بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره اهمیت مجلس خبرگان و شرکت در انتخابات آن
در تاریخ ۰۸/۰۷/۱۳۶۹
بسم الله الرحمن الرحیم
صلوات و سلام بر رسول خدا محمد مصطفی صلی الله علیه وآ له و سلم و سلاله پاک او منادیان اسلام راستین، درود به روان روح خدا، بزرگ پرچمدار اسلام ناب محمدی صلیالله علیه و آله و سلم آن حماسهساز همیشه جاوید روحانیت که فریاد رسای اسلام ناب را از مأذنه انقلاب اسلامی به گوش مستضعفین جهان رسانید و جمهوری اسلامی این پایگاه اصیل اسلام راستین را بنا نهاد تا که قبله قلوب انسانهای مستضعف در طول تاریخ باشد.
سلام برخلف صالح خمینی (رضوان الله تعالی علیه) نائب بر حق ولی عصر عج الله تعالی فرج الشریف، مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهای ادام الله شوکته و با عرض تبریک و تهنیت به مناسبت هفته وحدت و میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) اینک که امت شجاع و قهرمان ایران در آستانه بزرگترین پیروزی بر استکبار جهانی قرار گرفته و ورود آزادگان پیروز و سلحشور را در کشور اسلامی جشن میگیرد امتحانی عظیم و الهی در پیش دارد که آن، حضور شکوهمند در پای صندوقهای رأی برای انتخابی اصلح جهت راهیابی علمای متعهد به دومین دوره مجلس خبرگان رهبری است و در این رهگذر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران توجه همگان را به نکات ذیل جلب مینمایند.
اهمیت و نقش مجلس خبرگان
اهمیت و نقش مجلس خبرگان در نظام مقدس جمهوری اسلامی بس عظیم و سرنوشت ساز بوده و قوام و مشروعیت آن را تعیین مینماید، محور اصلی و رکن اساسی نظام مترقی، انقلابی، اسلامی، «ولایت فقیه» است، مشروعت و مقبولیت عامه همه ارکان آن، از قبیل دولت، مجلس شورای اسلامی، دستگاه قضائی تا نیروهای نظامی و انتظامی، و همه نهادها و ارگانها از ولی فقیه نشأت میگیرد. مجلس خبرگان رهبری طبق اصل 107 قانون اساسی وظیفه خطیر انتخاب چنین رکن مهمی را عهدهدار است، که این مهم با آراء آحاد ملت عظیمالشأن ایران شکل میگیرد. برای اهمیت این مجلس مبارک نظر ملتمان را به سخنان بلیغ و فصیح از کلام دل آرام امام راحلمان جلب مینمائیم.
«مجلس خبرگان یک مجلسی است که باید شما و ملت بدانند که این مجلس پشتوانه کشور است. برای حفظ امنیت کشور و حفظ استقلال کشور و حفظ آزادی برای کشور».
همچنین معظم له در پیام خود به مجلس خبرگان اول فرمودند:
«مجلسی که برای ادامه نظام جمهوری اسلامی و مشروعیت بخشیدن به آن، نقش اساسی دارد مجلسی که علاقمندان به اسلام و جمهوری اسلامی، دل به آن بستهاند و مخالفان و دشمنان آن چشم بر آن دوختهاند.
آنان دل بستهاند که منتخبین آنها که ازعلماء متعهد و آگاه به مصالح و مفاسدند، با رأی مبارک خود شایستهترین و آگاهترین و متعهدترین فقیه (یا فقهاء) را برای این مقام که صیانت نظام جمهوری اسلامی و هدایت آن به طور شایسته و موافق با شریعت مطهره بستگی به آن دارد با اعتقاد به حضور خداوند متعال و نظارت او جل و علا بر آراء و اعمال و احوال آنان تعیین نمایند و رضای او را بر رضای خود و دیگران مقدم دارند.
و اینان چشم طمع دوختهاند که شاید به وسیله ایادی خود بتوانند لغزشی خدای نخواسته ایجاد کنند که در آتیهای ولو درازمدت نظام اسلامی را به انحراف کشانند».
امت سلحشور ما شاهد بودند که چه زیبا و سریع خبرگان امت ظرف چند ساعت پس از رحلت جانسوز امام امت(ره) به سفارش آن حضرت عمل کرده و با انتخاب شایستهترین و آگاهترین فقیه یعنی وجود اقدس حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی به مقام معظم رهبری دوستان و مسلمین را خرسند و دشمنان اسلام و انقلاب را مأیوس و ناامید گردانیدند، استکبار زخم خورده تصور میکرد که با رحلت حضرت امام(ره) همه چیز به پایان رسیده و طومار پر افتخار جمهوری اسلامی پیچیده خواهد شد در تحکیم تصمیم قاطع خبرگان امت قدردان از اقصی نقاط کشور اسلامی حتی با پای پیاده آمدند و با جانشین به حق امام(ره) میثاق ناگسستنی بستند.
در کلام حکیمانه ولی امر مسلمین حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی در بیان اهمیت خبرگان است که: «اجتماع خبرگان در نظام جمهوری اسلامی تعیین کنندهترین و مهمترین رکن از ارکان نظام است و هیچکدام از ارکان نظام جمهوری اسلامی دارای چنین اهمیتی نیستند». و این مسأله مسؤولیت این اجماع را سنگینتر میسازد».
«در حساسترین و خطرناکترین لحظات زندگی ملت ما و نظام ما این مجلس خبرگان باید به داد ما برسد. این منتخبین ملتند که باید دین خودشان را به ملت در آن لحظه خطیر ادا کنند… این مجلس خبرگان جایگاه مهمی دارد».
در وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی(ره) آمده است:
«اگر مسامحه نمایند و خبرگان را روی موازین شرعیه و قانون انتخاب نکنند چه بسا که خساراتی به اسلام و کشور وارد شود که جبرانپذیر نباشد و در این صورت همه در پیشگاه خداوند متعال مسؤول میباشند. از این قرار است عدم دخالت ملت، از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند همه و همه مسؤول سرنوشت کشور و اسلام میباشند چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آتیه و چه بسا که در بعض مقاطع عدم حضور و مسامحه گناهی باشد که در رأس گناهان کبیره است».
به مصداق توصیه مؤکد حضرت امام(ره) و اهمیت خبرگان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران به حکم وظیفه الهی و سیاسی و اجتماعی و انقلابی خود تصمیم گرفتند مشترکاً پس از بحث و بررسیها و تحقیقات لازم تجربیات و نتیجه تلاش خود را به عنوان نظر مشورتی در اختیار امت عزیز و پیرو ولایت فقیه در سراسر کشور قرار دهند.
معیارهای انتخاب کاندیداهای ما
۱ـ خبرویت: سعی شده کاندیداهای مورد نظر از آنچنان صلاحیت فقهی و علمی برخوردار باشند که قادر بوده فقیه واجد الشرائط برای مقام خطیر رهبری را تشخیص دهند.
۲ـ بینش سیاسی اجتماعی: کوشش شده نامزدهای خبرگان از دید سیاسی، اجتماعی برخوردار باشند و بتوانند مسائل سیاسی و اجتماعی داخلی و خارجی را خوب تحلیل کنند.
۳ـ سابقه درخشان: تلاش شده افرادی نامزد گردند که عالم به زمان بوده و در زندگی افرادی بی آلایش و دارای «ذی طلبگی» و مخالف دنیاپرستی و مقام دوستی باشند و مدال استقامت در مقابل مستکبران را بر سینه داشته و ارادت کامل به حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری داشته باشند و حفظ نظام را از اوجب واجبات بدانند.
۴ـ اعتقاد به ولایت فقیه: اصل مترقی ولایت فقیه را به عنوان زیربنای نظام اسلامی باور داشته و قلباً معتقد و علاقمند به ولی فقیه زمان حضرت آیتالله خامنهای «مدظلهالعالی» رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی باشند و اطاعت عملی خود از معظم له در تمام زمینهها به اثبات رسانده باشند.
ذکر نکات ضروری
۱ـ شورای محترم نگهبان
از فقهای محترم شورای نگهبان خواستاریم نظارت خود را بر انتخابات با قدرت و قاطعیت و به طور گسترده اعمال کنند و از طرفی تخلفات هر عاملی اعم از دستگاههای اجرایی، کاندیداها، طرفداران کاندیداها، رسانهها و… را تا اعمال مجازات متناسب با قاطعیت پیگیری نمایند.
۲ـ وزارت کشور
از وزیر محترم کشور و مجریان محترم انتخابات تقاضا داریم در رعایت کامل قانون اهتمام وافر نموده و انتخابات در بی طرفی کامل و به طور سالم برگزار شود و در حفظ امنیت و سلامت انتخابات با همکاری دستگاههای قضائی تدبیر لازم را اتخاذ فرمایند.
۳ـ دستگاه قضائی و رسانهها:
از ریاست محترم قوه قضائیه خواستاریم تدابیر لازم را در رسیدگی سریع ـ قاطع به تخلفات احتمالی اندیشیده و با ضابطین اجرائی خود در اعمال قانون اهتمام ورزند.
به رسانههای گروهی به ویژه صداوسیما توصیه میشود که با استفاده از اساتید فن و ارائه مطالب ارزنده مردم را به اهمیت اصل انتخابات خبرگان واقف نموده تا با شور انقلابی مشارکت فرمایند.
۴ـ کاندیداها:
از تمامی کاندیداهای محترم و طرفداران آنها به سهم خود تقاضامندیم که تبلیغات آنها جنبه اثباتی داشته باشد نه نفی. و در تبلیغات از شیوههای غیرقابل قبول غربی بپرهیزید و به گونهای عمل نمایند که در شأن کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری باشد.
و در فراز دیگر از وصیت راهگشای امام امت(ره) پیرامون دقت در انتخابات و مشورت با مراجع و علماء بزرگ برای تشخیص شایستگان آمده است:
«اگر خبرگان که با انتخاب ملت تعیین میشوند از روی کمال دقت و با مشورت با مراجع عظام هر عصر و علماء بزرگ سرتاسر کشور و متدینین و دانشمندان متعهد به مجلس خبرگان بروند بسیاری از مهمات و مشکلات به واسطه تعیین شایستهترین و متعهدترین شخصیتها برای رهبری (و یا شورای رهبری) پیش نخواهد آمد یا با شایستگی رفع خواهد شد».
با عنایت به وصیت حضرت امام سعی نمودیم به دنبال تحقیقات گسترده و همه جانبه و مشورت با علماء محترم بلاد و دقتهای لازم سیاسی، اجتماعی و رعایت مصالح عالیه نظام اسلامی لیستی را به عنوان نامزدهای اصلح برای خبرگان رهبری به ملت عظیم الشأن ایران تهیه نمائیم که انشاءالله در بیانیه بعدی اسامی کاندیداهای مشترک جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و روحانیت مبارز تهران اعلام خواهد شد.
ذکر این نکته ضروری است که این کاندیداها به نظر ما اصلح میباشند لکن به هیچ وجه این تعبیر به مفهوم نفی صلاحیتهای دیگر کاندیداهای محترم مورد تأیید شورای نگهبان نیست که در این لیست ذکر نشدهاند.
از طرفی به دلیل عدم نیاز در بعضی استانها ما کاندیدا معرفی نکردهایم و احتیاج به تأیید نیز نبوده است.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم