به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله سیدمحمد غروی در گفتوگو با شبستان با اشاره به پیام مقام معظم رهبری به حوزه درباره نقش مهم مرحوم آیتاللهالعظمی حائرییزدی(ره) در احیای حوزه علمیه قم و تثبیت و تقویت جایگاه آن در دوران معاصر گفت: مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائرییزدی(ره) در سایه اخلاص، توکل به خدا و صبر و استقامت خود توانست شجره طیبهای را غرس کند که یکی از ثمرات مبارک آن خود انقلاب اسلامی و نهضت حضرت امامخمینی(ره) است.
وی افزود: حوزه علمیه علاوه بر آن که مرکز تربیت نیروهای مؤمن و کارآمد است، در زمینه هدایت دینی و اخلاقی جامعه نیز با داشتن نیروهای کارآمد و دلسوز عملاً در خط مقدم جبهه تقابل با تهدیدهای دشمن در عرصههای گوناگون فرهنگی و غیر فرهنگی قرار دارد، ضمن آن که به هر حال حوزه یک مرکز علمی با تخصصهای ویژه نیز به شمار میرود که در سالهای اخیر در زمینههای مختلف، رشد و تحول خوبی داشته است.
وی همچنین گفت: از سوی دیگر حوزه علمیه، مرکز تولید و نشر اندیشههای اسلام ناب محمدی(ص) است و همان طور که مقام معظم رهبری نیز در پیام به همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه فرمودند، حوزه علمیه نقش مهمی باید در نظامات اجتماعی بر اساس اقتضائات روز جامعه و پاسخ به نیازهای زمانه، ایفا کند.
حوزه علیمه تحولات آینده را به درستی ارزیابی و تحلیل کند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در همین راستا لازم است که حوزه علیمه تحولات آینده را به درستی ارزیابی و تحلیل کند و بر اساس نیازهای آینده به دنبال تربیت و پرورش نیرو باشد.
وی افزود: کسانی که در حوزه پرورش مییابند باید ضمن توکل بر خدا به دنبال رشد و پیشرفت باشند و از سوی دیگر در مواجهه با مردم به دنبال پاسخ به سوالات و نیازهای آن ها باشند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت فقه پاسخگو که بر مبنای اجتهادی به دنبال حل مسایل و مشکلات جامعه است، گفت: ما باید با بهره گیری از ابزارهای درست از سوی دیگر به دنبال اقناع افکار عمومی در این عرصهها باشیم که در این زمینه نیز نیازمند اساتید و کارشناسان متخصص و ماهر هستیم تا بتوانند با اقشار مختلف مردم و از جمله نسل جوان ارتباط لازم را برقرار سازند.
یکی از مطالبات رهبر انقلاب، کوتاهتر شدن برخی روندهای آموزشی در حوزه علمیه است
وی یادآور شد: بیشک تلاش مستمر در این زمینه باعث ناامیدی دشمن و از سوی دیگر امیدوار کردن جبهه معتقدین به انقلاب اسلامی میشود.
وی گفت: از سوی دیگر ما بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری در این پیام راهشگا، نیازمند سیستمی هستیم که در آن شاهد شور و شوق مضاعف طلاب در عرصه آموزش و تربیت باشیم و از سوی دیگر به خوبی زمینه لازم به منظور شناسایی و معرفی استعدادها و توانمندیهای آنها فراهم شود.
آیتالله غروی ادامه داد: یکی از مطالبات رهبر انقلاب، کوتاهتر شدن برخی روندهای آموزشی در حوزه علمیه است تا افراد مستعد در همین نظام سنتی حوزه که قوتهای زیادی هم دارد، سریعتر دورهها را پشت سر گذاشته و آماده قبول مسئولیتها در عرصههای مختلف تبلیغی، فرهنگی، آموزشی و … شوند.
از ظرفیتهای دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی غافل نشویم
وی خاطرنشان کرد: البته در کنار این مساله میتوان بر اساس توانمندیها و به اقتضای شرایط، دورههای تکمیلی برای افراد متخصص طراحی و اجرایی کرد، ضمن آن که ما دورههای عمومیِ حوزوی را نیز در اختیار داریم که باید از آن به درستی استفاده نماییم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: مقام معظم رهبری در همین پیام اخیر اشاره فرمودند که حوزه و نهاد روحانیت دارای ظرفیت بسیار وسیعی است و در عین حال وظایف بسیار سنگینی نیز برعهده دارد و با وجود پیشرفتهای ارزشمند نسبت به گذشته باید به سمت اصلاح و تحول حرکت کند.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که رسالت مهم حوزه علمیه، زمینهسازی برای تحقق تمدننوین اسلامی است، اظهار داشت: در این خصوص اول باید تبیین و تشریح شود که تمدن به چه معناست و این که با چه الزاماتی می تواند در عرصه تمدنسازی، نقشآفرین باشد. به عقیده بنده ما در این زمینه باید هدفها و چشمانداز بلند معنوی، اسلامی و انسانی را با هم داشته باشیم و در عین حال از ظرفیتهای بزرگ دیگر مثل دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی غافل نشویم.
منبع: شبستان