شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت الله کعبی در همایش «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» مطرح کرد:

حوزه علمیه قم؛ بازیگری جدی در مسیر تمدن‌سازی

نایب رئیس جامعه مدرسین گفت: تربیت هزاران دانش‌آموخته، توسعه رشته‌های علمی و فلسفی، حضور فعال در دفاع مقدس و میدان‌های اجتماعی، تأسیس حوزه‌های خواهران و فعالیت مبلغان بین‌المللی، همگی ظرفیت‌هایی است که حوزه قم را به بازیگری جدی در مسیر تمدن‌سازی بدل کرده است.
آیت الله عباس کعبی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله عباس کعبی امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت در همایش «حوزه علمیه قم، انقلاب اسلامی و مقاومت» در قم، پیام روز گذشته مقام معظم رهبری به همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم را شوق‌انگیز و تاریخی توصیف کرد و گفت: این پیام در امتداد منشور روحانیت امام راحل، یک بیانیه تمدنی است که حوزه را به بستر تمدن‌آفرینی مبتنی بر اسلام ناب و مکتب اهل‌بیت(ع) فرا می‌خواند.

عضو هیئت رییسه مجلس خبرگان رهبری افزود: حوزه علمیه قم با ظرفیت‌های گسترده خود می‌تواند بسترساز جهاد تمدنی برای تحقق تمدن نوین اسلامی باشد.

وی با تاکید بر اینکه حوزه علمیه قم به نقطه عطف تمدنی خود رسیده است، خواستار تدوین بیانیه مأموریت حوزه شد و گفت: این بیانیه باید در کنار پیام رهبری به پیشبرد مأموریت کلان «جهاد تمدنی» کمک کند؛ جهادی که می‌تواند با اتکا بر سه عنصر اصالت، بالندگی و پیش‌روندگی حوزه، راه تحقق تمدن نوین اسلامی را هموار سازد.

آیت الله کعبی ادامه داد: تربیت هزاران دانش‌آموخته، توسعه رشته‌های علمی و فلسفی، حضور فعال در دفاع مقدس و میدان‌های اجتماعی، تأسیس حوزه‌های خواهران و فعالیت مبلغان بین‌المللی، همگی ظرفیت‌هایی است که حوزه قم را به بازیگری جدی در مسیر تمدن‌سازی بدل کرده است.

پژوهش‌های حوزوی باید از مرحله علم محوری عبور کند

وی تاکید کرد: پژوهش‌های حوزوی باید از مرحله علم‌محوری عبور کند و به تولید فکر، اندیشه و در نهایت تحول و حرکت در میدان‌های واقعی اجتماعی منتهی شود. نباید در دام علم برای علم بمانیم؛ بلکه باید علم را در خدمت اهداف کلان اسلام و تمدن نوین اسلامی به‌کار بگیریم.

نایب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تحقق بیانیه تمدنی رهبر معظم انقلاب را نیازمند تربیت نیروی مجاهد تمدنی و ایثارگر، تدوین نظامات اجتماعی در حوزه‌هایی چون فرهنگ، اقتصاد، خانواده، بهداشت و امنیت و همچنین جهاد تبیینی در سطح ملی و جهانی دانست و گفت: جهاد تبیین صرفاً به سخنرانی محدود نیست، بلکه رساندن پیام اسلام به گوش جهانیان از همه طرق ممکن را دربر می‌گیرد.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به الزامات این مسیر، گفت: زمان‌شناسی، تعامل مؤثر با مردم، اعتماد به نسل جوان، بازنگری در برنامه‌های درسی، حفظ روحانیت اصیل و اجتهاد جواهری و نیز نوآوری در فقه نظام‌مند برای حل مسائل کلان نظام اسلامی، از پیش‌شرط‌های تحقق این جهاد تمدنی است.

وی در پایان خواستار تشکیل دبیرخانه‌ای ویژه با عنوان «دبیرخانه جهاد تمدنی» شد و آن را گامی اساسی برای بازتولید و تحقق منویات رهبری درباره آینده حوزه علمیه قم دانست.

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *