به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله محسن فقیهی در آیین بزرگداشت صدوقین که در بقعه مطهر علی بن بابویه(ره) در قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت تعظیم و تکریم علما و محدثان شیعه فرمودند: علی بن بابویه قمی و فرزند بزرگوارشان شیخ صدوق، از بزرگان و دانشمندان و محدّثان گرانقدر شیعه به شمار میرفتند که برکات وجودیشان از همان زمان شروع شده و هنوز هم ادامه دارد و حوزهها و جامعه شیعه مدیون آنها هستند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود افزودند: لازم است شخصیتهای بزرگ خود را تجلیل و تکریم کنیم و این کار از شعائر مذهبی به شمار میرود؛ بنابراین از اوقاف استان قم که نسبت به این کار اهتمام داشته تقدیر و تشکر میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به شخصیت و جایگاه علمی و معنوی شیخ صدوق عنوان کرد: آن عالم بزرگوار از شهر ری به بغداد مهاجرت کرد و آنجا بسیاری از مشایخ و بزرگان اهل سنت و شیعه، به جمع شاگردان او پیوستند. ایشان زحمات زیادی برای اسلام و تشیع کشیدند به طوری که در یکی از سفرهایشان به نیشابور به خاطر دور ماندن از گزند اذیت و آزار حکومت، به عنوان بزّاز مشغول کار شدند و آنجا با یکی از شاگردان فضل بن شاذان که از اصحاب امام رضا(ع) بودند ارتباط گرفته و نتیجه این ارتباط و کسب اخبار، نگارش کتاب گرانسنگ «عیون اخبارالرضا علیهالسلام» شد.
آیتالله فقیهی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ضرورت قدردانی زحمات علما و محدثان شیعه خاطرنشان کردند: علوم اهل بیت(علیهمالسلام) به سادگی به دست ما نرسیده و ثمره چنین فداکاریها و پذیرفتن خطرهایی بوده است که باید همه قدردان این زحمات باشیم.
این استاد حوزه علمیه در ادامه با اشاره به ماجرای نامه امام حسن عسکری(علیهالسلام) به علی بن بابویه فرمودند: این امام همام در نامه خود به موارد مهمی، همچون اقامه نماز، پرداخت زکات، صله رحم و عفو و خویشتن داری در هنگام غضب اشاره و تأکید فرمودهاند و از توصیههای مؤکد آن حضرت، اقامه نماز شب است.
آیتالله فقیهی در ادامه با تأکید بر ضرورت معرفی بزرگان دین به جامعه مخصوصاً جوانان افزودند: نسل جوان مهمترین سرمایه این کشور هستند. بنابراین حوزههای علمیه باید از طریق همین مراسم و مجلسها و بزرگداشتها، این الگوهای ناب و بزرگ را به نسل جوان معرفی کنند؛ تا جوانان عزیز ما آینده روشن خود را با پیروی از سیره علمی و عملی چنین بزرگانی ترسیم نمایند.