شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

حجت الاسلام و المسلمین نظری شاهرودی تأکید کرد:

ضرورت اصلاح قوانین برای خروج از رکود در حوزه مسکن

عضو جامعه مدرسین با اشاره به رکود در بازار تولید مسکن گفت: برای عبور از این بن‌بست، هم به اقدامات کوتاه‌مدت و هم راهکارهای میان‌مدت نیاز داریم. به عنوان مثال، افزایش سرمایه بانک مسکن، اصلاح و تقویت نظارت‌ها و کاهش موانع در خرید و فروش از جمله راهکارهای میان‌مدتی هستند که باید در دستور کار قرار گیرند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن نظری شاهرودی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن نظری شاهرودی در گفت و گو با مهر، با اشاره به چالش‌های جدی بازار سرمایه در ایران، بر ضرورت اصلاح ساختارها و قوانین برای خروج از رکود در حوزه مسکن تأکید کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: یکی از حوزه‌هایی که به‌طور مستقیم بر ده‌ها شغل تأثیر می‌گذارد، بازار تولید مسکن است، چراکه تولید مسکن به صورت مستقیم با بیش از ۷۰ شغل مرتبط است و فعال‌سازی این حوزه می‌تواند محرک بخش وسیعی از اقتصاد کشور باشد ولی با این حال، تولید مسکن در شرایط کنونی در رکود به سر می‌برد و همین امر باعث افزایش مستمر قیمت‌ها در بازار شده است.

وی ادامه داد: برای عبور از این بن‌بست، هم به اقدامات کوتاه‌مدت و هم راهکارهای میان‌مدت نیاز داریم. به عنوان مثال، افزایش سرمایه بانک مسکن، اصلاح و تقویت نظارت‌ها و کاهش موانع در خرید و فروش از جمله راهکارهای میان‌مدتی هستند که باید در دستور کار قرار گیرند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یکی از مهم‌ترین موانع کوتاه‌مدت را وجود قوانین دست‌وپاگیر دانست و گفت: موضوعاتی وجود دارد که تولیدکننده را از ادامه فعالیت دلسرد می‌کند و این مسائل بی‌ضابطه باعث کاهش انگیزه تولیدکنندگان می‌شود.

وی همچنین بر لزوم بازنگری فنی در مقررات ساخت‌وساز تأکید کرد و گفت: این به معنای حذف نظارت نیست، بلکه باید در عین حفظ استحکام و ایمنی، مقررات زائد حذف شوند تا تولیدکننده بتواند با رغبت بیشتری وارد حوزه مسکن شود.

حجت الاسلام و المسلمین نظری شاهرودی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: قیمت بالای عوامل تولید، مانع جدی در مسیر ساخت‌وساز است و دولت باید با تثبیت یا کاهش قیمت این عوامل، شرایط را برای تولیدکننده و متقاضی مسکن تسهیل کند و همچنین لازم است تسهیلات بانکی در حوزه مسکن هدفمندتر و گسترده‌تر ارائه شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: بازار سرمایه در ایران نیازمند مطالعه و اصلاحات بنیادین است و تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود، توسعه اقتصادی کشور نیز با چالش مواجه خواهد بود.

منبع: مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *