آیت الله بهشتی: تشیع قاضی شوشتری برای همگان مشهود است

آیت الله احمد بهشتی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز پنج شنبه مورخ ۱۳۹۷/۰۲/۰۶ در همایش نکوداشت علمی علامه شهید قاضی سید نورالله شوشتری با بیان اینکه شهید بزرگوار مظلومانه زندگی و به شهادت رسید، خاطرنشان کرد:  جرم وی اظهار صلوات و سلام پس از ذکر نام مولای متقیان است و مخالفانش با این بهانه قصد دریافت حکم قتلش از اکبرشاه را داشتند اما موفق نشدند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه قاضی نورالله به مذاهب چهارگانه اهل تسنن تسلط داشت، افزود: وی فتاوای شیعی را در قضاوت اجرا می کرد با این حال مخالفان، وی را بدعت گذار نامیدند.

این عضو جامعه مدرسین حوزه، ضرورت معرفی و احیاء آثار شهید ثالث در مجامع علمی را خواستار شد و گفت: یکی از مظلومیت های قاضی نورالله شوشتری، شیعه تراشی بود؛ وی در کتاب مجالس المؤمنین ۸۵۷ شخصیت را به عنوان شیعه معرفی کرده است حتی اهل تسننی که عدالت را قبول داشته، حسن و قبح عقلی را پذیرفته و نسبت به امامت نظر سوئی نداشته باشند.

آیت الله بهشتی یادآور شد: مظلومیت دیگر شهید ثالث گرایش به تصوف و صوفی گری است؛ حال آنکه هر عارفی، صوفی نیست و هر صوفی، عارف نیست.

وی با بیان اینکه قاضی نورالله شوشتری  مدعی به تقیه نبود، تصریح کرد: وی یک چهره برجسته شیعی در میان اهل سنت بود و مناظراتش با علمای عامه در دفاع از تشیع بهترین دلیل بر تقیه نداشتن است منتهی وی تقیه مدار بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: همگان از مذهب تشیع شهید ثالث آگاه بودند؛ از این رو بهانه قتلش را از جهانگیرشاه به دست آوردند.

آیت الله بهشتی اظهار داشت: تقیه مداری با اهل تسنن خوب است و سبب تأثیرگذاری و گرایش به مذهب تشیع خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *