به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتاللهالعظمی جوادیآملی در دیدار اعضای حزب مؤتلفه اسلامی با تقدیر از ارائه گزارش و خدمات انجامشده، ابراز امیدواری کرد که این تلاشها مورد قبول درگاه الهی قرار گیرد و توفیق خدمترسانی شایستهتر برای نسلهای آینده حاصل شود.
وی در ادامه با اشاره به ایام عزاداری سید و سالار شهیدان بر ضرورت شناخت عالمانه و دقیق از واقعه کربلا، تأکید کرد و اظهار داشت: حادثه کربلا برای ما یک الگو و نمونه بیبدیل است و باید بهدرستی به چرایی این امر توجه داشت؛ هر چند مسئله گریه و عزاداری بر سیدالشهدا(سلاماللهعلیه) محفوظ است، اما آنچه واقعه کربلا را الگو و ماندگار کرده، پیام علمی و معرفتی آن است؛ پیامی که صریحاً میگوید هدف وسیله را توجیه نمیکند «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللّه کَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَر»؛ اگر کسی خواست به مقصد برسد، از راه باطل نمی شود به مقصد رسید؛ اگر مقصدی الهی است، باید راه رسیدن به آن نیز صراط مستقیم باشد.
ملت ایران ملت بزرگی است
این مفسر قرآن کریم با اشاره به تلاش خلفای بنیامیه برای ترویج تفکر جبر و نسبت دادن همه وقایع و جنابات تاریخی خود به اراده الهی، اظهار داشت: بنی امیه سالها زحمت کشیدند تا با ترویج تفکر جبری، جنایات خودشان را به خدا نسبت دهند، و لذا ابن زیاد بعد از حادثه عاشورا، خطاب به حضرت زینب(سلاماللهعلیها) گفت که «کیف رأیت صنع الله بأخیک» کاری که خدا با برادرت کرد را چگونه دیدی؟! که این کار را کار الهی دانست نه کار شیطان، حضرت زینب(سلاماللهعلیها) با این تفکر جبری مقابله کرد و در برابر ابنزیاد فرمود: «ما رأیت إلا جمیلا»، آنها را که شما کشتید ولی آنچه خدا به ما گفت که در مقابل ظلم قیام کن، قیام کردیم و من چیزی جز زیبایی نمیبینم، این جمله یک بیان سیاسی، معرفتی و توحیدی بود، نه صرفاً یک عبارت عاطفی.
آیتاللهالعظمی جوادیآملی بیان داشت: جریان حسین بن علی(علیهالسلام) برای ما یک اصل است؛ این تنها یک افتخار نیست، بلکه هویت ماست، اما باید بدانیم که خود ملت ایران هم ملت بزرگی است، ما مردم ایران مردمی بزرگ و بزرگ زادهایم، ما یعنی مردم ایران؛ شما اگر سرتاسر آمریکا را بگردید یک اثر باستانی در آن نمیبینید، اما هر کجای ایران قدم بگذارید اثری از آثار هنری و باستانی در آن می بینید، آثاری از علم و مکاتب فکری می بینید، این ملت ریشهدار و صاحبفرهنگ است.
اقتدار امروز ایران حاصل بصیرت ملت و الهام از نهضت حسینی است
این استاد حوزه علمیه با اشاره به حملات فرهنگی غرب علیه ایران، با بیان اینکه اقتدار امروز ایران حاصل بصیرت ملت و الهام از نهضت حسینی است، اظهار داشت: امروز برخی از همین کشورهای کافر و مدعی مانند آمریکا و امثال آن به ملتهای مسلمان و بزرگان دینی ما توهین میکنند، اما واقعیت آن است که ما وارثان فرهنگ و اندیشهای هستیم که نه تنها در گذشته درخشان بوده، بلکه در آینده نیز راهگشاست. این ملت، ملتی نیست که به آسانی از موضع عزت، عقلانیت و فرهنگ دست بکشد.
وی همچنین با ذکر خاطراتی از دوران دفاع مقدس و اشاره به فداکاری رزمندگانی که در شرایط سخت مقاومت کردند، بر عظمت روحیه مردم ایران و سرمایههای فرهنگی و ایمانی این ملت تأکید کرد.
وحدت ملی، نعمت بزرگی است
آیتالله جوادیآملی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر وحدت ملی، اظهار داشت: وحدت ملی، نعمت بزرگی است که باید قدر آن را دانست و برای حفظ آن کوشید. این وحدت باید پایهی همه برنامهریزیها و اقدامات باشد.
وی در پایان با اشاره به روایتی از نهجالبلاغه با بیان اینکه «عالم خوب بودن» با «مدیر خوب بودن» متفاوت است بیان داشت: “عالِم خوب بودن” با “مدیر خوب بودن” متفاوت است. ما باید این تفاوت را بشناسیم و بدانیم؛ حضرت امیرالمومنین(علیهالسلام) کمیل را مسئول منطقهای کردند، سربازان اموی به این منطقه حمله بردند و آنجا را غارت کردند، حضرت نامهای به کمیل نوشت که این نامه در نهجالبلاغه آمده است، حضرت در آن نامه میفرماید: برخی تنها به درد دعای کمیل میخورند و این توان را ندارند که مسئولیتهای اجرایی داشته باشند.
منبع: رسا