر شورای نگهبان را تضعیف نکنند
آیت ا… رئیسی رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه با اشاره به تحرکات اخیر در مرز ترکیه و سوریه، این وضعیت را برای مردم مسلمان منطقه تاسف بار خواند و افزود: ورود ترکیه به خاک سوریه، عوارض و تبعاتی دارد که از دید هیچ کس پنهان نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت حرکت همه مردم و مسئولان بر مدار قانون، از مسئولان اجرای قانون اساسی در کشور خواست که نهاد‌های قانونی نظیر شورای نگهبان را که ضامن جمهوریت و اسلامیت نظام است، تضعیف نکنند.
** اعتماد ۹۸/۷/۲۳
*  به کوچک‌ترین تعدی پاسخی سخت و قاطع می‌دهیم
سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه دشمن بر قدرت جمهوری اسلامی ایران اعتراف و اذعان دارد، گفت: «دشمن جرات شلیک حتی یک تیر به سمت ما را ندارد.»
او با اشاره به پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران در برابر هرگونه تعدی، تجاوز یا ماجراجویی دشمن ادامه داد: «دشمنان ما از خبیث‌ترین افراد هستند که از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون بارها علیه این انقلاب و نظام سخن گفته و عمل کرده‌اند که البته این رفتارها و سخنان دشمنان خبیث ما همچنان ادامه دارد اما با این حال، قدرت جمهوری اسلامی ایران، عظمت و اقتدار نظام اسلامی ما به حدی رسیده که دشمن بر این قدرت و صلابت و اقتدار اعتراف و اذعان دارد.»
جانشین فرمانده کل سپاه همچنین گفت: «دشمنان بدانند که در برابر هر تعدی یا کوچک‌ترین حرکتی علیه کشور و انقلاب اسلامی، جوابی سخت، محکم و قاطع دریافت می‌کنند.
** شهروند ۹۸/۷/۲۳
*  لزوم اقدام موثر برای جبران خسارت‌های سیل
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، با تاکید بر لزوم تلاش و پیگیری برای رسیدگی به امور مردم، گفت: «مردم گیلان همواره در تحولات سیاسی، اجتماعی و توسعه کشور نقش ارزشمند داشته‌اند و باید در زمینه خدمت به آنان تلاشی مضاعف صورت گیرد.»
وی با تاکید بر لزوم تلاش و پیگیری برای رسیدگی به امور مردم، تصریح کرد: «باید برای جبران خسارت‌های سیل اخیر به برخی مناطق استان، اقدامات لازم انجام شود.»
معاون اول رئیس جمهوری همچنین به شرایط اقتصادی کشور اشاره و اضافه کرد: «دولت تدبیر و امید برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و کلان در گیلان، جدیت و از فعالیت‌های کارآفرینی نیز حمایت‌های لازم را دارد.
** اخبار خبرگزاری ها و سایت های اینترنتی
اهداف مقدس حضرت اباعبدالله(ع) مورد توجه همه بشریت قرار گرفته است
صداوسیما/ حضرت آیت‌الله یزدی در ارتباط تلفنی با رادیو اربعین با تصریح بر اینکه راهپیمایی اربعین مورد توجه همه علاقه‌مندان و دوستان و شیعیان اباعبدالله(ع) است گفت: از همه بلاد اسلامی و حتی غیر اسلامی در این راهپیمایی شرکت می‌کنند و این نشان می‌دهد که اهداف مقدس حضرت اباعبدالله(ع) مورد توجه بشریت و انسان‌ها قرار گرفته است، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین افزود: حدود ۲۰ میلیون زائر فاصله بین نجف و کربلا را پیاده روی می‌کنند که این دلالت بر وحدت امت اسلامی دارد. عضو شورای نگهبان با بیان اینکه این حضور بزرگ و عظیم علاوه بر ثواب‌های اخروی، نتایج گسترده دیگری نیز دارد، بیان کرد: پیاده روی اربعین قطعا یک حرکت سیاسی مهم است و به همین جهت سفارش می‌کنم نظم و ترتیب و همچنین قوانین در ورودی‌ها و خروجی‌ها مرز‌ها از سوی زائرین عزیز مورد توجه قرار گیرد تا همه این عزیزان ان‌شاء‌الله با صحت و سلامت بروند و برگردند و فشردگی جمعیت خدای نکرده باعث حوادث نشود.
حوزه علمیه با عقیدتی سیاسی ارتش همکاری می‌کند
باشگاه خبرنگاران/ آیت‌الله اعرافی در دیدار رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با قدردانی از قدرت بازدارندگی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: حوزه علمیه آماده است برای تربیت روحانیون مورد نیاز ارتش در رشته‌های تخصصی، تحقیق و پژوهش مرتبط با نیرو‌های مسلح، برگزاری دوره‌های کاربردی و مهارتی، اعزام مبلغ و ارتقای تحصیلی روحانیون با این سازمان همکاری کند.مدیر حوزه‌های علمیه با تشریح جهت گیری انقلاب اسلامی برای تغییر معادلات جهانی افزود: این معادلات در زمینه‌های فکری و معرفتی، علمی و فناوری، اقتصادی، سیاسی و نظامی و امنیتی است که ارتش و نیرو‌های مسلح نقش موثری در تغییر معادلات نظامی و امنیتی دارند.او افزود: روح بیانیه گام دوم انقلاب نیز در همین جهت است و نیرو‌های مسلح جایگاهی رفیع در این زمینه دارند.
راهپیمایی اربعین اقتدار اسلام و عزت ملت‌های مسلمان را نشان می‌دهد
تسنیم/ آیت‌الله عبداللهی با اشاره به اهمیت مراسم اربعین حسینی اظهار داشت: زائران اباعبدالله(ع) با ایثار و وحدت و محبت در اربعین شرکت کرده و این موضوع یک حرکت بی‌نظیر بین‌المللی  و حماسه معنوی است که اقتدار اسلام و عزت ملت های مسلمان را نشان می‌دهد. عضو جامعه مدرسین تصرسیح کرد: اربعین یک حرکت بی نظیر جهانی است که دارای آثار و خصوصیات ماندگاری است. وی افزود: مراسم اربعین منشاء تمدن جدید و حرکتی در برابر دنیای مادی است، دنیای استبکار جهانی  وغرب با همه سرمایه گذاری های مادی که انجام می دهد سعی دارد مردم را از معنویت و اسلام و عرفان دور کند ولی اربعین  دربرابر آن حاکمیت پیدا می کند.
پیاده‌روی اربعین مظهر زنده نگه‌داشتن عدالت و مبارزه با ظلم است
حوزه/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین رجبی بابیان این‌که حضور در پیاده‌روی اربعین ارزشمند و دارای ثواب بسیاری است، گفت: پیاده‌روی اربعین مظهر دفاع و زنده نگه‌داشتن عدالت و مبارزه با ظلم است. عضو جامعه مدرسین ادامه داد: راهپیمایی اربعین از یک منظر نشان وحدت امت اسلامی بر محور ولایت و امام حسین (ع) است که به‌صورت عینی قابل‌مشاهده و بررسی است و از سوی دیگر این حرکت نشان‌دهنده‌ی الگویی از سبک زندگی اسلامی و همدلی امت است.وی تصریح کرد: پیاده‌روی اربعین مصداق بارز “اشداء علی الکفار رحماء بینهم” است که در توصیف جامعه اسلامی در قرآن آمده است.
امنیت عربستان را تقویت می‌کنیم تا بتواند از خود دفاع کند
فارس/ نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که عربستان شریک امنیتی آمریکا بوده و واشنگتن با ریاض منافع مشترکی دارد.برایان هوک افزود: «بسیار مهم است که منطقه بتواند به توان بازدارندگی در مقابل تهران دست پیدا کند و جامعه بین‌الملل باید ایران را مورد بازخواست قرار دهد.»هوک در ادامه این مصاحبه گفت که ایران باید همانند دیگر کشورهای جهان رفتار کند در غیر اینصورت شاهد فروپاشی اقتصادش خواهد بود و تا زمانی که ایران دیپلماسی را با خشونت پاسخ دهد به فشارها علیه تهران ادامه داده خواهد شد.وی به تصمیم واشنگتن برای اعزام نیرو و تجهیزات بیشتر به عربستان اشاره کرد و گفت که این اقدام سبب خواهد شد تا عربستان در جایگاه بهتری قرار بگیرد و در تقویت امنیت عربستان مشارکت خواهیم کرد تا این کشور بتواند از خود دفاع کند.
ترامپ: بگذارید اسد با ترکیه بجنگد
تسنیم/ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد کشورش حاضر نیست برای دفاع از «سرزمین دشمن» بجنگد و دولت سوریه باید برای دفاع از کُردها و خاک خود با ترکیه بجنگد.ترامپ در پیامی توئیتری نوشت: «پس از شکست دادن حکومت داعش به‌طور ۱۰۰ درصد، من بخش عمده نیروهایمان را از سوریه خارج کردم. بگذارید سوریه و اسد از کُردها دفاع کنند ما ۷۰۰۰ مایل دورتر هستیم.» رئیس‌جمهور آمریکا همچنین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد به زودی با صدور یک فرمان اجرایی تحریم‌های جدیدی علیه ترکیه به دلیل عملیات این کشور در شمال سوریه اعمال خواهد کرد.
خنثی شدن عملیات تروریستی در سامرا
مهر/ ستاد فرماندهی عملیات سامرا موفق به کشف و خنثی سازی طرح تروریست های داعش برای حمله به زائران اربعین حسینی (ع) شدند. در این عملیات دو تروریست به هلاکت رسیدند و کمربندهای انفجاری آنان و چهار بمب دست ساز دیگر کشف و ضبط شد.
 قانون به درستی جایگاه و اختیارات رئیس جمهور را معین کرده است
فارس/ سخنگوی شورای نگهبان در صفحه شخصی خود در توئیتر مطلبی درباره اختیارات رئیس جمهور منتشر کرد که متن آن به شرح زیر است:همانطور که اصل ۱۱۳ بدرستی جایگاه و اختیارات رئیس جمهور را معین کرده، اصل ۹۸ نیز تفسیر را بر عهده شورای نگهبان نهاده است، که این تفسیر عین قانون اساسی بوده و بر همگان لازم الاجراست.  کدخدایی  افزود:ضمن اینکه تفسیر اصل ۱۱۳ در دوره رئیس جمهور قبلی در سال ۱۳۹۱ انجام و ابلاغ شده است.گفتنی است رئیس جمهور در نشست خبری دیروز خود عنوان کرد: «شورای نگهبان طبق قانون ناظر است، قضاوت کننده نیست، دخالت کننده هم نیست و امیدواریم به این وظایف خود به خوبی عمل کند و دولت هم مجری انتخابات است. آنچه خواست ما است، یک انتخابات پرشور، رقابتی و آزاد است.»
۷۰۰ هزار خانوار از پوشش کمیته امداد خارج شدند
تسنیم/ رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به تعداد مددجویان خارج شده از زیر چتر حمایتی کمیته امداد اظهار داشت: براساس آمار در ۲۳ سال گذشته حدود ۷۰۰ هزار خانواده که زیرپوشش بوده‌اند با توجه به برنامه‌های اشتغالی این نهاد روی پای خود ایستاده و از زیر پوشش خارج شده‌اند.بختیاری افزود: با خارج شدن ۷۰۰ هزار  خانواده از زیر پوشش کمیته امداد، سالانه ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به نفع بیت‌المال شد.
پس از آمریکا، انگلیس هم از سوریه خارج می‌شود
مهر/ خبرنگار بخش دفاعی روزنامه تایمز اعلام کرده که نیروهای ویژه انگلیسی قرار است سوریه را ترک کنند. این خبرنگار افزود: هنوز تاریخ دقیقی برای خروج نظامیان انگلیسی تعیین نشده و خروج این نیروها ممکن است طی ۲۴ ساعت آینده و یا هفته‌های آتی صورت گیرد.این خبرنگار افزود:خروج نظامیان انگلیسی از سوریه به دلیل خروج نظامیان آمریکایی خواهد بود و در صورت خروج نظامیان آمریکایی، نظامیان انگلیسی نیز از سوریه خارج خواهند شد.
قطر: ما تاکنون هیچ رفتار خصمانه‌ای از ایران ندیده‌ایم
باشگاه خبرنگاران/ وزیر خارجه قطر، تاکید کرد روابط میان دوحه و تهران مبتنی بر احترام متقابل است.
شیخ محمد بن عبد الرحمن آل ثانی در مراسم افتتاحیه نشست امنیت جهانی سال ۲۰۱۹ تحت عنوان «چالش‌های امنیتی در عصر اخبار فریبنده» که در دوحه پایتخت قطر برگزار شد، گفت: ما تاکنون هیچ رفتار خصمانه‌ای از ایران ندیده‌ایم و روابط میان ما بر احترام میان دو طرف استوار است. ما می‌خواهیم بحران و تنش میان ایران و آمریکا را کاهش دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *