به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مراسم یادروز ملاصدرای شیرازی و نکوداشت آیت الله دکتر احمد بهشتی در مدرسه خان شیراز برگزار و چهارصد و هجدهمین نشان ملی مفاخر به وی اعطا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، پیام سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت این آیین نکوداشت را قرائت کرد.
در پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:
«در سیر تاریخی تمدن اسلامی، حکمت و فلسفه، همواره ستونهای استواری برای بالندگی فکری و تعالی معنوی جوامع مسلمان بودهاند. آنگاه که اندیشه در خدمت حقیقت قرار گیرد و علم با ایمان درآمیزد، مردان و زنانی پدید میآیند که نهتنها آموزگاران معرفت، بلکه میراثبانان حکمت میشوند.
جناب آیتالله دکتر احمد بهشتی، از جمله همین فرزانگان است؛ عالمی که عمر گرانسنگ خود را در تبیین، تدریس و ترویج فلسفه اسلامی، بهویژه حکمت متعالیه، وقف کرده است.
برگزاری آیین نکوداشت این اندیشمند برجسته در مدرسه تاریخی خان شیراز، بار دیگر پیوند ریشهدار این شهر با قلههای تفکر اسلامی را یادآور میشود؛ شهری که در جان خود صلای ملاصدرا را دارد و در روح خود، آینهدار غزلیات خردمندانه خواجه شیراز است.
نشان مفاخر که در این آیین به جناب آیتالله دکتر بهشتی اهدا میشود، نشانهای از سپاس ملی فرهنگ نسبت به گنجینههای علمی کشور است؛ تکریمی که فراتر از یک تقدیر فردی، تجلیل از جریان اندیشهای است که جانِ فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را پیوسته زنده نگاه داشته است.
اینجانب ضمن تبریک و تکریم این مناسبت فرخنده، مراتب قدردانی خود را به ایشان، برگزارکنندگان فرهیخته مراسم و همه اصحاب حکمت و فلسفه در کشور ابراز داشته، از درگاه خداوند متعال، دوام توفیقات علمی، معنوی و فرهنگی ایشان را مسألت میکنم.»
آیتالله احمد بهشتی ضمن بیان خاطرات و تجربیات خود در مسیر تحصیل فلسفه، با اشاره به حمایت استادان خود در شیراز برای ادامه تحصیل در رشته فلسفه خاطرنشان کرد: برخی افراد این مسیر را تحریم میکردند و برخی تشویق، اما استاد فقه و اصول بنده که خود مجتهد و صاحب رساله بود، اجازه و توصیه به خواندن فلسفه کرد.
وی یادآور شد: با اجازه استادان خود، فلسفه را ادامه داده و در دانشگاه نیز همین رشته را انتخاب کردم و دوره دکتری را با موضوعی فلسفی و با راهنمایی مرحوم شهید مطهری به پایان رساندم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه تجلیل از اساتید و مفاخر فلسفه دو فایده مهم دارد، گفت: نخست، اساتید که متأسفانه در قید حیات نیستند، خوشحال میشوند و دوم، شاگردان و دانشجویان که با دیدن این تجلیلها تشویق میشوند و علاقهمند به تحصیل، تلاش و خدمت میگردند.
وی بر اهمیت قدرشناسی در جامعه تأکید کرد و یادآور شد: این امر موجب تشویق اساتید به تدریس و دانشجویان به تحصیل و همت بیشتر ایشان میشود.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سن خود و گذر عمر، تصریح کرد: تأثیر این تجلیلها در جامعه، محیط علمی و بین جوانان و طلاب بسیار ارزشمند است.
شایان ذکر است، سخنرانی آیت الله لطفالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، آیت الله غلامرضا فیاضی، عضو جامعه مدرسین و رئیس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی، سیدسعید سرابی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت ارشاد و قرائت پیام دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به مناسبت این آیین نکوداشت، از دیگر برنامههای این مراسم بود.
همچنین در در پایان این مراسم از تابلو خوشنویسی گزیده قصیده فیاض لاهیجی در مدح ملاصدرا و هشتمین جلد از مجموعه «اندیشه سیاسی – تربیتی علوی در خطبههای نهج البلاغه» نوشته آیت الله احمد بهشتی رونمایی شد.







