شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت‌الله اعرافی در دیدار جمعی از علمای لبنان مطرح کرد:

ایران؛ پرچمدار تولید دانش دینی

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: نکته جذاب تاریخ ایران این است که ایران هم از معارف اسلام و تشیع استقبال کرده و هم اینکه از همان قرون اول در عرصه تولید دانشِ دینی پرچمدار بوده است. ایران جامعه‌ای منفعل و صرفاً پذیرا در برابر اسلام نبود، بلکه ایرانیان با سابقه کهن و استعداد وافر پرچمدار تولید اندیشه دینی و رواج و گسترش معارف الهی شدند.
آیت الله اعرافی در دیدار با علمای لبنان

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار جمعی از علمای لبنان که برای حضور در همایش بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم به ایران سفر کرده‌اند، اظهار داشت: پیام تاریخی مقام معظم رهبری به همایش بین المللی یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه از لحاظ کمیت و کیفیت ماندگار و نقطه جدید و عطفی در حوزه و ارتباطات حوزوی و دانشگاهی است.

رئیس همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم افزود: حوزه علمیه به عنوان یک کانون و نهاد علم‌بنیان، اخلاق‌مدار، سیاست‌ورز و اجتماعی از سابقه کهنی برخوردار است، در طول تاریخ زنجیره حوزه‌های علمیه در ایران، عراق و کشورهای اسلامی حضور داشته و با همین نیت در خدمت مردم، جامعه، علم و فرهنگ بوده است. حوزه علمیه زمانی حوزه خواهد بود که بتواند این نیات را حفظ کند و استمرار بخشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به بیان مهم‌ترین ویژگی‌های حوزه‌های علمیه پرداخت و تصریح کرد: دانش‌بنیانی یکی از ویژگی حوزه علمیه است و از این منظر بزرگانی از حوزه برخاسته‌اند، زمانی که حوزه و دانشگاه از هم تفکیک نشده بودند، همه علوم در حوزه علمیه رواج داشت و از وقتی اینها تفکیک شدند، عرصه‌های مهم اندیشه‌ای، فلسفی و … در حوزه مورد احترام بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ویژگی دیگر حوزه‌های علمیه را اخلاق و حکمت علمی و سنت‌های دیرپای معنوی و عبادی در قلمروهای مختلف برشمرد و گفت: بزرگان ما در این قلمروها گوی سبقت را ربوده و چهره‌ای بزرگ از حوزه در این زمینه ارائه شد.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری مولفه دیگر حوزه‌های علمیه را بُعد مردمی و اجتماعی آن معرفی کرد و افزود: حوزه و روحانیت بدون مردم هیچ است؛ حوزه از متن مردم برخاسته و به سوی مردم در حرکت است، پیوندهای عمیق عالمان بزرگ با توده‌های مردم و حس خدمتگزاری، همه عناصر مهمی است که در تاریح حوزه وجود دارد.

وی تصریح کرد: مولفه دیگر حوزه‌های علمیه سیاست‌ورزی درست و اندیشه‌ورزی صحیح دور از افراط و تفریط در مقوله سیاست است. حوزه پیشگام نهضت‌های بزرگ بوده است، در هجوم‌ها همگام با مردم در برابر توطئه‌گران قرار گرفته و اوج این فعالیت هم نهضت یکی دو صد ساله ایران، عراق و دیگر کشورها بوده و قله این کار هم تحقق انقلاب اسلامی بوده است.

عضو فقهای شورای نگهبان افزود: مولفه و ویژگی دیگر این است که ایران، چه ایرانِ بزرگِ پیشین و چه ایران امروز که مقتدر و مستقل و با منزلت است، در طول بیش از هزار سال پیشتاز معارف الهی و مکتب اهل‌بیت(ع) بوده است. نکته جذاب تاریخ ایران این است که ایران هم از معارف اسلام و تشیع استقبال کرده و هم اینکه از همان قرون اول در عرصه تولید دانشِ دینی پرچمدار بوده است. ایران جامعه‌ای منفعل و صرفاً پذیرا در برابر اسلام نبود، بلکه ایرانیان با سابقه کهن و استعداد وافر پرچمدار تولید اندیشه دینی و رواج و گسترش معارف الهی شدند.

منبع: حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *