شعار سال 1404 «سرمایه گذاری برای تولید»
Emam&Agha

واکنش آیت الله مروی به توهین به مقدسات اهل سنت و برنامه جبرانی صدا و سیما

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه علمای شیعه در دفاع از برادران اهل سنتشان ایستاده‌اند، گفت: وحدت، صحیح است. اینکه ناسزا گفته نشود همه صحیح و عقلائی است و علمای شیعه هم می‌گویند اما معنایش تنازل از مذهب نیست. معنایش این نیست که برای جبران اشتباهتان فردی را بیاورید که کلماتی بگوید و نهایتا تنازل از مذهب شکل بگیرد.
آیت الله جواد مروی

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله جواد مروی در واکنش به دو برنامه اخیر پخش شده از صدا و سیما در پایان درس خارج فقه خود گفت: در این ایام اخیر در صدا و سیما دو مسأله اتفاق افتاد که قابل دقت هست.

در مکتب اهل بیت علیهم السلام کیفیت تعایش ما با سایر مسلمانان علاوه بر اینکه به روشنی بیان شده است، در سیره عملی اهل بیت عصمت و طهارت نیز نمونه‌های فراوان تعایش برادرانه وجود دارد.

امام صادق علیه الصلوه و السلام فرمودند أنّ إماره بنی امیه کانت بالسیف و العسف و الجور و أنّ إمامتنا بالرفق و التألّف و الوقار و التقیّه و حسن الخلطه و الورع و الإجتهاد.

این شیوه قولی و عملی اهل بیت علیهم السلام است. به تبع اهل بیت علماء بزرگ شیعه و مراجع بزرگ تقلید. این مطلب در بیانات مرحوم امام قدّس الله روحه الزکیّه و مقام معظم رهبری و مراجع یک امر بسیار روشنی است و نمونه های عملی این تعایش هم فراوان است صدها نمونه که متاسفانه صدا و سیمای ما از این جهت هم غفلت دارد و به دنبال تبیین بنیانی نیست.

صدها مصداق در تاریخ تشیع است یک مصداق کوچک را از خراسان نقل میکنم. در شهر تربت جام که از شهرهای تلفیقی است شیعه و اهل سنت دارد. عالم شیعه‌ای از دوستان مرحوم پدر ما بود مرحوم توسلی که می‌گفت سطح مکاسب را نزد مرحوم خوئی خوانده‌ام و یک دوره خارج اصول نزد مرحوم خوئی خوانده‌ام و در درسهای مرحوم شیخ محمد باقر زنجانی شرکت کرده‌ام. یک عالم شبه مجتهد در این منطقه تلفیقی قرار می‌گیرد و بر اساس شیوه تعایش اهل بیت عمل می‌کند چنان اهل سنت و شیعه به او اعتماد داشتند و آثار و برکاتی داشته و به حدی مورد توجه مردم قرار میگیرد که عالم بزرگ تسنن در آنجا وصیت میکند آقای توسلی بر من نماز میت بخواند و همین هم واقع میشود.

همچنین در مقابل مصائب دیگران و گرفتاریهای امت اسلامی.

در تارک درخشان مکتب تشیع ببینید نه به عنوان عصبیّت مذهبی بلکه به عنوان یک کسی که مطالعه کرده سایر ادیان و مذاهب را ادعا می‌کنم حساسیتی که علماء شیعه دارند نسبت به ظلم به برادران اهل سنت شان را که از اهل بیت آموخته اند در اهل سنت نمی‌بینیم. علماء شیعه در دفاع از برادران اهل سنتشان ایستاده‌اند.

یک نمونه هم از این مورد عرض میکنم شما قصه فلسطین را ببینید از روز اولی که این محنت برای این مردم مظلوم پیش آمد که شیعه هم نبودند مواقف علما شیعه چگونه بوده است. در همان روزهای اول الاذاعه العربیه نامه‌ای می‌نویسد در ۹ ذیقعده ۱۳۶۴ قمری، تشرین ۱۹۴۵ میلادی اوائل محنت فلسطین. در این نامه چنین تعبیر می‌کنند الإمام العلامه و المجتهد الکبیر شیخ محمد حسین کاشف الغطاء می‌گوید ما برای عید قربان می‌خواهیم از علمای اسلام پیامی بگیریم که هر کدام این عید را به امت اسلامی تبریک بگوید. لطفا شما به عنوان مرجع بزرگ شیعه پیامی بنویسید به گونه ای باشد که در پنج دقیقه خوانده شود، نوشته های علمای اسلام به این رادیو را ببینید. مرحوم کاشف الغطاء عبارتشان این است ایها المسلمون ایها العرب سلام علیکم، انّی لا أجد فی هذه الأیّام همّاً أهمّ و فریضیه أعظم من حدیث فلسطین و فریضه الدفاع عنها و عید الاضحی من اکبر اعیاد المسلمین و قد جرت السنه فی أن یصافح المسلم أخاه قائلا عیدک مبارک و ایامک سعیدا؛ و اما و فلسطین العزیز بهذا الحال و علی هذا الوضع محدّده بخطر الصهیونیه و جلاء العرب عنها لاسمح الله فأین موضع التهنئه و أین مجال الفرح و السرور فلا عیدک مبارک و لا الایام سعیده حتی یکشف الله هذه القمامه السوداء عن تلک الأرض المقدسه، فیحقّ لنا و لکل مسلم إذا لاقی أخاه أن یذکّره قصه فلسطین، فیقول عزیزتنا و عزّتنا فلسطین

این موقف علماء شیعه است در تعایش با دیگران و در بیان مشکلات امت اسلامی و پیگیری آنها.

بعد از این نکته مقدماتی

یک خبط و غلطی میکنند اول، حمل بر صحتش این است که اشتباه می‌کنند اما نکاتی را که کنار هم می‌گذاریم حمل بر اشتباه کردن سنگین است. در این موقعیت حساس سابقه هم نداشته که فردی را در صدا و سیمای جمهوری اسلامی بیاورند که آنگونه هتاکی کند، اشتباهی انجام شد برای جبران آن غلط دوم و اشتباه بدتر مرتکب می‌شوند در روز شهادت امام صادق علیه السلام فردی را می‌آورند مطالبی می‌گوید که یا مدلول مطابقی یا مدلول التزامی‌اش اهانت به مذهب تشیع است.

آیا صدا و سیما می‌فهمد چه می‌کند؟ آیا جای این نیست که انسان بگوید الجاهل اما مُفرِط أو مفرّط؟

فردی را هم می‌نشانید کنار او که لباس علمای شیعه را دارد که یا سکوت می‌کند یا تایید می‌کند.

روشتان اشتباه است. متوجه نمی‌شوید و نمی‌دانید چه می‌کنید.

این را باید به نحوی جبران کنند و باید یک قوه عاقله‌ای آنجا باشد.

وحدت، صحیح است اینکه ناسزا گفته نشود همه صحیح است و عقلائی است و علمای شیعه هم می‌گویند اما معنایش تنازل از مذهب نیست. معنایش این نیست که برای جبران اشتباهتان فردی را بیاورید که کلماتی بگوید و نهایتا تنازل از مذهب شکل بگیرد.

من حداقل سی کشور دنیا را رفته ام با علماء اهل سنت گفتگو و بحث‌های فراوان دارم هر سال در حج هم تکرار می‌شود نه تنازل می‌کنیم از اعتقادات شیعه، (نه از خط ترسیم شده توسط اهل بیت علیهم السلام در تعایش با آنان عدول می‌کنیم) مطالب را هم به خوبی گوش می‌کنند.

لذا این عمل واقعا محکوم بود امیدوارم توجه کنند در آینده این مشکلی که پیدا شده تکرار نشود.

امیدواریم خداوند به همه توفیق دهد بتوانیم در دفاع از مکتب حقّه اهل بیت علیهم السلام و دفاع از مظلومین عالم پیشگام و پیشقدم باشیم.

و صلّی الله علی محمد و آله الطاهرین.

منبع: حوزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *