به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتاللهالعظمی جوادیآملی در جمع مسئولین و خادمان آستان مقدس حضرت اباعبداللهالحسین علیهالسلام و حضرت ابوالفضلالعباس علیهالسلام و جمعی از اساتید و فضلای حوزه در شهر مقدس کربلا با تکریم از مقام خادمان این حرمهای نورانی، بیان داشت: مقدم شما بزرگان و بزرگواران را که خادم عتبه منور سید و سالار شهیدان هستید، گرامی میدارم. شما که به حرم امن ولایت الهی راه یافتهاید، هم خدمات علمی دارید و هم خدمات اجرایی و عملی؛ لذا شایسته است پیش از دیگران و بیش از دیگران از مائده کرامت سیدالشهداء بهرهمند شوید.
آیتاللهالعظمی جوادیآملی با استناد به بیانات ائمههدی علیهمالسلام، دو راه برای رسیدن به مقام علم و هدایت را تبیین کرد و گفت: مسیر تحقیق، تدریس، آموزش، اجتهاد و پاسخگویی به شبهات که با درس و بحث و تحقیق در حوزهها و دانشگاهها به دست میآید و علمالوراثه راه درسی و یادگرفتن از دیگران نیست، بلکه میراث معنوی و معرفتی است که با تهذیب نفس، نماز شب، طهارت روح و پیوند عمیق با اولیای الهی حاصل میشود اینکه به ما فرمودهاند العلماء ورثة الانبیاء این جمله خبری است که به داعی انشاء بیان شده است یعنی ای علماء بکوشید که وارث انبیاء شوید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: مقلد ماندن هنر نیست؛ محقق و مجتهد شدن هنر است. همانگونه که شیخ طوسی و شیخ انصاریها راه را برای ما گشودند، شما نیز باید تلاش کنید تا در این مسیر گام بردارید.
شما که در کنار مأدبه سید و سالار شهیدان هستید، میتوانید وارثان حقیقی علم اهلبیت(ع) باشید
وی علمالوراثه را نتیجهی پیوند هویتی و وجودی با اولیای الهی دانست و بیان کرد: این علم، راه درسی و آموزشی نیست؛ بلکه راه بندگی خالصانه است. سحرخیزی، نماز شب، طهارت دل، و رهایی از منیّت و عنوانطلبی، مقدمهی دریافت این علم است.
این مفسر قرآنکریم خطاب به اساتید، طلاب، خادمان و مسئولان آستان مقدس حسینی اظهار داشت: حسینبنعلی علیهالسلام میتواند همه و خصوصا شما را از علمالوراثه بهرهمند سازد، و ما نیز باید از شما و از این فیض بهرهمند شویم. شما که در کنار مأدبه سید و سالار شهیدان هستید، میتوانید وارثان حقیقی علم اهلبیت علیهمالسلام باشید؛ قدر خودتان را بدانید.
آیتاللهالعظمی جوادیآملی در بیانات خود با اشاره به سرمدیت الهی بیان داشت: خدای سبحان ازلی و ابدی است یعنی سرمد است. قرآنکریم کلام همین خدای سرمد است و بر دیگر کتابهای آسمانی هیمنه دارد؛ یعنی حاکم و ناظر است؛ اهلبیت عصمتوطهارت علیهمالسلام نیز قرآن ناطق هستند و هم تصدیقکننده انبیای پیشیناند و هم مهیمن بر آنان. انتظار میرود شما بزرگوارانی که افتخار خدمت در اعتاب مقدسه اهلبیت علیهمالسلام را دارید، برخوردار از هیمنه علمی باشید و از این آستانهای ملکوتی، علم صائب و صالح را به جهان مخابره نمایید.
حضرت عباس علیهالسلام وفا را به حد اعلی رساند
وی با اشاره به جایگاه حضرت عباسبنعلی علیهالسلام بیان داشت: کسی که چشم ندارد، نمیتواند راه برود و به راهنمایی بینا نیاز دارد؛ همانگونه که مقطوعالید محتاج صاحب دست است. قرآنکریم صاحبان واقعی ید و بصر را ستوده است و میگوید: و اذكر عبادنا إبراهيم و إسحاق و يعقوب أولي الأيدي و الأبصار؛ صاحب دست و چشم یعنی آنانی که قدرت، بینش و اراده شکستن بتها را دارند؛ به همین دلیل است که در برابر مقام عباسبنعلی علیهالسلام خضوع میکنیم؛ چراکه او صاحب ید و بت شکن است، همچون حضرت ابراهیم علیهالسلام.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: ما در برابر کسانی سر میساییم و در و دیوار آستانشان را میبوسیم که قرآنکریم، آنان را صاحبان دست و چشم حقیقی معرفی کرده است؛ راز ارادت ما به اهلبیت علیهمالسلام همین است.
آیتاللهالعظمی جوادیآملی در پایان، با ذکر ماجرای ورود حضرت عباس علیهالسلام به شریعه بیان داشت: حضرت عباس علیهالسلام وقتی دست به آب برد، به یاد تشنگی برادرش افتاد. ذکر عطش الحسین مانع نوشیدن آب شد. آنجا بود که آب را روی آب ریخت و تشنه از شریعه بازگشت و وفا را به حد اعلی رساند. این مقام، بالاتر از عقل بشر است.
منبع: اسراء