شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت‌الله اعرافی در همایش «حوزه پیشرو و سرآمد» استان کرمان:

حوزه‌های علمیه باید با الهام از رهنمودهای رهبر انقلاب، نقش تاریخی خود را ایفا کنند

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: قم در یک‌صد سال اخیر، فصل جدیدی در تحول حوزه‌های علمیه گشوده است. پیام اخیر رهبری نیز فصل جدیدی برای حوزه است که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.
آیت‌الله اعرافی در همایش «حوزه پیشرو و سرآمد» استان کرمان: حوزه‌های علمیه باید با الهام از رهنمودهای رهبر انقلاب، نقش تاریخی خود را ایفا کنند

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور در همایش «حوزه پیشرو و سرآمد» که با حضور مدیران و اساتید مدارس علمیه کرمان برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه استان کرمان در تاریخ انقلاب اسلامی، این خطه را سرشار از منابع طبیعی و انسانی نخبه دانست و از خدمات شهید حاج‌قاسم سلیمانی و دیگر شهدا تقدیر کرد.

وی در این همایش با بیان اینکه کرمان استانی پهناور، سرشار از منابع طبیعی و برخوردار از منابع انسانی خوب، نخبه و فعال است، افزود: این استان پیشگام در نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی بوده و همواره چهره‌های بزرگ ملی از آن برخاسته‌اند.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به نقش بی‌بدیل کرمان در تقویم ایران، اسلام و انقلاب اسلامی، تصریح کرد: کرمان به برکت خون پاک شهید سرفرازمان حاج‌قاسم سلیمانی، افتخار نام بلند “پایتخت مقاومت” را به دست آورده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور سراسر کشور، کرمان را استانی دانست که در مسیر رشد، تعالی و پیشرفت خود و کشور نقش مؤثری داشته و ان‌شاءالله خواهد داشت.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به توصیفات رهبر معظم انقلاب از کرمان به عنوان «استان ویژه کشور»، تأکید کرد: مدیریت این استان و شهرهای بزرگ و سرفراز آن باید بیش از بسیاری از مناطق دیگر مورد احترام قرار گیرد.

حضور امام رضا(ع) در خراسان، فصل بی‌نظیری در تاریخ امامت و ولایت است

آیت‌الله اعرافی با اشاره به سفرهای استانی خود در چهار سال اخیر، گفت: این سفر، هفتادودومین یا هفتادوسومین سفر استانی بنده است که با هدف پیگیری مصوبات و بررسی اقدامات انجام‌شده صورت گرفته است، در سفر قبل، مصوباتی داشتیم که برخی محقق شده و برخی در حال پیگیری است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت ایام شهادت امام جواد (ع)، به نقش تاریخی امام رضا (ع) در ایران اشاره کرد و گفت: دوسال حضور امام رضا(ع) در خراسان، فصل بی‌نظیری در تاریخ امامت و ولایت است که راهبرد پیچیده مامون (خلیفه عباسی) را خنثی کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تقدیر از رشد و پیشرفت استان کرمان، اظهار داشت: با همت مدیران قبلی و فعلی استان، شاهد ترقی و پیشرفت نسبتاً خوبی در کرمان هستیم که جای تقدیر و تحسین دارد.

مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد:‌ ما در برابر خون شهدا و مجاهدت‌های بزرگان تاریخ مسئولیم و این میراث باید دستمایه‌ای برای تلاش و انگیزه امروز و فردای ما باشد.

وی با اشاره به وقایع عاشورا، عصر صادقین(ع) و دوران امام رضا(ع)، تأکید کرد: در تمامی این ادوار، تقابل دو خط ولایت الهی و خلافت آسمانی آشکار بود. اوج این تقابل در عاشورا تجلی یافت، اما در هر دوره بسته به شرایط اجتماعی، شیوه‌های مقابله متفاوت بود.

نقش تاریخی حوزه‌های علمیه در حفظ معارف اسلام

آیت الله اعرافی به توطئه‌های مأمون عباسی اشاره کرد و گفت: مامون با راهبردی شیطانی و پیچیده، امام رضا(ع) را به ولایت عهدی منصوب کرد تا خلافت و ولایت را در یک دستگاه ادغام کند. این یک سیاست بی‌سابقه و خطرناک بود که می‌خواست اصل تقابل را لوث کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه افزود: اما امام رضا(ع) با هوشمندی، این تهدید را به فرصتی بی‌نظیر تبدیل کرد. هجرت ایشان به ایران باعث گسترش معارف اهل‌بیت(ع) در سرزمین‌های جدید شد و اگر این هجرت نبود، جریان تشیع به شکل دیگری رقم می‌خورد.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به شرایط سخت ائمه بعد از امام رضا(ع) گفت: دستگاه خلافت پس از شکست، به سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری روی آورد، به‌طوری که امام جواد(ع)، امام هادی(ع) و امام عسکری(ع) در سخت‌ترین شرایط، جامعه شیعه را به سمت عصر غیبت هدایت کردند.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنانش به نقش تاریخی حوزه‌های علمیه در حفظ معارف اسلام ناب اشاره کرد و گفت: قم در یک‌صد سال اخیر، فصل جدیدی در تحول حوزه‌های علمیه گشوده است. پیام اخیر رهبری نیز فصل جدیدی برای حوزه است که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.

عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه مضامین این پیام بسیار عمیق و جذاب است، گفت: وقتی این پیام را می‌خواندم، غرق در معانی آن شدم. این پیام در شرایطی صادر شده که امواج جهانی و منطقه‌ای علیه دین در حرکت است، اما حوزه‌های علمیه با الهام از این رهنمودها، باید نقش تاریخی خود را ایفا کنند.

تاریخ حوزه، آکنده از مجاهدت‌های بی‌پایان عالمان و بزرگان است

این استاد حوزه علمیه تبیین کرد: تاریخ حوزه، آکنده از مجاهدت‌های بی‌پایان عالمان و بزرگان ماست که باید الهام‌بخش تلاش‌های امروز و فردای ما باشد.

وی با اشاره به سابقه ۱۲۰۰ ساله قم به عنوان یکی از کانون‌های اصلی اندیشه اسلامی، خاطرنشان کرد: اما یکصد سال اخیر، فصل کاملاً جدیدی در تحول و پیشرفت حوزه‌های علمیه محسوب می‌شود.

آیت‌الله اعرافی با تقسیم‌بندی ۱۲۰۰ سال گذشته به شش دوره تاریخی، اظهار داشت: اوج شکوفایی حوزه‌های علمیه در عصر حضور ائمه و دوران غیبت صغری بود که قم، ری و بغداد به عنوان سه ضلع اصلی مثلث علمی شیعه نقش آفرینی می‌کردند. اگر این میراث گران‌بها را نادیده بگیریم، اساس هویت ما متزلزل خواهد شد.

عضو فقهای شورای نگهبان احیای حوزه کهن را به ابتدای قرن چهاردهم هجری نسبت داد و افزود: حوزه علمیه قم در دوران معاصر سه مرحله مهم را پشت سر گذاشته است، دوره پیش از نهضت اسلامی، دوره پس از نهضت و دوران پس از انقلاب اسلامی.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به ریشه‌های دوازده‌قرنی حوزه‌های شیعه، به شرایط دشوار تولد حوزه علمیه قم در دوران معاصر اشاره کرد و گفت: قم جدید در زمانی متولد شد که جریان‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به شدت علیه دین فعالیت می‌کردند. فلسفه‌های مادی بر اندیشه‌ها حاکم شده بود و موج الحاد و نوگراییِ سکولار در قالب‌های مختلف، بنیان‌های دینی را در سراسر جهان، منطقه و ایران تهدید می‌کرد.

امروز پرچم معارف اهل‌بیت(ع) در بیش از ۱۰۰ کشور جهان برافراشته شده است

وی با تشبیه این رویداد به معجزه‌گونه توصیف کرد: در چنین شرایط سختی، حوزه قم با هویت تمدنیِ اسلامی سر برآورد، همان‌گونه که موسی در برابر فرعون قد علم کرد. این پدیده‌ای بی‌نظیر در تاریخ بود.

آیت‌الله اعرافی به دستاوردهای چهار دهه اخیر حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: در این مدت کوتاه، نظریه‌های بنیادینی مانند حکمرانی اسلامی، ولایت فقیه، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی از دل این حوزه استخراج شد. حوزه‌ای با چند هزار طلبه، با وجود تمام فشارهای داخلی و بین‌المللی و با کمترین امکانات، توانست نظریات نوینی از قرآن و سنت ارائه دهد که تحقق آرمان‌های پیامبران و اولیای الهی بود.

این استاد حوزوی با اشاره به گسترش کمّی و کیفی علوم اسلامی پس از انقلاب، تصریح کرد: امروز پرچم معارف اهل‌بیت(ع) و علوم دینی در بیش از ۱۰۰ کشور جهان برافراشته شده و روزبه‌روز در حال گسترش است. دشمنی نظام سلطه با جمهوری اسلامی نیز ناشی از ترس از همین نفوذ فکری و معنوی است.

آیت‌الله اعرافی به پیام اخیر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان در پیام خود به‌درستی هم نقاط قوت و هم نقاطی را که حوزه‌های علمیه باید در آن‌ها تقویت شوند، تبیین فرمودند.

منبع: حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب