شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت‌الله حسینی‌بوشهری در آیین غبارروبی امامزاده موسی مبرقع(ع):

توسعه حرم امامزاده موسی مبرقع(ع) زمینه ساز رونق فرهنگی و اجتماعی قم است

رئیس جامعه مدرسین گفت: خوشبختانه مسئولان کشوری و استانی تصمیم گرفته‌اند حرم مطهر این امامزاده را توسعه دهند که اقدامی مهم و تاثیرگذار است، چون هر جا بقاع متبرکه توسعه یافته‌اند، پایگاهی فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی شکل گرفته است.
آیت‌الله حسینی‌بوشهری در آیین غبارروبی امامزاده موسی مبرقع(ع): توسعه حرم امامزاده موسی مبرقع(ع) زمینه ساز رونق فرهنگی و اجتماعی قم است

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی‌بوشهری در آیین غبارروبی حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع(ع) که به مناسبت سالروز شهادت امام جواد(ع) برگزار شد اظهار کرد: این امامزاده واجب التعظیم و امامزادگان چهل اختران، چراغ پر فروغ این منطقه و کل شهر قم هستند.

وی با اشاره به ۲۳ سال رسالت پر فراز و نشیب پیامبراکرم(ص) و تلاش ایشان برای هدایت مردم به سمت نور افزود: خداوند به پیامبرش فرموده است قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى یعنی بابت رسالتم از شما چیزی نمی‌خواهم مگر مودت نزدیکان من و البته اینجا معنای مودت با محبت متفاوت است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: خیلی‌ها ممکن است نسبت به اهل‌بیت(ع) محبت داشته باشند و حتی مسلمان هم نباشند اما مودت مسئولیت‌آور است، زیرا به این معناست که اگر انسان بپذیرد شخصی امام و پیشوای اوست، باید در مسیر او گام بردارد و راه دیگری نرود؛ شیعه واقعی کسی است که بایدها و نبایدهای اهل‌بیت(ع) را مد نظر دارد و قول و فعلش، بر این مدار است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) در روایتی به امام علی(ع) فرموده‌اند: مَنْ زَارَنِی أَوْ زَارَ أَحَداً مِنْ ذُرِّیَّتِی زُرْتُهُ یَوْمَ اَلْقِیَامَةِ فَأَنْقَذْتُهُ مِنْ أَهْوَالِهَا هر کس مرا زیارت کند یا یکی از ذریه مرا زیارت کند مثلا امامزادگانی همچون حضرت فاطمه معصومه(س) و موسی مبرقع(ع)، فردای قیامت، به زیارت او خواهم رفت.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری عنوان کرد: بخش دوم روایت ناظر بر این است که اگر کسی چنین باشد و فردای قیامت دچار مشکلی باشد، پیامبر اکرم(ص) دست نجات به سویش دراز خواهد کرد.

امام جمعه قم با بیان اینکه در آستانه شهادت امام جواد(ع) پدر بزرگوار امامزاده موسی مبرقع(ع) هستیم گفت: زمانی که ایشان به سمت بغداد حرکت کردند، حضرت موسی مبرقع(ع) ۶ سال داشتند.

وی گفت: برخی از امامان معصوم(ع) در سن کودکی به امامت رسیدند، چون علم لدنی داشتند اما خلفای غاصب گمان می‌کردند می‌توانند آن را در مباحثه علمی شکست دهند، یا اینکه با گماشتن اساتیدی بر آنها، ایشان را به مسیری که خود می‌خواهند سوق دهند، غافل از اینکه هیچ کس توان آموختن کلمه‌ای به حضرات معصومین را نداشت.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امامزاده موسی مبرقع(ع) در سن ۴۲ سالگی عازم قم شدند و ایرانیان به خصوص اشعریون که طرفدار اهل‌بیت(ع) بودند، از ایشان استقبال کرده و پایه گذار مکتب تشیع شدند.

استاد حوزه علمیه قم به وجه تسمیه لقب مبرقع درباره این امامزاده واجب التعظیم اشاره و ابراز کرد: برخی گفته‌اند به خاطر آنکه چهره‌ای نورانی داشته، برقع بر صورت می‌گذاشت.

وی گفت: سخنان و اقدامات برخی افراد سبب شد حضرت موسی مبرقع(ع) از قم به کاشان مهاجرت کند و در آنجا هم مورد تجلیل قرار گرفتند اما قمی‌ها دریافتند چه گنجینه‌ای را از دست داده‌اند، به همین دلیل بزرگان شهر راهی کاشان شدند و با احترام ایشان را بازگرداندند.

آیت‌الله حسینی بوشهری با بیان اینکه حضرت موسی مبرقع(ع) ۴۰ سال در قم زندگی کرد و در سن ۸۲ سالگی درگذشت عنوان کرد: زیارت مرقد مطهر ایشان و دیگر امامزادگان واجب التعظیم، موجب می‌شود آدمی گناه و رذائل اخلاقی را از خود دور کند چون در محضر انسانی شریف و بزرگ قرار گرفته است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: خوشبختانه مسئولان کشوری و استانی تصمیم گرفته‌اند حرم مطهر این امامزاده را توسعه دهند که اقدامی مهم و تاثیرگذار است، چون هر جا بقاع متبرکه توسعه یافتند، پایگاهی فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی شکل گرفته است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان گفت: امیدواریم فرودگاه بین‌المللی قم نیز به زودی آماده بهره‌برداری شود تا زائرانی از اقصی نقاط ایران و جهان، بتوانند به طور مستقیم به این شهر سفر کنند و اینجا، مبدأ و مقصد سفرهای زیارتی باشد.

 

آیت الله حسینی بوشهری در مراسم غبارروبی حرم موسی مبرقع(ع) قم

آیت الله حسینی بوشهری در مراسم غبارروبی حرم موسی مبرقع(ع) قم

آیت الله حسینی بوشهری در مراسم غبارروبی حرم موسی مبرقع(ع)

 

منبع: روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *