شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

آیت‌الله اعرافی در همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌های علمیه:

حوزه علمیه پایگاه اصلی تمدن سازی اسلامی در جهان معاصر است

مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه حوزه‌های علمیه میراث‌دار بیش از هزار سال تاریخ علم و معنویت اسلامی هستند، گفت: این نهاد ریشه‌دار که ثمره مجاهدت علمای سلف و شهدای راه حق از جمله چهارهزار شهید روحانی و شهدای مقاومت است، امروز باصلابت به مسیر خود ادامه می‌دهد و همچنان پایگاه اصلی فرهنگ، جهاد تبیین و تمدن سازی اسلامی در جهان معاصر است.
آیت‌الله اعرافی در همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌های علمیه

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی امروز در آیین افتتاحیه همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌های علمیه که در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد، با خیرمقدم به میهمانان داخلی و خارجی، اساتید، علما، مراجع، اعضای شورای عالی و جامعه مدرسین، طلاب و پژوهشگران، گفت: پیش از بیان مطالب، بر خود لازم می‌دانم از حضور همه عزیزان، از جمله نمایندگان نهادهای اسلامی، شخصیت‌های علمی، حوزوی، دانشگاهی و میهمانانی از کشورها و مراکز مختلف علمی و بین‌المللی صمیمانه تشکر و عرض ادب کنم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حوزه‌های علمیه، میراث دار بیش از هزار سال تاریخ علم و معنویت اسلامی هستند، افزود: این نهاد ریشه‌دار که ثمره مجاهدت علمای سلف و شهدای راه حق از جمله چهارهزار شهید روحانی و شهدای مقاومت است، امروز باصلابت به مسیر خود ادامه می‌دهد و همچنان پایگاه اصلی فرهنگ، جهاد تبیین و تمدن سازی اسلامی در جهان معاصر است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه برجسته مراجع بزرگ گذشته از جمله آیت‌الله حائری، آیت‌الله بروجردی و آیات ثلاث در احیای مجدد حوزه، عنوان کرد: این شخصیت‌های سترگ، پایه‌های علمی و ساختاری حوزه را در عصر ظلمت پهلوی بنا نهادند و در امتداد نهضت امام خمینی(ره)، پرچم علم و مقاومت را برافراشتند؛ امروز نیز حوزه‌های علمیه نجف، خراسان و قم در پرتو هدایت آنان، درخشنده و فعال‌اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: برآمدن حوزه مبارک قم در طلیعه قرن چهاردهم هجری شمسی، در هنگامه‌ای صورت گرفت که منطقه غرب آسیا گرفتار توطئه‌ها و مصائب سهمگین بود. در آن دوران، دولت‌های استعماری با طراحی‌های عمیق نظامی، سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای، تلاش کردند جغرافیای غنی و حیاتی این منطقه را به سلطه خود درآورند.

رئیس همایش بین المللی صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه‌های علمیه، با اشاره به نمونه‌هایی از این دخالت‌های استعماری گفت: در عراق حکومتی دست نشانده انگلیسی و سپس رژیمی پادشاهی تحمیل شد؛ در شامات، انگلیس و فرانسه با تفرقه مذهبی و حکمرانی خاندان‌های وابسته، نظام طایفی ایجاد کردند؛ در ایران نیز قزاقی بی‌ریشه و منفعل را با تدبیر بیگانگان بر تخت سلطنت نشاندند و در فلسطین، طرح کوچ یهودیان برای تأسیس رژیم صهیونیستی آغاز شد.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به همایش، آن را منشور راه آینده حوزه‌ها دانست و گفت: پیام راهبردی امام امت، یادآور جایگاه محوری حوزه قم در عصر جدید است؛ حوزه‌ای که با شعار صدسال شکوه و خدمت با دوازده قرن پیشینه تاریخی، اکنون در جایگاه تمدنی خود می‌ایستد و رسالت تاریخی خود را با امید و بصیرت دنبال می‌کند. این پیام مسیر تمدن‌سازی، جهاد تبیین و نقش آفرینی جهانی روحانیت را ترسیم کرده است.

آیت‌الله اعرافی در ادامه متن پیام ۲۰ صفحه‌ای مقام معظم رهبری را قرائت کرد.

منبع: تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *