حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار صدها نفر از اساتید، اعضای هیأتهای علمی و پژوهشگران دانشگاهها و مراکز علمی، دانشگاه را از مراکز بسیار مهم «تربیت قوهی عاقلهی کشور» خواندند و با تبیین سه ضرورت اساسی دانشگاهها یعنی «درگیر شدن با مسائل و چالشهای کشور»، «تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتیِ دانشجویان» و «تحول دائم و اصلاح مستمر در محیطهای دانشگاهی» تأکید کردند: مسائل و مشکلات کشور باید عالمانه حل شود و استفاده از تواناییها و ظرفیتهای دانشگاهها و اساتید و دستان توانا و مستعد جوانان پرتلاش و پرانگیزه در این مسیر، بسیار اساسی و مهم است.
ایشان در ادامه افزودند: دانشگاه خوب برای ادارهی کشور حیاتی است و در فرایند ایجاد و پرورش قوهی عاقلهی کشور، اساتیدِ عزیز نقشی بسیار برجسته و حساس بر عهده دارند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای با اشاره به برخی مسائل و مشکلات کشور که نیازمند ورود جدی و عالمانهی دانشگاه است، گفتند: بهعنوان نمونه در مسئلهی مهم اقتصاد که برخی معتقدند مشکلات آن ناشی از بعضی شیوههای مدیریتی ضعیف یا غلط است، دانشگاه باید با کار علمی و راهگشا ورود کند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای تجربهی غنیسازی ۲۰درصد را نمونهای درخشان از توانایی و استعداد جوانان کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: در دورهای که برای فروش اورانیوم غنیشدهی ۲۰درصد شرط و شروط گذاشته بودند و برخی مسئولان نیز به دادن امتیازاتی در این زمینه گرایش پیدا کرده بودند، با تلاش جوانان و با پافشاری و استقامت توانستیم به اورانیوم ۲۰درصد دست یابیم و دنیا در کمال ناباوری دید که ما به اورانیوم آمریکا و روسیه و فرانسه احتیاج نداریم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی «آسیبهای اجتماعی» را زمینهی دیگری برای درگیر شدن جامعهی دانشگاهی با مسائل کشور دانستند و خاطرنشان کردند: حدود سه سال است دستگاههای مختلف سه قوه را در این مسئله فعال کردهایم و کارهای خوبی هم شده است که در درازمدت نتیجه میدهد اما دانشگاهها میتوانند با پیشنهادات و راهحلهای خود، حل مسئلهی مهم آسیبهای اجتماعی را تسریع کنند.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای همچنین با انتقاد از کسانی که معتقدند نباید دنبال تبیین و تدوین علوم انسانی اسلامی برویم زیرا علوم انسانی در همین نظریات رایج منحصر است، افزودند: اینهمه دیدگاههای متعارض در اقتصاد، مدیریت، فلسفه و دیگر علوم انسانی آیا نشاندهندهی بطلان برخی دیدگاهها نیست؟ ضمن اینکه حتی در علوم تجربی نیز غلط بودن برخی حرفها ثابت شده و میشود، پس چرا برخی علوم انسانی اسلامی را رد میکنند. (خ-۱۳۵۸)