شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت‌الله‌العظمی سبحانی در پیامی به همایش بین‌المللی «معرفت و رسالت حسینی»:

اربعین حسینی ادامه رسالت عاشورا و طلیعه بیداری امت‌هاست

آیت‌الله‌العظمی سبحانی ابراز داشت: نهضت حضرت حسین بن علی(ع) از بارزترین نهضت‌های الهی است که از لحظه آغاز تا به امروز زنده و جاودانه، اسوه و الگو و محرک و نجات‌بخش بوده و هست.
آیت الله العظمی جعفر سبحانی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی به چهارهمین همایش بین المللی معرفت و رسالت حسینی، پیامی صادر کرد.

در این پیام آمده است: رویدادهای بزرگ در زندگی بشر بسان امواج کوه پیکر دریا یکی پس از دیگری در بستر تاریخ ظاهر و نمایان می‌گردند و بخشی از تاریخ جامعه را با تکوین خود می‌نگارند و گروهی را به خود مشغول ساخته و تاریخ‌نگاران را به ترسیمش در برگ‌های ویژه حوادث برمی‌انگیزند. همانند امواج که در دامنه‌های سواحل خاموش و پنهان می‌شوند، حوادث نیز به مرور زمان کم‌رنگ‌تر شده و به تدریج از خاطره‌ها محو می‌شوند و جز در زوایای تاریخ، اثری از آن‌ها باقی نمی‌ماند؛ تو گویی رویدادی رخ نداده و به تاریخ تأثیر و حرکتی نبخشیده‌است.

در این‌جا شایان توجه آن‌که برخی از حوادث که دست غیبی پشت سر دارند، از این ضابطه بیرون می‌باشند و گذشت زمان نه‌تنها آن را فرسوده نمی‌سازد، بلکه به آن درخشندگی بیشتر و پایداری و فزون‌تری می‌بخشد و بسان فولاد آبدیده از پذیرش رنگ و کاستی مصون می‌باشد. نهضت‌های مردان الهی که از فطرت پاک و دست‌نخورده انسانی سرچشمه می‌گیرند و برای خدا و نجات جامعه از چنگال آلودگی‌ها و بدبختی و نابرابری‌ها به دور از خودخواهی‌های «ما» و «من» حرکتی را پدید می‌آورند، سطور زرین تاریخ را می‌نگارند. علت جاودانگی در افکار جامعه در ریشه‌های آن‌ها نهفته است و آن این‌که قیام و انقلاب آن‌ها برای خداست و خداخواهی و خداجویی یک امر فطری است و هر کاری که از فطرت سرچشمه بگیرد پیوسته، زنده و جاودانه است.

آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی در این پیام تاکید کرده‌ است: نهضت رادمرد الهی حضرت حسین بن علی(ع) از بارزترین نهضت‌های الهی است که از لحظه آغاز تا به امروز زنده و جاودانه، اسوه و الگو، محرک و نجات‌بخش بوده و هست. اگر پیامبر بزرگوار نهال انقلاب را غرس کرد، فرزند بزرگوارش به تربیت و پرورش آن پرداخت و اگر نخستین فرد علت محدثه آن بوده، دومی علت مبقیه آن می‌باشد. این سخن، برگردان جمله معروف «الاسلام محمدی الحدوث، حسینی البقاء» است که یکی از تحلیل‌گران بزرگ عرب بیان‌گر آن می‌باشد.

رسالت ابوالشهداء در عصر عاشورا به پایان رسید و جلادان کوردل تصور کردند که چراغ هدایت خاموش گردید، ولی غافل از آن‌که خاندان او که به اسارت گرفته شدند، پیام‌رسانان نهضت می‌باشند. فرزند گرامی او سیدالساجدین و خواهر بزرگوارش زینب دخت فاطمه علیهم‌السلام در حالی‌که در بند اسارت بودند، در کوفه و شام به افشاگری پرداخته و پرده از چهره کریه خلافت اموی برداشتند، تا آن‌جا که طاغوت زمان، یزید، مجبور شد در نشست عمومی بر جنایات خود پرده‌پوشی کند و بسان همه جنایت‌کاران تاریخ، گناه را بر گردن والی کوفه، عبیدالله بن زیاد، بیفکند و اسیران را با کمال احترام به مدینه بازگرداند. بنابراین، اربعین حسینی سراسر پیام‌آور بوده، همچنان‌که شهادت والامقام حسینی نیز همراه با پیام بوده‌است.

چهارمین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی با عنوان الهیات اربعین امروز هفدهم خردادماه با حضور مسئولان فرهنگی و دانشگاهی از ایران و سایر کشورهای اسلامی در تالار شیخ مفید این دانشگاه در حال برگزاری است.

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *