شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»

آیت الله العظمی جوادی آملی:

توبه در حق الناس تنها با استغفار زبانی کافی نیست / حق مردم باید ادا شود

استاد برجسته حوزه علمیه قم در درس اخلاق هفتگی خود گفت: راه اصلاح، توبه و بازگشت به خداست، اما توبه در حق‌الناس تنها با استغفار زبانی کافی نیست، بلکه باید حق مردم ادا شود.
آیت الله العظمی عبد الله جوادی آملی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جلسه هفتگی درس اخلاق آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی، صبح امروز (چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۴) در مسجد اعظم قم با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی با اشاره به رحمانیّت فراگیر ذات اقدس الهی، اظهار داشت: کارهای خداوند سراسر رحمت و برکت است و هیچ امری از او صادر نمی‌شود مگر آنکه مایه رحمت و خیر باشد، تأخیر در بارش باران نیز از جلوه‌های امتحان الهی و رحمت است. دستور به برپایی نماز استسقاء نیز خود نشانه دیگری از رحمت خداوند است، زیرا نظام عالم بر مدار رحمت او می‌چرخد.​​​​​​​

وی افزود: آنچه در فرهنگ دینی آمده و مستحب است نماز استسقاء است نه استمطار! این نماز استسقاء یعنی طلب آب، تنها برای طلب باران نیست، بلکه برای فراوانی آب در چاه‌ها، چشمه‌ها و منابع زمین است؛ یعنی هدف، آب‌رسانی و زنده شدن طبیعت به برکت دعا و بندگی است. این نماز مستحب مؤکد است و می‌توان آن را به صورت فرادا یا جماعت، همانند نمازهای عید قربان و عید فطر اقامه کرد.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان آداب این عمل عبادی تصریح کرد: شایسته است مؤمنان پیش از برپایی نماز استسقاء دو روز روزه بگیرند و در روز سوم که روز نماز است، در حال روزه این عبادت را انجام دهند. هرچند روزه گرفتن شرط صحت نیست، اما شرط کمال این عمل عبادی است. خدای سبحان بنده خاضع و مطیع را دوست دارد و عبادت از سر نیاز و بندگی، محبوب اوست.

وی در ادامه به روایتی از امام صادق علیه‌السلام اشاره کرده و بیان داشت: در روایت آمده است که گسترش برخی گناهان همچون ظلم در دستگاه قضا و ستم در نظام اقتصادی و گرفتن زیر میزی و رومیزی، سبب نزول بلا و بازداشتن رحمت الهی می‌شود. زمین و آسمان آگاهند و فردا در قیامت شهادت می‌دهند؛ زیرا عالم هستی نسبت به کردار انسان‌ها بی‌تفاوت نیست.

توبه در حق الناس تنها با استغفار زبانی کافی نیست / حق مردم باید ادا شود

آیت الله العظمی جوادی آملی تأکید کرد: راه اصلاح، توبه و بازگشت به خداست، اما توبه در حق‌الناس تنها با استغفار زبانی کافی نیست، بلکه باید حق مردم ادا شود.

این مفسر قرآن کریم در ادامه، با اشاره به آیه شریفه ﴿وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَة﴾، به بیان حقیقت «وسیله» در مسیر قرب الهی پرداخت و ابراز داشت: ما وسیله‌ای جز قرآن و اهل‌بیت علیهم‌السلام نداریم، نخستین وسیله‌، توحید است، پس از آن نبوت، ولایت و امامت، و در مراتب بعدی، عجز، فقر و بندگی خود انسان نیز وسیله‌ای برای تقرب به خداوند است.

وی اضافه کرد: بندگی حقیقی در این است که انسان عجز و نیاز خود را در پیشگاه الهی اظهار کند و بداند همه توفیقات از ناحیه خداست. هر چه داریم عطیه‌ی اوست و آنچه انجام داده‌ایم، از فضل او بوده است. ما در کنار مائده‌ی لطف خدا هستیم و جز عجز و بندگی سرمایه‌ای نداریم.

آیت الله العظمی جوادی آملی در پایان با قرائت دعای نوزدهم صحیفه سجادیه، به دعا برای نزول رحمت الهی پرداخت و تأکید کرد: ایران سرزمین حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها و امام حسین علیه‌السلام است و خدای سبحان چنین سرزمینی را خالی و بی‌نصیب از رحمت نخواهد گذاشت. امید آن است که به برکت اهل‌بیت علیهم‌السلام، این کشور و امت اسلامی از مشکلات و بلاهای زمینی و آسمانی در امان بمانند.

 

منبع: اسراء

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *