به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله نجمالدین طبسی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آیین اختتامیه طرح تبلیغ تخصصی فاخر ماه رمضان که همزمان با پاسداشت یکصدمین سال باز تاسیس حوزه علمیه قم در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) قم برگزار شد با بیان خاطرات تاریخی و نکاتی درباره جایگاه فعلی حوزههای علمیه، بر اهمیت قدرشناسی از نعمت نظام اسلامی و فرصت تبلیغ قرآن تأکید کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به حدیث «اکرِمُوا جِوارَ النِّعَمِ فَقَلَّ ما بَقِیَتْ»، بر لزوم قدردانی از نعماتی که در جوار آنها قرار گرفتهایم تأکید کرد و گفت: نعمتهایی که در جوارش هستید ارج بنهید و قدر بدانید؛ که اگر رفت، حالا حالاها بر نمیگردد. از جمله این نعمتها، استقبال مردم و تقاضای اعزام مفسرین قرآنی به شهرها و روستاها است که نعمتی بزرگ برای حوزههای علمیه به ویژه حوزه قم است.
فردای ایران از امروز ایران به مراتب بهتر خواهد بود
وی با اشاره به اینکه شرایط امروز با گذشته بسیار متفاوت است و باید با دیدی خوشبینانه و امیدوار به آینده نگریست، تاکید کرد: ما به آینده خوشبین هستیم و انشاءالله فردای ایران از امروز ایران به مراتب بهتر خواهد بود.
این استاد حوزه علمیه بر لزوم مطالعه تاریخ حوزهها تأکید کرد و گفت: توصیه میکنم کتاب فی سجون الطاغیه را ترجمه کنید تا طلاب بدانند با علما و حوزهها چه کردند. همچنین کتابی به نام هفتاد سال خاطره از آیتالله العظمی میلانی در اختیارم قرار گرفت که در آن بیان میشود چگونه طاغوت حوزهها را تحت فشار قرار داده بود.
خاطراتی از فشار رژیم پهلوی بر حوزه قم
آیتالله طبسی با ذکر خاطراتی از روزگار سخت حوزه علمیه قم در عصر پهلوی افزود: آیتالله میلانی(ره) میفرمودند شرایط به گونهای بود که تجمع سه نفر ممنوع بود. مرحوم آیتالله طالقانی، امام خمینی(ره) و یک عالم دیگر صبح زود به فیضیه میرفتند تا بدون جلب توجه، جلسات درس داشته باشند. مأموران با کوچکترین بهانهای طلاب را بازداشت میکردند. حتی آیتالله حائرییزدی(ره) را نیز تحت فشار قرار داده بودند و وقتی ایشان برای سر زدن به حوزه میآمدند، طلبهها در مقابل دیدگان ایشان دستگیر و تحقیر میکردند. شرایطی ایجاد شده بود که مرحوم حائرییزدی(ره) را به تعبیری «زجرکش» کردند.
توصیه به بهرهگیری از تفاسیر روایی
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم رجوع به تفاسیر روایی گفت: در کنار آیات شریفه قرآن، به تفاسیر روایی عنایت ویژه داشته باشید؛ مانند البرهان، نورالثقلین و تفسیر صافی. این منابع چراغ راه طلاب و مبلغان در تبیین معارف قرآنی هستند.
اهمیت توجه به مخاطب در تبلیغ دین
وی در بخش پایانی سخنان خود به تجربهای در تبلیغ اشاره کرد: «روزی برای جلسه تفسیر آماده میشدم و دیدم ۲۰۰ دختر تازه بالغ همراه والدینشان نشستهاند. باید طوری سخن میگفتم که هم برایشان خستهکننده نباشد و هم ارتباطشان با قرآن برقرار شود. اینجاست که حدیث ‘کَلِّموا النّاسَ عَلی قَدرِ عُقولِهِم’ معنا پیدا میکند.
منبع: حوزه